Bespreking: 1001 schattige dieren kleuren – Lulu MayoCreatief, Gelezen

ConniesBoekenblog-_MG_6387

Bij uitgeverij Deltas is recent het kleurboek 1001 schattige dieren KLEUREN van Lulu Mayo verschenen. Het kleurboek is zowel voor kinderen als volwassen bedoeld. Iets waar ik het helemaal eens kan zijn. Het zijn tekeningen die meerdere generaties die van lieve en grappige wezentjes houden zal aanspreken. Ik heb er met plezier in gewerkt om een aantal voorbeelden te laten zien. Sommige kleurplaten hebben wat grotere open vakken, iets wat kinderen vaak prettig vinden, maar wat voor volwassenen juist een uitdaging kan zijn om er iets extra’s mee te doen. Zo heb ik bij één van de afbeeldingen de dieren niet gekleurd maar opgevuld met kleine doodles.

Het boek is dubbelzijdig bedrukt, zodat je wel uit moet kijken voor doordrukken. Ik heb met verschillende merken stiften gewerkt in het boek en gemerkt dat het stevig papier is. Het doordrukken viel bij de meeste stiften erg mee, mits ik niet te hard op de stiften duwde.
Ook heb ik met kleurpotloden, fine liners, waterverf, verfstiften, gelpennen en markers op het papier gewerkt. Met waterverf gaat het papier iets bobbelen, maar dat trekt vrij goed recht. Markers met veel inkt drukken door maar daar is bijna geen enkel papier tegen opgewassen.

In het kleurboek vind je 64 pagina’s vol met allerlei kleine en schattige dieren en andere wezentjes die er vaak net een tikje anders uit zien dan in het echt. Het zijn vrolijke tekeningen die uitnodigen om te beginnen met kleuren. Er zijn donzige kittens, knuffelige konijnen, katten en honden in allerlei soorten en maten, een verstopte eenhoorn, beren, hamsters, kabouter achtige figuurtjes en nog veel meer.

ConniesBoekenblog-_MG_6383

ConniesBoekenblog-_MG_6384

Er zijn allerlei verschillende soorten kleurplaten:

  • De meeste kleurplaten zijn op een pagina maar er zitten ook een aantal dubbele kleurplaten in het boek.
  • Pagina’s die (bijna) helemaal vol staan. Zowel in uitvoeringen met wat grotere illustraties als meer gedetailleerd. Er is een zeer gedetailleerde dubbele kleurplaat vol met bloemen en dieren waarin van alles gebeurt. Maar er is ook een dubbele kleurplaat vol met konijnen die wat groter getekend zijn. Ook bij de kleurplaten op 1 pagina zit hier variatie in
  • Op sommige pagina’s staan een aantal kleine plaatjes in dezelfde stijl om in te kleuren zoals bijvoorbeeld, een pagina vol honden, katten, konijnen of…
  • En pagina’s met wat meer witte ruimte om de illustratie heen zodat je zelf een achtergrond kunt maken, het juist zo kan houden, stikkers er bij kunt plakken of wat je maar wil.
  • En natuurlijk een aantal kleurplaten die net even nog wat anders zijn.

 

ConniesBoekenblog-_MG_6385

Bij veel kleurplaten staan er planten en/of bloemen, en er staan ook een aantal cupcakes en taarten in. Dit in combinatie met diverse dieren en de kleine wezentjes uit het boek.

Een fijn kleurboek voor kinderen en ook voor volwassenen, mits je er rekening mee houdt dat het nu eenmaal dubbelzijdig bedrukt is en je dus moet uit kijken voor door drukken.

ConniesBoekenblog-_MG_6386

Boekgegevens

Titel :1001 schattige dieren KLEUREN
Auteur :Lulu Mayo
Uitgever :Uitgeverij Deltas
Verschenen :April 2021
ISBN :9789044760453

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.