Bespreking: Soulmates – Hanna KarlzonCreatief, Gelezen

ConniesBoekenblog-JMF-20190513-0007

Hanna Karlzon heeft met het kleurboek Soulmates weer een prachtig en inspirerend kleurboek voor volwassenen gemaakt. De gevarieerde en sprekende illustraties geven je zin om aan de slag en weten direct te inspireren. Tijdens het doorbladeren van het boek kreeg ik al allerlei ideeën bij de illustraties die ik zag.

ConniesBoekenblog-JMF-20190513-0009

Het is leuk dat veel van de illustraties ook uitdagen om eens met andere kleuren te gaan werken dan je normaal zou doen. Een aantal van de kleurplaten heeft een wat steampunkachtige of nostalgische uitstraling die zich heel goed leent om eens out of the box te gaan kleuren. Zoals de dame in het boek die ik een groen gezicht heb gegeven.

ConniesBoekenblog-JMF-20190620-0007

ConniesBoekenblog-JMF-20190620-0009

Informatie over het boek:

  • Hardcover
  • Stevig ietwat crème papier dat heel veel materialen aankan en niet snel doordrukt.
  • De pagina’s zijn dubbelzijdig bedrukt en hebben geen scheurrand om ze er gemakkelijk uit te halen.
  • Bij elk karakter heeft Hanna Karlzon ook het bijbehorende spirit animal getekend.
  • Op de eerste pagina staat een illustratie waarbij je kunt invullen van wie het boek is.
  • Het is wisselend hoe de dames en de spirit animals afgebeeld zijn. Dit kan zijn op twee aparte pagina’s naast elkaar, op een dubbele pagina waarop dame en spirit animal samen staan, een enkele pagina waar beide op staan.
  • De spirit animals variëren van parkieten, een paard, slangen, een muis, een panter, een kip, vissen tot een soort robot achtig indekt.
  • Ook de illustraties van de dames zijn heel verschillend. Zo vind je onder andere een koningin, een (jonge lieve) heks, een slangendame, een cyborg dame, een barokke dame met een hoge pruik, een liefelijke bloemen dame, een goochelaar, een leeuwen dame, een punk dame, een dame met draak, een onderzee dame…
  • Alle illustraties van dame en spirit animal zijn steeds in de zelfde stijl, sfeer. Zo heeft bijvoorbeeld de punk dame een ketting en haar panter heeft die ook en bijde maken ze een krachtige indruk. Een ander voorbeeld is de dame met een schattige muis, zij heeft in haar haar en om haar nek snoepjes. En op de kleurplaat van de muis zie je de muis zitten op een glazen pot met snoepjes.
  • De kleur platen zijn alle rijk geïllustreerd met vele details en met volop gebruik van bloemen, planten en natuur. Ze variëren in sfeer en uitstraling maar zijn allemaal erg mooi

Voor deze bespreking heb ik 5 kleurplaten gemaakt.

Meisje met sjaal en haar spirit animal
Hier heb ik zowel de kleurplaat van het meisje als van haar spirit animal gekleurd. Beide pagina’s in de zelfde tinten, voor mij zitten deze Soulmates op dezelfde golflengte en dat laat ik zien door ze zo te kleuren. Bij een soulmate kan het natuurlijk ook zijn dat je er beiden heel anders uit ziet maar van binnen die band hebt waardoor dit toch je spirit animal is. Bij een andere kleurplaat zou ik dan ook een keer kiezen voor twee pagina’s met een hele andere uitstraling. Dat is het leuke van dit boek, het inspireert enorm.

Deze tekeningen heb ik geheel met Panpastel gedaan. Het gezicht vond ik erg lastig om te doen maar oefening baart kunst. En in dit boek kun je volop oefenen met gezichten en huidskleuren

Deze 2 afbeeldingen staan bovenaan het bericht…

Hartenvrouw
Deze hartenvrouw is gekleurd met Fabercastell kleurpotloden en gelpennen.
Op de pagina ernaast staat haar spirit animal, ook in de vorm van een kaart.

ConniesBoekenblog-JMF-20190620-0001

ConniesBoekenblog-JMF-20190620-0003

Slangendame
De achtergrond is opgevuld met 2 kleuren posca verfstiften en een dikke zwarte stift.
Voor de slangendame heb ik ecoline brush stiften, Faber Castell kleurpotloden en gelpennen gebruikt.
De pagina ernaast staat vol met slangen en edelstenen.
Deze kleurplaat is een goed voorbeeld van hoe dit kleurboek je uit kan dagen om eens iets anders te proberen. Het is niet mijn gewoonte om groen als huidskleur te gebruiken maar bij deze dame past het prima. Ze kan zo uit een fantasy wereld of boek komen. En zo zijn er vele platen in het boek die je verbeelding prikkelen en waar je eindeloos mee kan variëren.

Schatkist
De achtergrond heb ik met Distress inkt en water gedaan. Het papier kon hier prima tegen en ging niet bobbelen.
Voor de illustrtie heb ik posca verfstiften, ecoline brush stiften en gelpennen gebruikt.
Deze illustratie hoort bij de pagina ernaast met een meisje erop samen met een wezen dat lijkt op een fenix.

ConniesBoekenblog-JMF-20190620-0005

Als je het leuk vind om de werk in uit voering foto’s te zien van de kleurplaten die ik hier heb laten zien kun je kijken op de Facebookpagina van Connie’s knutselhoek

Eerder besprak ik al het kleurboek Dagdromen van Hanna Karlzon deze bespreking kun je hier vinden.

Achterflap

Laat je betoveren door Hanna Karlzons prachtige portretten en hun soulmates. Dit prachtige kleurboek bevat 96 nieuwe tekeningen van de hand van de Zweedse kunstenares.
Voor elk karakter heeft Hanna de bijbehorende spirit animal getekend. Kies de mooiste kleuren voor de fleurige dames en breng hen en hun spirit animal tot leven.

Hanna Karlzon is een illustrator uit Umeå – Zweden. Ze is de auteur van de wereldwijde bestsellers Dagdrömmar, Sommernaff en Tidevary, die eerst zijn uitgegeven in Zweden.
Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuurlijke wereld die haar studio omgeeft en uit haar eigen verbeelding. Hanna voegt graag een vleugje art-nouveau, een snufje punkrock en een scheutje design uit de jaren ‘70 toe aan haar illustraties vol flora en fauna.

Boekgegevens

9789045323947

Titel :Soulmates
Auteur :Hanna Karlzon
Uitgever :Mus Creatief
Verschenen :April 2019
ISBN :9789045323947
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.