Gelezen: Creatief plannen & meerGelezen

9789045324234

Creatief plannen & meer is een aanrader voor iedereen die zelf aan de slag wil met praktisch en / of creatief plannen. Het boek biedt een schat aan informatie, tips en (geïllustreerde) voorbeelden over alles wat met plannen te maken heeft. Van schema’s, materialen, planner suggesties, de diverse plansystemen, verzamelingen of tips voor wanneer het plannen niet lukt, je vindt het allemaal in dit boek. Met achterin pagina’s met letters om te oefenen, een sjabloon voor een opbergvakje, versieringen en doodles.
Daarnaast geeft auteur Rebecca Spooner ook korte persoonlijke ervaringen over het bezig zijn met plannen in het boek.

De lay-out is ruim, overzichtelijk en nodigt uit om door te bladeren en te lezen.
Op de pagina’s wordt gewerkt met verschillende soorten lettertypes en meerdere kleuren.
Rebecca Spooner vertelt op persoonlijke wijze aan de lezer stap voor stap van alles over het zelf bezig zijn met het maken van planners. Daarnaast staan er op de pagina’s omkaderde stukjes met tips, voorbeelden met foto’s, persoonlijke verhalen en meer.
Hierdoor hoef je niet meteen het hele boek stap voor stap door te nemen maar kun je al snel eruit halen wat jou het meeste aanspreekt. Alleen al van het doorbladeren van het boek waarbij je de dik gedrukte kernwoorden en de vele voorbeelden ziet zul je al geïnspireerd worden om er mee aan de slag te gaan.

Alles over plannen uitgelegd op duidelijke en inspireerde wijze

Maar het is zeker aan te raden om ook het boek in z’n geheel door te lezen want de auteur heeft een prettige manier van beschrijven. En geeft naast praktische informatie ook een kijkje in hoe op een ontspannen manier plannen ook voor “plannersrust“ kan zorgen. In de inleiding schrijft ze hier meer over. In het kort is dit het vinden van een planningssysteem dat realistisch en haalbaar is en voor jou werkt.

ConniesBoekenblog-JMF-20191029-0002In de inleiding beschrijft Rebecca Spooner het doel van haar boek als volgt: Wat jou reden ook is om dit boek open te slaan, je zult een overzicht krijgen van hoe planning eruit kan zien, en begeleiding om je de tools en het vertrouwen te geven die je nodig hebt om te beginnen. Het maakt niet uit wie je bent of hoeveel ervaring je hebt, jij KUNT dit!

Omdat er mensen zijn die vooral een planning willen makken die functioneel is en snel werkt en anderzijds mensen die uiting willen geven aan hun creativiteit en deze stijlen erg verschillend zijn is het boek in twee delen onderverdeeld.
Het eerste deel van het boek gaat over de basisbeginselen van het plannen en laat onder andere diverse planningslay-outs zien. En laat zien hoe je de planner kunt gebruiken om verschillende delen van je leven bij te houden en te organiseren. Zoals werk, school, kasboek, maaltijden bucketlist en alles wat je zelf verder maar kunt bedenken
Er staat onder andere het een en ander in over de voordelen van plannen en over de hobbels die je op je pad tegen kunt komen. Of hoe je een planning routine kunt ontwikkelen
Uitgebreid wordt ingegaan op de materialen en de tools die je kunt gebruiken. Fijn daarbij is dat er al voorbeelden zijn waarbij je met weinig kosten kunt starten.
Vele soorten van planning komen voorbij in het boek zoals onder andere dagplanning, bulletjournal en een maandlog. Hoe je dat doet komt aan bod in het hoofdstuk “aan het werk“, dat vol tips en voorbeelden staat.

ConniesBoekenblog-JMF-20191029-0003

Het tweede deel van het boek gaat over het creatieve aspect van planning. Hierbij wil de auteur je inspireren en begeleiden bij het verfraaien van de pagina’s met behulp van stickers, washi-tape, kleuren, versieringen, aquarel tekeningen, doodles en eenvoudige hand- en brushlettering.
De auteur geeft aan in de inleiding dat deze technieken weinig gereedschappen en weinig of geen ervaring vereisen en dus voor iedereen toegankelijk zijn.
Ze geeft hierbij een aantal creatieve technieken zoals onder andere, verloopeffect, acryl achtergronden, brushlettering, foto’s verwerken en het maken van opbergvakken.

Hierbij staat duidelijk aangegeven wat de benodigdheden zijn, hoelang het ongeveer duurt en wat de moeilijkheidsgraad is. Zo nu en dan staat er nog een extra tip.
Daarna wordt stap voor stap uitgelegd wat de bedoeling is. Per stap steeds een foto en tekst.
Voor een aantal van deze projecten zoals het opbergvak staan de sjablonen achter in het boek.
Het is prima te volgen ook als je weinig ervaring hebt maar geeft zeker ook een heleboel inspiratie voor de planners met meer ervaring.

Achterflap

WEES DE BAAS OVER JE TIJD, VIND JE CREATIEVE UITLAATKLEP EN ONTDEK HET PLEZIER VAN PLANNEN!

Kijk binnenin voor alle inspiratie en informatie die je nodig hebt om je mentale rommel op te ruimen, doelen te stellen (en te bereiken) en creatief bezig te zijn.

Auteur en planningsexpert Rebecca Spooner neemt je mee langs de verschillende aspecten van proactief journaling en planning. Ze ontrafelt alle geheimen van deze essentiële tool, zodat jij vandaag nog van start kunt met jouw eigen planner.

In dit boek

  • Een volledige uitleg van de verschillende planningsstijlen, van bulletjournalen tot de Alaistair methode.
  • Creëer dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse logs die afgestemd zijn op jou leven en werken voor jou.
  • Honderden inspirerende foto’s en voorbeelden van lay-outs en spreads voor tal van doeleinden.
  • Handleidingen voor lijstjes, hersendumps, trackers en verzamelingen om voortaan altijd al je informatie bij de hand te hebben.
  • Stap – voor – stapinstructies voor het creëren van prachtige pagina’s en accessoires waar je echt iets aan hebt.
  • Persoonlijke anekdotes van de valkuilen en successen van Rebecca’s eigen planningstocht.

Boekgegevens

9789045324234

Titel :Creatief plannen & meer
Auteur :Rebecca Spooner
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :September 2019
ISBN :9789045324234
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.