Bespreking: Creachick stempelsetGelezen

9789045325811

Voor uitgeverij Mus creatief ben ik aan de slag gegaan voor een bespreking met de nieuwe Creachick stempelset. En om gelijk maar met de deur in huis te vallen: ik ben ontzettend enthousiast over de stempel set.

ConniesBoekenblog-JMF-R-20200727-0005Wat biedt de stempelset?

 • Een acrylblok. Het is een dun acrylblok dat doorzichtig is zodat je precies kunt zien waar je stempelt
 • De stempels zitten in een stevige doos zodat je meteen ook een goede plek hebt om ze te bewaren
 • Meer dan 100 transparante, zelfklevende stempels verdeeld over drie A5 vellen

De stempels

 • De stempels variëren van piepklein (denk hierbij onder ander aan een heel klein vierkantje om in je planner acties af te vinken) tot rond de 10 centimeter. De piepkleine stempels vind ik een erg goede aanvulling omdat je daarmee vaak net wat leuke kleine accenten aan kunt brengen.
 • Er zijn flink wat functionele stempels die ideaal zijn bij het gebruik voor lijstjes / planners / agenda’s / journals / kalenders. Er zijn onder andere stempels van: de dagen / de maanden / cijfers / een vierkantje om iets af te kunnen vinken / leuke kleine versieringen om je agenda of planner wat op te fleuren. Genoeg om zelf een agenda of planner te maken of om een saaie agenda / planner wat gezelliger te maken. En natuurlijk zijn deze functionele stempels ook voor andere creatieve dingen te gebruiken.
 • Naast de wat meer functionele / praktische stempels zijn er allerlei leuke, gezellige stempels om mee in je agenda / journal te werken. Maar ook voor eigenlijk alles wat je maar kunt verzinnen met stempels. Het is een gevarieerd aanbod met onder andere een wereldbol, planten en bloemen, een piepklein schattig bijtje, een vrolijk meisje, washitape, punaise, kopjes en mokken, een kofferset. Meer dan genoeg om heel veel verschillende creaties te maken
 • De kwaliteit van de stempels is uitstekend, de afdrukken zijn mooi en erg gedetailleerd. Ik kon alle stempels goed afdrukken met het acrylblok. Iets wat niet altijd lukt bij clearstempels, wat ook de reden is dat ik een stempelhulp gekocht heb. Die had ik dus bij deze stempels niet nodig. Wel maakt het uit welke stempelinkt je gebruikt, bij de stempels met wat fijnere lijnen kreeg ik vooral goed resultaat bij het gebruik van Versafine stempelinkt

ConniesBoekenblog-JMF-R-20200806-0002The Sky is the limit
Met deze stempel set kun je eindeloos variëren in wat je gaat maken en met de materialen die je gebruikt. Met verschillende soorten / merken stempelinkt en of (textiel) verf krijg je al heel verschillende resultaten. Let er wel op wanneer je verschillende materialen gebruikt om te stempelen dat je de stempels goed schoonmaakt. Vaak is afspoelen al genoeg maar anders werken babydoekjes ook erg goed (niet de olie doekjes!).

Stempel ideeën
ConniesBoekenblog-JMF-R-20200806-0001Voor deze bespreking heb ik het een en ander gemaakt met deze stempels zoals je op de foto’s kunt zien. Maar er is ontzettend veel mogelijk. Ik zal een aantal ideeën geven maar dat is niet meer dan het topje van de ijsberg.

 • Gebruiken in artjournals, bullit journals, agenda’s, planners, om lijstjes te maken. Er komt eerdaags een journal uit van Creachick met afbeeldingen van deze stempels op de voorkant. Leuk wanneer je voorkant en binnenkant in dezelfde stijl wil hebben
 • Stempels inkleuren met diverse materialen.
 • Stempelen op mooi papier, al dan niet zelf gemaakt en uitknippen en ergens op plakken
 • De stempels gebruiken voor Tags, labels of kaarten
 • Stempelen op stof met textielverf of distresspaint of watervaste inkt
 • Stempelen op rijstpapier en afbeeldingen uitknippen. Dit is heel dun en kun je net als servetten prima gebruiken als decoupage papier om bijvoorbeeld kaarsen te versieren of voor in je Artjournal
 • Zelf inpakpapier maken eventueel met een bijpassend kaartje of label
 • Er zijn allerlei producten te koop van effen kraftpapier, zoals schriften, agenda’s, multomappen, notitieboeken, geschenk verpakkingen, dozen. Die zijn allemaal heel goed geschikt om er met stempels mee aan de slag te gaan.
 • Niet alles hoeft altijd gelijk helemaal af. Het fijne van stempelen is dat je ook in etappes kunt werken. De ene keer stempel je op papier, in je journal of iets anders. En een andere keer ga je verder, kleur je de stempel in, maak je de tag of kaart af, of knip je de gestempelde pakjes uit / bewerk je ze nog wat na. Het is helemaal aan te passen aan waar je zin in hebt of hoeveel tijd je hebt. Voordeel hiervan is dat je niet steeds alles tegelijk te voorschijn hoeft te halen (en daarna op moet ruimen) en zo leg je ook een voorraadje aan met creatieve materialen waarmee je makkelijk aan de slag kunt gaan.
 • Of je het op de foto’s kunt zien weet ik niet maar een aantal van de tags waarop ik gestempeld heb zijn bewerkt met embossing poeder. Het geeft een mooi glimmend laagje aan een deel of je gehele stempelwerk.
 • Stempels zijn ook ideaal om te combineren met ander knutselmaterialen zoals bijvoorbeeld, stikkers, plaatjes of embelishments.

ConniesBoekenblog-JMF-R-20200806-0003

ConniesBoekenblog-JMF-R-20200806-0004

ConniesBoekenblog-JMF-R-20200806-0005

Achterflap

Speciaal voor gebruik in je journal of agenda maakte CreaChick een collectie unieke, handgetekende siliconen stempels. Deze set bevat drie vellen van A5 formaat met meer dan 100 stempels!

De transparante, zelfklevende stempels zijn eenvoudig in gebruik: je plaatst een afzonderlijke stempel op het doorzichtige acrylblok, brengt met een stempelkussentje inkt of verf aan op de lijnen en drukt hem op het papier. Ze zijn eenvoudig te reinigen (liefst met babydoekjes) en herbruikbaar.

Boekgegevens

9789045325811

Titel :Creachick Stempelset
Auteur :Creachick
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :Augustus 2020
ISBN :9789045325811
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.