Gelezen: Gstaad – Kiki van DijkGelezen

9789401626163

Kiki van Dijk schrijft thrillers die zich afspelen op bekende zomer- en wintervakantiebestemmingen. Deze keer speelt het verhaal zich af in het luxe ski-oord Gstaad
Journaliste Puck gaat voor haar werk op een persreis naar Gstaad en is niet onder de indruk van alle luxe en vertier die er in Gstaad te vinden is. Ze baalt er van dat ze alweer een weinig zeggend artikel moet gaan schrijven. Ze heeft het er moeilijk mee dat haar droom om oorlogscorrespondent te worden is mislukt en ze nu vast zit aan het schrijven van humaninterest verhalen.

Voor ze vertrekt, en ook in Gstaad, heeft ze het idee dat ze gevolg wordt maar door iets in haar verleden twijfelt ze of ze dat wel serieus moet nemen. Toch maakt het haar wel angstig en in het boek merk je hoe ze heen en weer geslingerd wordt tussen het idee dat er iets niet klopt en het wegwuiven van deze zorgen. Het geeft het verhaal direct iets wat je als lezer nieuwsgierig maakt. Ook de proloog maakt je nieuwsgierig door de vreemde manier waarop een vrouw haar dood tegemoet loopt. Deze nieuwsgierigheid blijft gedurende het hele boek en zorgt er voor dat je graag verder leest.

Zeker wanneer kort na de aankomst een vrouw in het dorp wordt vermoord. Ze is lid van een van de belangrijkste families in het dorp met hooggeplaatste vrienden over de hele wereld. Zij en haar familie runnen een exclusieve kostschool waar kinderen van de elite en van steenrijke Russen voor astronomisch hoge bedragen les krijgen.
Puck ziet hierin haar kans om een interessant artikel voor de krant te schrijven en duikt in het verleden van de vrouw en haar familie, het dorp en de kostschool. Ze heeft geen idee wat ze hiermee teweeg brengt en wat voor geheimen er in het zo vriendelijk ogende dorpje verborgen worden gehouden. Ze brengt met haar onderzoek zowel zichzelf als anderen in gevaar.

Het onderzoek gaat moeizaam omdat het dorp de gelederen gesloten houdt en de bewoners weinig los laten. Maar ze is een prima onderzoeker en ontdekt feiten en weet mensen informatie te ontfutselen. Puck krijgt (en zo ook de lezer) sterk het idee dat er iets heel vreemds aan de hand is in het dorp, de kostschool en / of met de familie van de vermoorde vrouw. Maar een direct verband met de moord of het motief kan ze (nog) niet vinden. Daarnaast blijft ze het gevoel houden dat ze gestalkt wordt en duikt haar ex op. Dit alles brengt haar erg in verwarring, zeker wanneer blijkt dat haar ex iets te maken heeft met de dode vrouw en er zelfs verband is met haar eigen leven.

Als lezer kun je goed meegaan in wat Puck doormaakt door de vlotte en levendige manier waarop de auteur haar beschrijft. Zonder moeite kun je haar voor je zien, net als de prachtige omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. De ander personages zijn niet erg uitgewerkt maar komen duidelijk genoeg over om hun karakter neer te zetten.
In het boek zit een fijne combinatie van de belevenissen van Puck in haar privéleven en in het onderzoek naar de moorden. Net als andere boeken die ik van Kiki van Dijk gelezen heb geeft dit boek ontspanning en leesplezier. Het verhaal is niet gecompliceerd en makkelijk te volgen met wel genoeg mysterie geboeid te blijven en een goed uitgewerkt plot.

Wanneer er nog meer doden vallen en er een aantal opmerkelijk onthullingen volgen ben je als lezer ontzettend benieuwd waar het verhaal uiteindelijk naar toe zal gaan. Deels is dat door de hints, en door het lezen van vele thrillers te achterhalen maar het meeste blijft verborgen tot de laatste pagina’s.
Weer een fijn boek van Kiki van Dijk. Ik hoop nog veel boeken van haar te lezen.

Achterflap

De knusse, besneeuwde straatjes van een exclusief skidorp verbergen levensgevaarlijke geheimen.

Journalist Puck belandt op een persreis naar Zwitserland in het mondaine Gstaad, waar de oude adel en steenrijke Russen zich verzamelen op de prachtige pistes en in een chique hotels. Ze verveelt zich stierlijk, totdat de directrice van de elitaire kostschool wordt vermoord.

Als Puck voor de krant op onderzoek uitgaat, raakt ze verstrikt in een web van leugens en verraad. Het wordt nog ingewikkelder als haar ex Matz plotseling opduikt. Wat weet hij, en wat wil hij van haar? Om de duistere waarheid te achterhalen, moet Puck haar eigen leven op het spel zetten…

Boekgegevens

9789401626163

Titel :Gstaad
Auteur :Kiki van Dijk
Uitgever :Xander Uitgevers B.V.
Verschenen :November 2020
ISBN :9789401626163
1 antwoord
  1. Elly
    Elly zegt:

    Bedankt voor je recensie Connie, ik lees graag boeken van deze auteur, dit boek heb ik nog niet gelezen, heerlijke boeken voor tussendoor. Ik lees graag afwisselende genres

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.