Recensie: Droomvakantie – Sarah MorgenthalerRecensie, 3 sterren

9789400513198

Vandaag verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna Droomvakantie het debuut van Sarah Morgenthaler. Dit is het eerste deel in de Moose Spring serie die zich afspeelt in een klein stadje in Alaska. De volgende delen verschijnen in maart (Droomman) en mei (Droomuitzicht) van dit jaar.

Het boek draait, naast het dorpsleven in een klein stadje in Alaska, om de opbloeiende romance tussen Zoey en Graham.
Graham is geboren in Moose Springs en is dol op het kleine stadje en de (meeste) inwoners. Hij is een man die klaar staat voor zijn vrienden en een warm en goed hart heeft. Hoewel hij dit niet altijd laat blijken, en zeker niet aan de vele toeristen die naar het stadje komen. Vooral aan de arrogante en verwende toeristen die in het luxe resort in het stadje wonen heeft hij een bloedhekel. Voor Lana die hij al jaren kent maakt hij een voorzichtige uitzondering.
Helaas heeft hij iedere dag met toeristen te maken, zijn restaurant is razend populair onder de toeristen. Een bezoek aan de Toerist Trap wordt gezien als iets dat je gedaan moet hebben als je Moose Spring bezoekt.
Graham is bot en onvriendelijk tegen zijn klanten maar dat vinden de toeristen blijkbaar iets dat sfeer geeft aan het restaurant.

Wanneer Lana komt en een vriendin bij zich heeft die twee weken met haar in het resort logeert is hij absoluut en ongelofelijk verbaasd. Deze Zoey is heel anders dan de vervelende arrogante vrienden die Lana meestal bij zich heeft. Hoe zeer Graham zich ook probeert te wapenen toch valt hij als een blok voor Zoey. Iets wat hij beslist niet wil. Ten eerste is ze zo’n verfoeilijke toerist en ten tweede blijft ze maar 2 weken.
Hij besluit om Zoey zo veel mogelijk uit de weg te gaan, maar door allerlei omstandigheden krijgen ze steeds weer met elkaar te maken. En hoewel deze ontmoetingen vaak verre van prettig verlopen, ze ruzie maken en hij zelfs gewond raakt lijkt hij toch steeds meer om Zoey te gaan geven.
Geeft hij deze romance een kans?

Zoey
Zoey is bevriend met de steenrijke Lana, een onwaarschijnlijke maar hechte en warme vriendschap. Samen verblijven ze twee weken in het luxe resort waar Lana altijd logeert. Lana had dit graag willen betalen voor Zoey maar dat past niet bij hoe Zoey is. Ze heeft zelf jaren gespaard en alles opzij gezet om deze reis te kunnen maken. Ze is heel enthousiast en wil van alles gaan doen en bezichtigen in Alaska.
Lana is bezig met een of ander project waar ze niets over wil zeggen en heeft weinig tijd voor Zoey. Zoey gaat zelf op pad en komt in de meest vreemde en vaak gênante situaties terecht waarbij ze vaak de knappe maar norse Graham tegenkomt. Hoewel hij behoorlijk irritant kan doen merkt ze wel op dat hij heel knap is en een schattige hond heeft. Al is het wel apart dat Graham die hond allerlei outfits aan doet. Blijkbaar heeft hij iets met dieren want hij is “bevriend“ met een wilde eland.

Hoe meer ze deze vreemde, norse en aparte man leert kennen, hoe meer ze ontdekt dat hij ook vriendelijk en zorgzaam is. En op een of andere manier lijken ze elkaar erg goed te begrijpen en kunnen ze ook veel lachen samen. Zoey wordt verliefd tot over haar oren maar moet vechten tegen de vooroordelen die Graham heeft over toeristen.

Humor, liefde en een prachtige omgeving
De omschrijvingen van de omgeving en de bewoners die je in het boek leert kennen maken dat je dit dorpje in je hart sluit. Het is ook leuk om later in de volgende delen ook over hen weer te lezen.

De manier waarop de auteur schrijft is vertellend alsof ze alles van dichtbij meegemaakt heeft en het nu aan de lezer verteld.
Ze schrijft vlot en met gevoel voor humor, wat me vaak liet glimlachen tijdens het lezen. Helaas gebeurde het net zo vaak dat ik wat er gebeurde en de manier waarop dat beschreven werd een tikje over-the-top vond. Niet dat het echt stoorde en het was ook zeker vermakelijk maar daardoor kon ik toch minder goed in de ban van het verhaal komen. Feelgood hoeft voor mij niet heel realistisch te zijn maar ik wil het wel kunnen geloven terwijl ik het lees. En dat miste ik iets in het boek, met name in het eerste deel van het boek.

Wanneer je verder komt en de karakters van Zoey en Graham beter leert kennen komen ze steeds beter uit de verf. Zeker hun discussies en gesprekken worden steeds levendiger en interessanter wanneer ze elkaar langer kennen. Als lezer is het absoluut duidelijk dat deze twee mensen bij elkaar passen, en niet alleen omdat ze verliefd zijn. Ze zijn aan elkaar gewaagd, delen een apart gevoel voor humor, wat te zien is aan de manier waarop ze omgaan met de vele gekke situaties waarin ze terecht komen.

Het boek gaat over het stadje, en over Zoey en Graham. Dit wordt vooral verteld door allerlei ontmoetingen die deze twee hebben en ludieke gebeurtenissen waarin ze terecht komen. Hierdoor lijkt er in de eerste helft van het boek wat weinig verhaal te zitten en gebeurt er eigenlijk niet veel. Ook de vriendschap tussen Lana en Zoey wordt niet diep uitgewerkt. Je vraagt je daardoor toch af of twee zo verschillende vrouwen echt vrienden kunnen zijn. En dat is jammer want Lana is een leuk personage om over te lezen. En via haar maak je kennis met een aantal zeer vervelende rijke toeristen, zodat je precies snapt waarom Graham zo een hekel heeft aan toeristen.

De romance van Zoey en Graham kan in zo’n klein stadje waarin iedereen elkaar kent natuurlijk niet verborgen blijven en dat levert heerlijke roddels en geplaag naar Graham op.
Dat de opbloeide liefde tussen Zoey en Graham niet vanzelf gaat en er problemen komen is geen verrassing, dat hoort erbij. Wat mij betreft hadden deze obstakels met iets minder dramatiek gepaard mogen gaan ook dit is net iets te veel van het goede.

Al met al is het een fijn ontspannen boek om lekker tussen door te lezen, geen absolute topper maar zeker vermakelijk en de moeite.

Boekgegevens

9789400513198

Titel :Moose Springs 1 – Droomvakantie
Auteur :Sarah Morgenthaler
Uitgever :Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschenen :December 2020
ISBN :9789400513198
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.