Bespreking: Mijn Black Journal PennensetCreatief

9789045325774

Eerder schreef ik al een uitgebreide bespreking over het Black Journal van uitgeverij Mus creatief. Hierin liet ik het een en ander zien van de Mijn Black Journal Pennenset die ook bij Mus is uitgebracht.

Vandaag wil ik kort nog wat laten zien over deze pennenset.

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200926-0009Het is een pennenset die speciaal bedoeld is om erg goed uit te laten komen op zwart papier. De set bestaat uit 10 neon gelpennen en 5 metallic brushpennen. Hier kun je de kleuren zien:

De kleuren komen heel mooi en sterk over op zwart papier, maar ook op wit papier zijn ze mooi om te zien.
Je kunt met de pennen schrijven, handletteren en tekenen. Zowel de gelpennen als de brushpennen schrijven / tekenen prettig en geven zonder moeite een mooie dekkende laag op het papier. Bij de gelpennen vond ik het egaal inkleuren van een afbeelding wat lastig, maar dat is vaak zo bij gelpennen en niet iets specifieks voor deze pennen.

Met de kleuren die in de doos zitten ben ik erg tevreden. Het zijn kleuren die ik vaak, graag en veel gebruikt. Onmisbaar voor bij zwart papier is een witte gelpen en die zit dan ook in deze set. Daarnaast zijn erg vrolijke neon kleurige gelpennen in lichtblauw, geel, zalm, paars, groen en twee kleuren roze. Een goud – en zilverkleurige gelpen ontbreken ook niet, ideaal om accenten aan te brengen en die doen het ook prachtig op zwart papier. Natuurlijk ook erg handig bij het maken van kerstkaarten of kerstversiering.
Ook bij de metallic brush pennen zitten een goud en zilverkleurige pen. Aangevuld met de kleuren oudroze, lichtblauw en lichtgroen.

De pennen zitten in een stevige doos die je gelijk ook als opbergdoos kunt gebruiken.

 

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200926-0010

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200926-0011

Deze set hoort bij het Black Journal maar het spreekt vanzelf dat de pennen ook voor allerlei andere creatieve doeleinden gebruikt kan worden. Het is een fijne set en de pennen werken prettig. Het nadeel van gelpennen is dat ze redelijk snel uit kunnen drogen wanneer je ze niet regelmatig gebruikt. Hoe dat bij deze gelpennen is kan ik natuurlijk nog niet melden omdat ik de pennen pas net in gebruik heb genomen.

Voor deze bespreking heb ik een aantal knutsels gemaakt met de pennen, de foto’s kun je verdeeld over dit blog vinden.

  • Een pagina in mijn mini Artjournal. Eerder al had ik een achtergrond gemaakt met zwarte, grijze, blauwe, paarse en lila acrylverf (Ik maak vaak eerst achtergronden en kijk dan pas later wat ik er verder mee doe). Met een sjabloon heb ik op de ondergrond patronen getekend met de gelpennen. Uit zwart papier heb ik twee bloemen uitgesneden met een stans en die met gelpennen bewerkt, daarna de bloemen opgeplakt. De witte rand om de bloemen heen is niet met een gelpen maak met een verfstift gedaan, dat ging beter over de lijmlaag heen.
  • Ook maakte ik drie Tags die ik met een stans uit stevig papier gesned3n had. Op de witte tag heb ik bloemenhartjes gestempeld. De bloem heb ik met de gelpennen ingekleurd. Een van de zwarte Tags heb ik met een sjabloon bewerkt en er met een roze gelpen kleine rondjes op gezet. Op een wit rondje stempelde ik bloemen die ik daarna inkleurde met gel- en brushpennen. Daarna het witte rondje op de tag geplakt. Voor de andere zwarte tag gebruikte ik een sjabloon om de luchtbellen te tekenen met een brushpen, later voegde ik nog wat accenten toe met een witte gelpen . Op zwart papier sneed ik met met een stans een zeemeermin uit. Met brush – en gelpennen kleurde ik de zeemeermin in. Als laatste de zeemeermin op de tag geplakt.
  • In een van mijn artjournals maakte ik met een groot sjabloon en twee brushpennen (goud en zilver kleurig) een achtergrond. De achtergrond had ik eerder al zwart gemaakt met acrylverf. Uit zwart papier sneed ik twee zwarte rondjes en twee elfjes. De elfjes kleurde ik in met dezelfde brushpen die ik voor de achtergrond gebruikte. Daarna de rondjes en de elfjes op de pagina geplakt. En als finishing touch met een brush pen de rondjes geaccentueerd.
  • Tenslotte nog een zwarte artjournalpagina. Eerst heb ik de achtergrond zwart gemaakt met acrylverf, daarna een achtergrond gemaakt met een sjabloon en gelpennen. Op een vel papier met bloemenmotief stempelde ik met een foamstempel een grote vogel. Deze kleurde ik iets in met gel- en brushpennen. Daarna alleen nog uitknippen en opplakken.

Wanneer je nog meer wil zien van wat ik met de pennenset gemaakt hebt kun je kijken bij mijn bespreking van Mijn Black Journal.

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200926-0007

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200926-0008

Boekgegevens

9789045325774

Titel :Mijn Black Journal – Pennenset
Auteur :Diverse auteurs
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :Augustus 2020
ISBN :9789045325774

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.