Bespreking: Creachick journalGelezen

9789045325040

Voor deze bespreking ben ik aan de slag gegaan in het Creachick journal dat bij Mus creatief verschenen is. Hiermee kun je je eigen agenda, planner of of creatieve dagboek maken – of dit nu bullets journal, Artjournal of Travel journal is.

Het is een hardcover uitvoering in groen, met zwarte bladeren er op en ziet er wat mij betreft erg mooi uit. Door de stevige cover is het ook heel geschikt om te gebruiken als Travelbook. Ook het handzame formaat maakt het hier heel handig voor.
In het journal zitten twee leeslinten, een elastiek om de pagina’s bij elkaar te houden en een vakje om knipsels / foto’s / stikkers in te bewaren. Ook heeft het een penloop (pen niet meegeleverd) zodat je altijd je pen bij je hebt.

Voor dit journal is gekozen voor een flexibele binding waardoor het boek gemakkelijk open blijft liggen. Dit werkt erg prettig.
De pagina’s zijn stevig en kunnen heel wat hebben ook wanneer je met natte materialen werkt. Soms krult het papier wat om maar na drogen en dichtdoen met het elastiek erom komt dat weer goed.

De pagina’s zijn gestipt wat ze ook heel geschikt maakt voor het maken van lijstjes, planning, een agenda en dat soort toepassingen. Hierbij komt het boek dat ik eerder besprak heel goed van pas omdat dat helemaal over plannen gaat (Creatief plannen en meer).
Maar er zijn veel meer mogelijkheden om dit mooie journal te gebruiken.

Inspiratieboekje Creachick
Bij het journal zit een inspiratieboekje van Creachick waarin ze zich kort voorstelt en waarin staat waar je haar op social media kunt vinden.

Het is een leuk en inspirerend boekje waarin ze verteld over hoe je het journal kunt gebruiken en wat haar persoonlijke stijl is de “CreaChick-journalstijl“.
Daarnaast geeft ze een aantal voorbeelden en tips om je op weg te helpen. Waarbij ze erbij zegt dat dat natuurlijk alleen is wanneer je dat wil. Mocht je zelf een leuker idee hebben dat is dat ook prima.

Een van de tips die me erg aansprak was om je journal te beginnen met een pagina die over je zelf gaat. Maar ook de andere tips (en de gezellige manier waarop die beschreven worden) vond ik leuk om te zien en te lezen.
Dit inspiratie boekje is een welkome toevoeging die echt wat toevoegt aan het journal

Bij Mus creatief zijn er ook nog andere producten van Creachick verkrijgbaar.

ConniesBoekenblog-JMF-20191122-0017

Reisboek
Zoals ik hierboven al schreef is het journal voor van alles en nog wat te gebruiken. Ik heb besloten om er een reisboek van te maken. Een aantal foto’s van wat ik gedaan heb in het boek staan in dit verslag de andere foto’s kun je vinden op de Facebookpagina van Connie’s knutselhoek.
Ik ben begonnen met het maken van een kleurrijke startpagina met bloemen en vlinders. Daarna heb ik heb ik een aantal standaard lijsten gemaakt zoals: paklijst / te doen / landen plaatsen waar ik geweest ben / landen plaatsen die ik nog wil bezoeken.

Eerdaags ga ik naar Londen en daarvoor heb ik een aantal pagina’s gemaakt die ik daar ter plaatse kan gaan invullen / afmaken. Ik ben niet zo’n held in tekenen, hoewel ik er wel regelmatig mee aan het oefenen ben. Dus ik zal op vakantie niet zo snel allerlei tekeningen gaan maken van wat ik allemaal zie. Wel vind ik het ontzettend leuk om een reisverslag bij te gaan houden dat er mooi uit ziet. Door thuis al de basispagina’s te maken heb ik dubbel plezier van het journal. Het is ontspannend en fijn om ermee bezig te zijn en ik heb straks in Londen een persoonlijk reisverslag om mijn reiservaringen in op te schrijven. Of om er het een en ander in te plakken zoals bijvoorbeeld mijn musicalkaartje.

Mocht ik pagina’s teveel hebben dan zijn die voor een volgende vakantie, of een leuke dag weg. En daarna kan ik weer heerlijk aan de slag met de volgende pagina’s, waarmee ik het boek eigenlijk zowel als Artjournal als reisboek gebruik.

ConniesBoekenblog-JMF-20191122-0019

ConniesBoekenblog-JMF-20191122-0020

ConniesBoekenblog-JMF-20191122-0029

Boekgegevens

9789045325040

Titel :CreaChick Bullet Journal
Auteur :Creachick
Uitgever :Mus Creatief
Verschenen :Oktober 2019
ISBN :9789045325040
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.