Gelezen: Het sneeuwt – Kate Gardner / Brandon James ScottGelezen

9789045326139

Het Sneeuwt is een prentenboek dat aan kinderen van alles laat zien over sneeuw. Zo leren ze spelenderwijs over sneeuw en wordt ongemerkt hun woordenschat vergroot.
In het boek zie je steeds een klein meisje en een hond op paginagrote illustraties.
Het zijn steeds dubbele pagina’s met illustratie met een minimum aan tekst.

Op de eerste dubbele pagina zie je het meisje en de hond uit het raam kijken terwijl het buiten sneeuwt. Er staat als tekst alleen bij “Sneeuw begint“.
Vervolgens komen er vele dubbele geïllustreerde pagina’s met van alles wat met sneeuw te maken heeft en steeds met maar heel weinig woorden.
De sneeuw onder werpen die getoond worden zijn : Sneeuw begint / sneeuw bedekt / sneeuw fopt / sneeuw volgt / sneeuw stormt / sneeuw straalt / sneeuw glijdt / sneeuw verzacht / sneeuw sneeuwt… en sneeuwt… en sneeuwt… / sneeuw lacht / sneeuw verstopt / sneeuw stuift / sneeuw smelt. En dan de laatste “totdat aan het eind, sneeuw verdwijnt!”.

De illustraties zijn prachtig en echt plezierig om naar te kijken. Het zijn vaak plaatjes die je zo aan de muur in een kinderkamer zou willen hangen. Ze laten precies zien wat er met de korte omschrijving bedoeld wordt. Zo zie je bijvoorbeeld bij “sneeuw volgt“ een mooi en schattig winterlandschap met een meisje die gevolgd wordt door de voetstappen die ze achterlaat. Bij sneeuw stormt zie je de sneeuw langs de ramen waaien terwijl ze veilig binnen zit. Sneeuw glijdt is een vrolijke pagina waarbij kinderen vol pret van een helling af sleeën.
En zo heeft iedere omschrijving van sneeuw twee mooie levendige pagina’s.

Een mooi boek maar ik mis het wel dat er geen verhaal in zit om voor te lezen. Een verhaal met korte zinnen waarin ook de eigenschappen van sneeuw naar voren komen zou ik nog meer de moeite vinden.

Achterflap

Sneeuw doet veel dingen.
Het begint, het bedekt.
Het fopt, het volgt.

Het stormt en straalt en sneeuwt
En sneeuwt en sneeuwt

En uiteindelijk….. verdwijnt het !

Ga mee op pad met een meisje
en haar hond en ontdek hoe magisch, prachtig en
wonderlijk sneeuw is.

Boekgegevens

9789045326139

Titel :Het sneeuwt!
Auteur :Kate Gardner | Brandon James Scott
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :December 2020
ISBN :9789045326139

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.