Gelezen: De duivelsdief – Lisa MaxwellGelezen

9789022585559

De Duivelsdief is het vervolg op De laatste magiër en gaat verder waar het vorige boek ophield. Esta heeft in het eerste deel ontdekt dat haar ouders zijn vermoord door de man die ze het meest van iedereen vertrouwde. Daarnaast heeft ze ontdekt dat ze uit het verleden komt en dat alles wat ze over magie dacht te weten op leugens gebaseerd was. Dat is veel om te verwerken en in dit deel worstelt Esta begrijpelijk met haar gevoelens hierover.
Ook heeft ze het zwaar met hoe ze nu met Harte om moet gaan. Er is zowel aantrekkingskracht als wantrouwen. En dat hij de macht van een oud boek in zich draagt maakt het er ook niet gemakkelijker op. Zeker niet wanneer die probeert om Harte over te nemen en eigen plannen met Esta heeft. In het boek lees je hoeveel moeite het Harte kost om de baas over zijn lichaam te houden en Esta te beschermen. Niet dat ze beschermd wil worden. Ze wordt woest wanneer Hart haar uit de “vuurlijn“ probeert te houden. De woordenwisselingen in combinatie met de aanwezige aantrekkingskracht en de avonturen die ze samen beleven maken het weer de moeite waard om over deze twee personages te lezen.

Hun strijd tegen de Orde en de zoektocht naar de vier edelstenen waarmee ze de magie willen redden brengt ze in allerlei hachelijke situaties. Oude en nieuwe vijanden maken hen het leven zuur en bondgenoten blijken ook niet altijd even betrouwbaar.
Om het nog wat ingewikkelder (en boeiender) te maken gaat er iets mis met het tijdreizen en volg je als lezer het verhaal in twee verschillende tijdlijnen. Die liggen niet zover uit elkaar maar het zorgt wel voor opmerkelijke gebeurtenissen en verstoringen in de tijd. Wat het rommelen met de tijd kan veroorzaken in kleine en grote dingen komt in dit verhaal heel goed naar voren.

Het verhaal gaat heen en weer in de tijd en volgt vele perspectieven. Deels gezien van personages die je al kent uit deel 1 en een flink aantal nieuwe. Vaak lijkt er geen enkel verband met het verhaal te zijn maar uiteindelijk komt alles goed bij elkaar.
De lijn van Esta en Harre volgt hen bij het zoeken naar de stenen en ik had verwacht dat dit een belangrijk deel van het boek zou zijn. Maar ze raken ondertussen bij van alles en nog wat betrokken en hierdoor lijkt het doel waarvoor ze op pad zijn wat weg te zakken.

Andere verhaallijnen vinden ook plaats op zowel persoonlijk gebied als in zaken van magie, machtsstrijd tussen bendes, het gevecht binnen en tegen de orde en het verzet dat met harde hand toeslaat. Het is leuk om weer over oude bekenden te lezen en mee te krijgen hoe het hen na het spectaculaire slot van deel 1 vergaan is. Vooral de lijn van Viola wist me te raken en kon ik echt van genieten. Maar ook de snode plannen van Jack en de meesterlijke manipuleer kunsten van haar vroegere leermeester zijn weer intrigerend.

De combinatie van magie, avonturen, tijdreizen, persoonlijke verhalen, een tikje romantiek, gevaren en een historische setting bevalt mij prima en kan ik echt van genieten. Maar ik mis in dit verhaal het meeslepende, het niet kunnen wegleggen van het boek. Lisa Maxwell wijdt namelijk erg uit in haar manier van vertellen, iedere gebeurtenis hoe klein ook wordt heel uitvoerig beschreven. En dat in alle verhaallijnen en op alle momenten. Hetgeen de vaart uit het verhaal houdt en je aandacht doet verslappen. Het boek was beter geweest wanneer er flink in geschrapt was want het verhaal is boeiend, de personages spreken aan en de magie in deze wereld is de moeite om over te lezen. Maar het is veel te veel uitgerekt.

Toch wil ik zeker het volgende deel lezen want ik ben heel benieuwd wat er verder gaat gebeuren. Zeker na de opzienbarende cliffhanger die me behoorlijk nieuwsgierig heeft gemaakt.

Achterflap

NEW YORK 1902

Magie is bijna uitgestorven. De laatste die nog magische krachten bezitten leven in de schaduwen en verbergen wat ze zijn. Onder hen bevindt zich Esta, een geoefende dief met een aangeboren talent om de tijd te manipuleren.

Esta’s ouders zijn vermoord. Haar leven is gesloten. En alles wat ze over magie wist, bleek een leugen. Ze dacht dat het Boek der Mysteriën de sleutel zou zijn om uit de greep van de orde te ontsnappen, maar het gevaar op de bladzijden bleek groter dan ze ooit kon vermoeden.
Om de verschrikkelijke kracht van het boek te beteugelen, moeten Esta en Harte vier elementaire stenen vinden die verspreid liggen over het continent.
Maar oude en nieuwe vijanden liggen op de loer en zijn uit op wraak. Het verleden en de toekomst raken steeds meer met elkaar verbonden en de tijd om de geschiedenis te herschrijven raakt op – zelfs voor een dief die kan tijdreizen.

Boekgegevens

9789022585559

Titel :Magiër 2 – De duivelsdief
Auteur :Lisa Maxwell
Uitgever :Boekerij
Verschenen :Augustus 2019
ISBN :9789022585559
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.