Bespreking: Mijn Black journalCreatief

9789045325767

Vandaag weer een creatieve bespreking op mijn blog deze keer over Mijn Black journal van uitgeverij Mus creatief.
Het is een bullet journal met gitzwarte pagina’s, erg leuk om op te werken want een zwarte achtergrond geeft weer hele andere effecten / mogelijkheden dan licht gekleurde pagina’s. De journals zijn verkrijgbaar in 3 uitvoeringen: Purple rain, Bohemian brown en Monstera. Binnenkort worden hier nog Black panther en Red velvet aan toegevoegd.

Wat informatie over Mijn Black journal op een rij

 • Het zijn mooie hardcover journals.
 • Het papier is stevig en is door en door zwart waardoor je geen doordruk hebt. Er staan witte stippen op het papier
 • De stipjes op de pagina’s hebben een onderlinge afstand van 5 mm: dus je kunt deze journals ook uitstekend gebruiken om in te bullet journalen!
 • Er zit aan het boekje een penhouder
 • In het journal zit een klein vakje om knipsels e.d. in te doen
 • Bij het journal zit een erg handig inspiratieboekje.

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200926-0004Mijn Black journal inspiratie boekje
Dat er een inspiratieboekje bij het journal zit vind ik echt een fijne toevoeging. Het geeft naast inspiratie ook veel informatie. Wat zeker de moeite is wanneer je nog niet zo veel ervaring hebt met een (bullet) journal.

Het boekje begint met een inleiding waarin iets over het journal verteld wordt en met een positieve boodschap aan de lezer:

Het mooie aan dit journal is dat je het helemaal kunt aanpassen aan wat voor jou werkt. Je hoeft niet te werken volgens bepaalde regels: gebruik hem op een manier en volgens een systeem waarbij je je prettig voelt en die bij jou leven passen.
En als je denkt dat je niet zo creatief bent (of als je daar gewoon geen zin in hebt) laat je dan zeker niet ontmoedigen door al die uitbundige creaties die je op het web tegenkomt. Doe gewoon wat goed goed voelt – en dat hoeft helemaal niet fancy te zijn. Jouw journal is een afspiegeling van je zelf. 

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200926-0001Wat kun je verder in het boekje vinden:

 • Een lijst met materialen die je in het Black journal kunt gebruiken (al heb je in principe al genoeg aan een witte pen om een Black journal te starten). Met wat informatie en tips hierover. De mogelijkheden zijn eindeloos denk bijvoorbeeld aan: gelpennen / verfpennen / stickers / mooi papier / washitape / acrylverf….
 • Tips en informatie over welk schrijfgerei het goed doet op zwart papier met wat plaatjes van voorbeelden
 • Allerlei mogelijkheden die je hebt met dit journal worden besproken en een kort overzicht van alle onderdelen van een bulletjournal en de belangrijkste termen. Hierbij worden flink wat voorbeelden getoond.
 • Een uitgebreide lijst met pagina – ideeën onderverdeeld in een de rubrieken: planning / persoonlijk / huishouden / vrije tijd / ouderschap & gezondheid / zakelijk en geld

Mijn Black journal pennen set
Natuurlijk ben ik aan de slag gegaan met het journal, de pennen die ik hierbij gebruikt heb zijn van de “Mijn Blackjournal pennen set“ die ook bij uitgeverij Mus creatief verschenen is. Het is een set met 10 neon gelpennen en 5 metalic brushpennen die erg goed uitkomen op zwart papier. Maar natuurlijk zijn er vele andere materialen en merken waarbij je in dit journal aan de slag kan. Er volgt nog een bespreking waarbij ik nog iets meer over de pennen laat zien.

