Gelezen: Een puppy voor Valentijn – Simone LuijtenGelezen

9789047205067

Een puppy voor Valentijn is een vlot lezend en fijn ontspannen boek om lekker even tussendoor te lezen. Het boek is niet zo dik en heeft wat aantal pagina’s betreft meer het idee van een novelle.
In het boek volg je twee verschillende lijnen die niets met elkaar te maken lijken te hebben. Om en om lees je over Auke en over Valentijn en zijn moeder.

Auke is al heel lang verliefd op cassière Nynke. Hij doet speciaal boodschappen in de winkel waar zij werkt en zorgt er voor dat hij altijd bij haar kassa kan afrekenen. Hij wil haar graag aanspreken maar durft niet en is sociaal behoorlijk onhandig. Zelfs een online flirtcursus heeft daar niets aan veranderd. Dan ziet hij op een dag een briefje bij de kassa van Nynke. Haar hond heeft puppy’s en ze zoekt nog voor 1 pup een baasje. Dat is de aanleiding waar Auke op wachtte. Hij begint een gesprek met Nynke en zegt dat hij de pup wil kopen.
Hij hoopt zo contact te maken met haar en hoopt dat ze samen de honden uit kunnen gaan laten en dat zij dan ook op hem valt.
Auke sprak me niet zo aan maar hoe hij probeert een pup op te voeden was erg leuk om te lezen. Ik heb zelf twee keer een pup mogen opvoeden en zag de beschrijvingen zo voor me. Het was erg vertederend om te lezen hoe de pup meteen helemaal weg was van Auke en hoe Auke went aan een pup in huis. En hoe de pup die hij kocht om zijn grote liefde te versieren steeds meer zijn hart steelt.
Zal Nynke voor hem vallen?

Valentijn
In het leven van de tiener Valentijn en zijn moeder verandert er heel veel. Beiden moeten na een moeilijke periode proberen de draad van het gewone leven weer op zien te pakken. En dat valt niet mee en geeft behoorlijk wat stress. Zeker ook omdat Valentijn en zijn moeder moeten leren op een andere manier met elkaar om te gaan. Herkenbare aanvaringen tussen moeder en zoon en de zorgen van ouders om hun kind maken dat deze verhaal lijn direct aanspreekt. Ook omdat de band tussen moeder en kind warm en liefdevol is maar ze elkaar ook achter het behang willen plakken.
Sandra hoopt ook op liefdesgebied de draad weer op te pakken en daar gaat dit verhaal ook over.

Uiteindelijk horen de twee verhalen bij elkaar op een manier die ik niet zag aankomen maar wel erg mooi gevonden is.
Het verhaal is niet heel diepgaand en is eerder wat vertellend dan vanuit de personages geschreven. Het is een fijn ontspannen feelgood verhaal voor wanneer je even tussendoor iets leuks wil lezen. En de pup in het verhaal is heel bijzonder.

Simone Luijten (1989) studeerde Communicatie aan de HvA. Na haar afstuderen werkte ze als copywriter en communicatieadviseur. Momenteel woont ze samen met haar vriend Marc en hun hond Benji in Ermelo. Eerder publiceerde ze bij Loft Books Een puppy voor kerst en Een puppy voor Lisa.

Loft Books is een nieuwe Nederlandstalige e-only uitgeverij. Ze brengt unieke, toegankelijke easy-reads en thrillers in uitsluitend digitale uitgave: alle titels verschijnen enkel als ebook en/of audioboek.
Meer informatie vindt u op www.facebook.com/loftpublishing.

Het verhaal

Auke doet elke maandag en donderdag boodschappen bij de supermarkt en rekent altijd af bij dezelfde kassa: die van Nynke. Het maakt hem niet uit hoe lang de rij is, Auke wacht geduldig tot hij aan de beurt is. Al twee jaar lang probeert hij de moed te verzamelen om Nynke mee uit te vragen, maar het lukt telkens net niet.
Op een dag ziet hij een briefje in de supermarkt hangen: puppy te koop. De hond van Nynke heeft een nestje en Auke grijpt zijn kans. Hij leest zich in over cockerspaniëls en staat dan bij Nynke op de stoep om de puppy te halen, én om te vragen of ze voortaan samen de honden zullen uitlaten. Maar dan neemt het verhaal een wending. Wie zal voortaan de puppy uitlaten?

Boekgegevens

9789047205067

Titel :Een puppy voor Valentijn
Auteur :Simone Luijten
Uitgever :Ambo / Anthos
Verschenen :januari 2020
ISBN :9789047205067

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.