Bespreking: kleurboek – Flora & Fauna – Maria TrolleCreatief, Gelezen

9789045324401

Met veel plezier ben ik voor deze bespreking aan de slag gegaan met een aantal kleurplaten van het nieuwe kleurboek van Maria Trolle – Flora & Fauna. Het is een prachtig kleurboek met lieve, mooie en inspirerende kleurplaten die erg uitnodigen om er mee te beginnen.

ConniesBoekenblog-JMF-20190731-0013Zoals de titel het al zegt zijn het kleurplaten van bloemen en dieren en dan met name wat je rondom je huis of in het bos kunt vinden. Als extraatje heeft Maria Trolle hier er daar een magisch tintje aan het boek gegeven zodat je ook elfjes, boomhuizen, koffiepot- huizen, schattige wezentjes en dergelijke in het boek kunt vinden.
Wat ik erg leuk vind aan dit boek is dat het veel variatie biedt. Er zinj een aantal kleurplaten met een zwarte achtergrond, er zijn kleurplaten met heel veel open achtergrond zodat je daar zelf nog je creativiteit op kan los laten of juist kleurplaten waarvan de hele pagina gevuld is. Soms zijn de kleurplaten meer realistisch andere keren wat sprookjesachtig.

Het is een boek dat mij een vrolijk en ontspannen gevoel geeft wanneer ik het doorblader of erin aan het kleuren ben. Voor deze bespreking heb ik 5 kleurplaten met verschillende materialen ingekleurd, en alles werkte goed op het stevige papier. De alcoholmarkers drukten door maar dat zal niemand verbazen daar is bijna geen enkel papier tegen opgewassen.
Niet alle kleurplaten werden helemaal wat ik er van verwacht had, toch laat ik ze alle 5 zien omdat het wat mij betreft erbij hoort dat het eindresultaat soms wat tegenvalt. Zolang het werken aan de kleurplaat leuk was om te doen en ontspanning geeft is dat immers niet zo belangrijk.

ConniesBoekenblog-JMF-20190731-0014Ik heb wat punten over het kleurboek op een rijtje gezet

  • Een mooie hardcover die een luxe uitstraling geeft en je kleurplaten goed beschermd
  • Stevig, crèmekleurig papier dat ook bij water erf erg mooi blijft
  • Zowel zwarte als witte achtergronden
  • Veel variatie in hoeveel achtergrond er open is en in meer realistische of magische kleurplaten
  • De kleurplaten zijn niet uitneembaar en dubbelzijdig bedrukt
  • In het boek komen bij de kleurplaten alle seizoenen aan bod
  • Vooraan zit een pagina waar je je naam in kunt vullen en die je kunt kleuren
  • Achter in het boek vindt je op volgorde de botanische namen van de bloemen, planten, vogels en insecten in het boek. Leuk als je er meer over wil weten of ze natuurgetrouw wil kleuren.

Dit zijn de vijf kleurplaten die ik gemaakt heb

Bloemen met muis
De achtergrond heb ik als eerste gedaan met 4 kleuren verf.
Daarna heb ik alle lijnen omgetrokken met een verfstift.
Voor het inkleuren van de afbeelding heb ik voornamelijk kleurpotloden gebruikt. Daarnaast ook verfstift en gelpennen.

ConniesBoekenblog-JMF-20190731-0002

Vogels met zwarte achtergrond
Deze heb ik met de Derwent inktense kleurpotloden en een waterbrush ingekleurd.
Voor de accenten heb ik verfstiften gebruikt.
Op de achtergrond heb ik met een sjabloon en write- over stiften cirkels gezet.

ConniesBoekenblog-JMF-20190731-0012

Boomhuis
Deze kleurplaat begon goed en toen was er opeens een punt waarop deze niet meer te redden was. Ik ben toch doorgegaan en heb nog het een en ander uitgeprobeerd en veranderd. Maar het eindresultaat is toch niet naar mijn zin.
Bij deze kleurplaat heb ik gebruikt: verfstiften, alcoholmarkers, fineliners, stiften en kleurpotloden.

ConniesBoekenblog-JMF-20190731-0004

Meisje van cover
Deze kleurplaat heb ik gebaseerd op de cover wat erg leuk was om te doen.
Hiervoor heb ik voornamelijk kleurpotloden gebruikt en hier en daar een fineliner
De achtergrond heb ik bewerkt met een sjabloon, gelpen en write-over stiften.

ConniesBoekenblog-JMF-20190731-0006

Bloemen
De achtergrond heb ik met drie kleuren Panpastel, een sjabloon en (lijm)stempelkussen gedaan.
De bloemen en bladeren zijn gekleurd met Derwent inktense kleurpotloden en een waterbrush.

ConniesBoekenblog-JMF-20190731-0009

Achterflap

Stap in een magische wereld en begeef je in een waar natuursprookje. Geniet van een speels uiltje in de wilde natuur, waar vogels, dieren en mensen samen leven. Ontdek alle schatten van de tuin en zie hoe de seizoenen veranderen, van de overvloedige lente tot de rustgevende winter.
Laat je geest tot rust komen terwijl je de mooiste kleuren kiest voor de weelderige natuur en al haar kleurrijke flora en fauna. En verlies je tijdens deze reis aan een prachtige bloem, plant of insect dan vind je achter in het boek een register met de juiste botanische namen.

Maria Trolle is grafisch ontwerper en illustrator. Ze woont in Tyreso, net buiten Stockholm. Haar passie voor tuinieren loopt als een rode draad door haar werk. Ze laat zich dagelijks inspireren door planten, bloemen en diëten – het liefst uit eigen tuin.

Boekgegevens

9789045324401

Titel :Flora & Fauna
Auteur :Maria Trolle
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :Juni 2019
ISBN :9789045324401
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.