Bespreking: Fernweh Travel NotebookGelezen

9789045324616

Deze keer bespreek ik het Fernweh Travel Notebook. Dit is een buigzame stevige omslag die in meerdere kleuren verkrijgbaar is. In de omslag is plek voor 4 boekjes die je makkelijk in en uit het boek kunt doen door de vier elastieken in het boek. Om alles bij elkaar te houden zit er aan de buitenkant een elastiek.
Wanneer je het Travel Notebook koopt zitten er vier boekjes bij met een kaft van bruin kraftpapier die je zelf naar wens kunt versieren. Het bevat 1 boekje met bullets, 1 boekje met lijnen en 2 boekjes met blanco pagina’s.

ConniesBoekenblog-JMF-20191103-0020Er zijn diverse aanvullingen te koop.

  • Plastic hoesjes om knipsels en dergelijke in op te bergen. Een set van 6 plastic hoesjes en 6 kartonnen hoesjes.
  • Een navul set boekjes
  • Het Fernweh stikkerboek: De stickers in dit boek sluiten naadloos aan bij al jouw reisbehoeften: je vindt reisbestemmingen, bezienswaardigheden, kenmerkende voorwerpen van allerlei landen en nog veel meer reisgerelateerde stickers in dit handige boek. Door de handige bindwijze van het boekje kun je eenvoudig vellen met stickers loshalen. Zo kun je ze makkelijk meenemen in je Travel notebook, en neem je nooit meer mee dan je nodig hebt. Van praktische plakkers tot knappe klevers: deze stickers zijn onmisbaar voor de reiziger die graag herinneringen vastlegt, maar ook tijd wil overhouden om nog meer herinneringen te maken.

Dit Travel Notebook heb ik samen met Jeroen getest bij een erg leuke en prima verzorgde workshop geven door Julia Woning.
Dit is de omschrijving van de workshop:
Tijdens deze workshop laat ik je de diverse technieken zien hoe je een pagina kunt maken met je vakantie herinnering. Schetsen met grafiet potlood, kleur geven d.m.v. aquarelleren of een gewassen pentekening etc. Neem je vakantie herinneringen mee in foto’s, toegangskaartjes, foldertjes etc.

Zoals je ziet past het precies bij het Travel notebook. Jeroen en ik gingen met het notebook naar de workshop en hebben daar van alles gehoord, gezien en geoefend over het werken in een Travel notebook tijdens een vakantie of een leuke dag erop uit. Zoals welke materialen je makkelijk mee kunt nemen en maakte we kennis met een aantal handige kleine reis verfsetjes.
Tijdens de workshop maakte we achteraf tekeningen in het notebook maar op de manier zoals je dat op vakantie zou kunnen doen e;met materialen die je dan bij je kunt hebben.

Met een Travel notebook kun je veel kanten op, je kunt het vooral als reisdagboek gebruiken en er veel in schrijven. Dan is het leuk om thuis al wat versieringen aan te brengen zodat je in een leuk boekje schrijft. Dit is iets wat ik leuk vind om te doen en me ook meer ligt omdat ik tekenen wat ik zie erg lastig vind.
Ook kun je een deel doen met wat tekeningen en beschrijvingen tijdens je reis en thuis verder gaan. Dan kun je thuis tekenen aan de hand van foto’s die je hebt gemaakt of wat je beschreven hebt versieren met sjablonen, stempels en dergelijke wanneer tekenen niet zo je ding is.
Of je gaat op vakantie heel veel tekenen, direct wat je ziet of later aan de hand van foto’s die je gemaakt heb.
Zo maak je een heel persoonlijke en herinnering aan je vakantie en je bent heerlijk ontspannen creatief bezig tijdens je vakantie.

Jeroen is tijdens de workshop gaan tekenen aan de hand van foto’s van onze reis naar Schotland vorig jaar. Hij heeft het gedaan zoals hij ook op vakantie zou doen en werkte wat sneller en met materialen die klein en gemakkelijk mee te nemen zijn. Dit beviel hem zo goed dat we een aantal spullen aangeschaft hebben zodat hij op een volgende vakantie aan de slag kan gaan. Het travelboek is door de buigzame en stevige omslag en het niet te grote formaat perfect geschikt hiervoor.

Zelf ben ik meer aan de slag gegaan met het voorbereiden van pagina’s en het achteraf maken van pagina’s met het gebruik van entreekaartjes, folders en dergelijke van onze Schotland reis van vorig jaar. Aan de hand van een tekenboek dat ik in Schotland gekocht had heb ik me ook aan een eenvoudige tekening gewaagd.
Ook ik heb de smaak te pakken, al mag van mij het papier wel iets dikker zijn dan dat van de boekjes. Dat de kaften van de boekjes van kraftpapier zijn vind ik erg fijn. Zo kan ik ieder boekje een geheel eigen voorkant geven voor of na een reis.

Ook handig is dat de boekjes uitneembaar zijn en dus ook los meegenomen kunnen worden of thuis ingebonden kunnen worden waarbij je de omslag gebruikt om mee op reis / dag uit te nemen. Je tekeningen blijven zo netjes, zelfs al stop je de omslag in een tas of koffer

ConniesBoekenblog-JMF-20191103-0024

ConniesBoekenblog-JMF-20191103-0023

ConniesBoekenblog-JMF-20191103-0026

ConniesBoekenblog-JMF-20191103-0025

ConniesBoekenblog-JMF-20191103-0027

Achterflap

Heb jij wel eens van die onhoudbare drang om je spullen te pakken en er op uit te trekken ?
Dan heb je last van FERNWEH. De beste manier om dat tegen te gaan is om gewoon te gáán – en je avonturen vast te leggen in je eigen Travel Notebooks.

Op reis heb je vaak de behoefte om dingen op te schrijven. Wat je allemaal meemaakt. Welke plaatsen je hebt bezocht, wat je daar zag, rook en voelde. Soms komen de diepste bevindingen tot je. En soms hoor je gewoon iets grappigs wat je wilt noteren.
Wat het ook is dat je niet meer wil vergeten, vanaf nu schrijf je het allemaal op in je eigen Travel Notebook.

Boekgegevens

9789045324616

Titel :Fernweh Travel Bullet Journal Blauw
Auteur :Diverse auteurs
Uitgever :
Verschenen :
ISBN :9789045324616
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.