Bespreking: BoekenboekGelezen

9789045326238

Op Facebook zie ik in de diverse boekengroepen regelmatig vragen staan over hoe lezers bijhouden wat ze gelezen hebben. Bij uitgeverij BBNC is er nu een journal waarin je niet alleen je boekenlijst kunt bij houden maar ook nog meer mee kunt doen.
Het is een stevige hardcover uitvoering zodat je een mooi naslagboek hebt als het vol is. Het boek heeft een leeslint zodat je kunt bijhouden waar je bezig bent.

In het boek vind je 7 verschillende onderdelen waar je mee aan de slag kunt die per soort bij elkaar staan. Aan de rechterkant van de pagina’s staat een navigatiebalk die je laat zien waar zich wat in het boek bevindt zodat je gemakkelijk naar het deel kunt bladeren waar je wilt zijn.
Achterin staat ook nog een lijstje om bij te houden van wie of aan wie je boeken hebt (uit-)geleend.
De bovenranden van de pagina’s zijn versierd met kleine boekjes.

Wat vind je in dit boekenboek
Boekenkast, hier vind je voor iedere letter van het alfabet een pagina om titels en/of auteurs op te schrijven die je in je boekenkast hebt staan. Het zijn 20 regels, dus mits je niet heel veel auteurs / titels hebt die met dezelfde letter beginnen kom je hier een heel eind mee.

Wensenlijst, hier staan een flink aantal pagina’s om op te schrijven welke boeken je nog wil lezen. Maar goed ook dat dit aan de ruime kant is want de meeste lezers die ik ken hebben een enorme wensenlijst van wat ze nog willen lezen die nooit kleiner wordt maar steeds blijft groeien.

Favoriete auteurs, op deze pagina’s staan blokken van vier regels waar je je favoriete auteurs neer kunt zetten. En eventueel wat titels van boeken of wat je maar wil bijvoorbeeld waarom je deze auteur erg goed vindt. Leuk om ze bij elkaar te hebben staan, de ruimtes hadden wat mij betreft per schrijver nog iets groter mogen zijn.

Trackers, dit is een leeslogboek waarmee je bij kunt houden wanneer je gelezen hebt en hoeveel. Voor mij is niet niet echt van belang omdat ik zoveel lees dat het mij te veel moeite is om bij te gaan houden.

Challenges, het woord zegt het al: je kunt jezelf uitdagen zoals hoeveel boeken je dit jaar wil lezen. Op een lijst kun je invullen hoeveel boeken je wil lezen en daaronder kun je de boeken invullen die je gelezen hebt.
Of de 30 dagen Challenge waarbij je uitgedaagd wordt om 30 dagen iedere dag te lezen Er staan boekjes op de pagina die je door kunt strepen wanneer je niet gelezen hebt en inkleuren / krul doorzetten wanneer je wel gelezen hebt. Zo heb je na 30 dagen in één opslag een overzicht hoe vaak je gelezen hebt.
Een andere uitdaging is om iedere maand een boek te lezen, waarbij je het hele alfabet leest. Je kunt zelf kiezen of je dat met titels of auteurs doet. Per maand staan er de letters die je gebruikt en is er ruimte om de titel en auteur op te schrijven.
Of je kunt ook iedere maand een boek lezen, ook hier staat er een pagina met maanden voor in het boek.

Quotes, dit vind ik een erg leuk onderdeel van het boek omdat je met alle boeken die je leest nooit alle mooie quotes kunt onthouden (of terugvinden) die je gelezen hebt. Er staan pagina’s in het boek waarbij je titel, auteur en de quote die je wil bewaren op kunt schrijven.
Heerlijk om zo nu en dan weer terug te lezen.

Leeservaringen, hiermee maak je wat mij betreft dit boek nog persoonlijker. Er zijn 100 pagina’s om je leeservaringen op te schrijven. Het zijn steeds twee pagina’s waarop je van alles over het gelezen boek kunt invullen. Waarbij het natuurlijk aan jou is of je alles in wil vullen of slechts een deel.
Een aantal invulpunten zijn: titel / uitgever / begonnen / uitgelezen / belangrijkste personages / sterke/zwakke punten / wat vind je van de cover / samenvatting / thema. . . .

Een mooi boek om bij te houden wat je leest en om je indrukken van een boek te bewaren.

Achterflap

Voor iedereen die houdt van lezen en lijstjes maken! Sommige boeken blijven je voor altijd bij. En sommige… wat minder. Gebeurt het jou ook wel eens dat je halverwege een boek ineens denkt: dit komt me wel heel bekend voor? Zeker als je veel leest kan je het overzicht weleens kwijtraken. Het ‘Boekenboek’ biedt de oplossing. In dit journal kun je niet alleen bijhouden welke boeken je hebt gelezen, maar ook wanneer je het las, wat je ervan vond en wat de mooiste quote uit het boek was. Daarnaast vind je handige lijstjes in het ‘Boekenboek’, waardoor je in een oogopslag kan zien welke boeken je nog wilt lezen en welke je bewezen favorieten zijn. Dankzij de handige inhoudsopgave vind je makkelijk terug wat je over welk boek hebt geschreven – en of je het nog eens wilt lezen. Zo weet je zeker dat het de bedoeling is, als je een boek voor de tweede keer uit de kast pakt!

Boekgegevens

9789045326238

Titel :Boekenboek
Auteur :Mus
Uitgever :Bbnc Cadeau
Verschenen :Februari 2021
ISBN :9789045326238

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.