Voor deze bespreking heb ik een aantal pagina’s in het boek gemaakt en ik ben erg enthousiast. Het is maar een klein voorbeeld van wat mogelijk is want bij een journal zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos.
De uitvoering van het boek vind ik erg mooi en is echt een aanwinst bij mijn journals. Het papier is stevig en kan behoorlijk wat aan waardoor je ook in het journal aan de slag kan met lijm en papier.
Op de zwarte pagina’s werken is echt heel leuk, het geeft een heel ander gevoel en resultaat dan werken op wit papier. Vooral het doodlen op het zwarte papier komt mooi uit en is bovendien heel mooi om te zien. Fijn in het werken in een persoonlijk journal is ook dat het helemaal aan jou is wat je doet en hoe makkelijk of intensief je het wil maken. Je kunt alles zelf tekenen, stempelen / inkleuren / opplakken en meer of kant en klare stikkers of plaatjes gebruiken. Ik heb van alles een beetje gedaan.

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200926-0005

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200926-0006

Deze pagina’s heb ik gemaakt (De foto’s vind je verdeeld over dit blog)

 • Een pagina waarbij ik met een goudkleurige metalic brushpen de lijnen van een stencil heb gevolgd zodat er een soort doolhof ontstond. Daarna in het doolhof wat vakjes opgevuld met een zilverkleurige brushpen, en met dezelfde brushpen de stippen buiten het doolhof een kleurtje gegeven. De stippen binnen het doolhof met een witte pagina wat meer op laten vallen. Als laatste wat plaatjes opgeplakt van ingekleurde en uitgeknipte stempel afdrukken (die ik al klaar had liggen) en die wat asceten gegeven met de witte Gelpen en de goud – en zilverkleurige brushpen.
 • Op de pagina daarna ben ik heerlijk (zonder plan) gaan doodlen met gelpennen en metalic brushpennen. Erg leuk om te doen en heel goed om te ontspannen. Ook met met het resultaat ben ik zeer tevreden, de zwarte achtergrond geeft een mooi effect. Dit ga ik zeker vaker doen
 • Ook heb ik een dubbele pagina gemaakt met een voorbeeld van werken met kant en klare producten. Hierbij heb ik pagina’s gemaakt met teksten, stikkers, een vierkant, en een notes pagina die ik alleen nog maar hoefde te knippen / losmaken en opplakken. Daarna met een sjabloon en gel-brushpennen de pagina’s wat versierd. En zo zijn er twee makkelijke maar toch leuke pagina’s gemaakt om goals en notities op te schrijven.
 • Soms is het nodig om even stil te staan bij de leuke, mooie dingen in je leven. Daarom heb ik een pagina gemaakt om “happy moment“ op te kunnen schrijven. Hiervoor heb ik een stuk papier bewerkt met distress inkt en water. Toen het droog was een tekststempel erop gezet en met mijn stans apparaat een rondje gemaakt (en gelijk wat rondjes voor een andere keer). Daarna opgeplakt. Met een sjabloon (rondjes tekenen vind ik een ramp) rondjes getekend met metalic brushpennen. Als laatste nog wat versieringen aangebracht met gelpennen.
 • Doelen bijhouden is heel goed te doen in een journal. Ik heb sinds kort een stappenteller en heb een doel gesteld hoeveel stappen per dag ik wil maken. Hiervoor heb ik kant en klare stikkers stikkers gebruikt. Om het wat extra op te fleuren en me te inspireren om het vol te houden heb ik een tag met tekst gemaakt. De tag heb ik uitgesneden met een stans uit een stevig stuk papier dat ik met pixiepoeder en water bewerkt had. Daarna deze tekst erop gestempeld Believe you can and you are halfway there
 • Op de pagina daarnaast weer een hele eenvoudige pagina gemaakt waarbij ik gebruik heb genaakt van de puntjes die op het papier staan. Met metalic brush pennen heb ik vakjes gemaakt, waarnaast ik mijn gelezen boeken kan opschrijven. Bovenaan heb ik een label geplakt die ik met een stans uitgesneden heb.

Boekgegevens

9789045325767

Titel :Mijn Black Journal – Bohemian Feather
Auteur :Diverse auteurs
Uitgever :Mus Creatief
Verschenen :September 2020
ISBN :9789045325767

Tags:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.