Gastblog: Huis van Aarde & Bloed – Deel 1 in de Crescent City-serie door Sarah J. MaasGastblog

9789022589403

Wie mijn eerdere gastblogs las over de boeken van Sarah J. Maas weet dat ik een fan ben van haar schrijfstijl. Daarom was ik ook heel benieuwd naar deel 1 van haar nieuwe serie Crescent City. Van deze nieuwe fantasy serie is deel 1 in maart van dit jaar uitgekomen. Het heeft even geduurd voor ik het boek uit had. Laat ik jullie meenemen op een nieuwe fantasy reis in 940 pagina’s…

Crescent City
Bryce Quinlan leidt een zorgeloos leven met haar vrienden in Crescent City. Deze moderne stad is een wonderlijke combinatie van allerlei rassen, mensen en magische wezens. De inwoners van de stad en de rassen hebben zich georganiseerd in vier huizen. Meestal is dit afhankelijk van ras, maar iemand kan zich ook bij een ander huis aansluiten wanneer dit hem of haar beter past. De wereld waarin ze leven kent een strakke hiërarchie en wie zich hier niet aan houden worden streng gestraft. In het verleden zijn er bloedige opstanden geweest die met zeer veel geweld weer zijn onderdrukt. In het alledaagse leven echter is Crescent City een hele moderne grote stad waarin je alles tegenkomt van moderne technologie, een bruisend nachtleven, een onderwereld, maar ook allerlei magische wezens, zowel goed als duister.

Bryce is half mens en half Fae en heeft een ingewikkelde persoonlijke achtergrond die in de loop van het verhaal geleidelijk aan de lezer onthuld wordt. Ze werkt voor een 400-jarige heks die een galerie heeft in bijzondere voorwerpen, zowel historisch als magisch. Naarmate het verhaal vordert krijg je echter eerder het idee dat de zaak vooral door Bryce gerund wordt, maar wel onder strak toezicht van Jesiba via camera’s en telefoon.

Samen met haar vriendin Danika en haar wolvenroedel geniet Bryce van het leven, heeft een uitbundig nachtleven met dansen, drugs en one-night stands. Niets lijkt haar geluk in de weg te staan tot het noodlot in de stad toeslaat.

Op een nacht wanneer Bryce zich weer te buiten gaat in een nachtclub vindt er een extreem gewelddadige moordpartij plaats die het leven van Bryce volledig op haar kop zet. In eerste instantie probeert ze in een roes en wanhopig de dader te vangen, maar wanneer dat niet lukt en het onduidelijk is wat er precies gebeurd is en door wie trekt ze zich geheel terug in haar eigen wereld.

22 maanden later
Bijna 2 jaar later wordt het verhaal weer opgepakt en krijgen Hunt Athalar en Bryce Quinlan de opdracht om de dader van de moorden op te lossen. Hunt Athalar is een gevallen engel die eigendom is van het heersende regime en in eerste instantie niet staat te springen op deze specifieke opdracht. Wanneer hij echter hierdoor een zeer groot deel van de schuld die hij heeft aan zijn eigenaar doet hij er alles aan om het vertrouwen van Bryce te winnen en samen op tijd de dader of daders op te sporen.

Geleidelijk ontdekken ze samen stap voor stap wie en wat er achter de gebeurtenissen zit die zich 2 jaar geleden hebben afgespeeld. Geleidelijk aan leer je steeds meer over de geschiedenis van Crescent City en blijken er allerlei verbanden te zijn in zowel het persoonlijke verleden van Bryce en de zoektocht naar een verloren gegane hoorn die een cruciale rol speelt in de veiligheid van de wereld waarin ze leven.

Spanning
Huis van Aarde & Bloed is een zeer spannend en meeslepend verhaal die de lezer meeneemt in het leven van Bryce, in haar ontwikkeling van jonge ongedwongen vrouw die vreselijke gebeurtenissen meegemaakt heeft en er alles aan wil doen om de daders te vinden en zo een cruciale rol zal spelen in deze wereld.

Sarah J. Maas heeft een hele fijne schrijfstijl waarin ze een hele rijke wereld, met culturen, geschiedenis en gebeurtenissen neer zet. Als lezer moet je heel erg opletten als je alle details wilt onthouden, iets wat ik persoonlijk nog wel eens lastig vindt. En dus soms wel eens een aantal pagina’s terug ga om opnieuw te lezen en zo weer details op hun plek vallen die ik in eerste instantie niet meteen in de gaten had.

Het verhaal is helemaal rond (hetgeen wat mij betreft ook wel mag in zo’n super dik boek) en ik ben dan ook heel benieuwd hoe de volgende delen zullen aansluiten op deel 1. 

Ook dit boek is weer een dikke aanrader voor de lezers van fantasyverhalen, maar ook wanneer je houdt van detectiveverhalen (met een fantasy jasje).

Achterflap

De nieuwe serie van wereldwijde bestsellerauteur Sarah J. Maas

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Boekgegevens

9789022589403

Titel :Crescent City 1 – Huis van aarde & bloed
Auteur :Sarah J. Maas
Uitgever :Boekerij
Verschenen :Maart 2020
ISBN :9789022589403
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.