Bespreking: Het grote creatieve doeboek voor volwassenen – Natascha PitzGelezen

9789045218861

Bij Karakter uitgevers is er sinds kort Het grote creatieve doeboek voor volwassenen verschenen. Een ontzettend leuk boek voor thuis maar vooral ook om mee op vakantie te nemen. Het staat vol met gevarieerde puzzels, heeft tekenopdrachten en kleurplaten. Met dit boek heb je thuis of op reis van alles te doen.

ConniesBoekenblog-JMF-20191122-0001Op de achterkant van de pagina’s staan patronen om in te kleuren. Het zijn twee verschillende motieven die zich steeds herhalen. Op vele manieren en met verschillende materialen kun je hiermee eindeloos variëren. Het papier drukt bij zo’n beetje alles, behalve bij kleurpotloden, door dus dat is wel belangrijk om rekening mee te houden.
Wanneer je een pagina uit het boek wil halen om er iets mee te gaan doen lukt dit vrij goed. Je moet het voorzichtig en rustig doen maar dan komt de pagina er zonder scheuren uit.

Wat vind je in het boek

 • Het boek begint met een aantal pagina’s over het maken van je eigen Moodtracker. Hier zit een uitgebreide beschrijving bij hoe je dit kunt doen en welke materialen je nodig hebt. Ook wordt er verteld waarvoor je een moodtracker allemaal kunt gebruiken. Een moodtracker is een soort gevoelsdagboek. Je houd je stemming bij door middel van kleuren of motiefjes. Je kan zelf kiezen om welke periode dat gaat. In het boek worden er verschillende manieren getoond hoe je hiermee aan de slag kunt gaan en wat voor motieven je kunt gebruiken. In het boek vind je twee voorbeelden voor een maandtracker en een tracker die een heel jaar omvat. Wanneer je deze kopieert voor gebruik kun je ze vele malen extra gebruiken. Je kunt ook met de ideeën die hier gegeven worden in een boekje aan de slag om je eigen moodtracker boek te maken. Ik vind het een erg leuke toevoeging aan dit doe boek.
 • Patronen om in te kleuren aan de achterkant van van de pagina’s met opdrachten
 • Twee pagina’s met ieder drie boekenleggers om te maken. Ik heb een set gemaakt die ik later als ik de andere boekenleggers ook af heb ga lamineren.
 • Sudoku’s die goed te doen zijn maar waar je wel even op moet puzzelen
 • Tekenen van punt naar punt. Hierbij had ik goed licht nodig om alle priegelige cijfers goed te kunnen lezen.
 • ConniesBoekenblog-JMF-20191122-0002Kleurplaten in diverse motieven / onderwerpen soms met een tekst erbij. De ene kleurplaat is met veel kleine details een ander weer met grote onderwerpen om in te kleuren.
 • Oefenpagina’s voor handletteren.
 • Teken en kleur opdrachten waarbij je eerst letters / voorwerpen over kunt trekken en daarna zelf verder kunt gaan.
 • Zoek de verschillen. Deze tekeningen zien er leuk uit en kun je daarna ook inkleuren
 • Gevarieerde doolhoven.
 • Oplossingen achter in het boek

Genoeg te doen dus en heerlijk om thuis even tussendoor te doen of mee te nemen op vakantie. Een paar stiften een potlood en een gum mee en ook op vakantie heb je allerlei verschillende dingen om op de uitrust momenten te doen. Een aanrader dus.

ConniesBoekenblog-JMF-20191122-0006

ConniesBoekenblog-JMF-20191122-0007

ConniesBoekenblog-JMF-20191122-0003

Achterflap

Ben je groot geworden met vakantieboeken die je tijdens regenachtige vakantiedagen of lange autoritten de tijd deden vergeten? Keer terug naar die zorgeloze tijd met Het grote creatieve doeboek voor volwassenen.
De heerlijke mix van puzzels, raadsels, moodtrackers, kleurplaten, zoek-de-verschillen en doolhoven zorgen voor een creatieve break. Dit boek geeft je een ontspannen time-out in het dagelijkse leven. Neem even tijd voor jezelf!

Boekgegevens

9789045218861

Titel :Het grote creatieve doeboek voor volwassenen
Auteur :Natascha Pitz
Uitgever :Karakter Uitgevers B.V.
Verschenen :November 2019
ISBN :9789045218861
2 antwoorden
 1. will
  will zegt:

  Wat een mooi boek.
  Hebben , hebben !!!
  Lekker creatief zijn in de maand december.
  Even naar Bol.com om het op mijn verlanglijstje te zetten.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.