Bespreking: Happlify your lifeGelezen, Nieuws

9789038810898

Happlify your life is een laagdrempelig boek om in 52 weken grip te krijgen op een blijer leven. In de loop van het jaar leer je wat jou blij maakt en hoe je er mee om kan gaan als je even minder blij bent.
In het voorwoord benadrukt de auteur dat er in het boek niet diep gegraven gaat worden in de psyche van de gebruiker. En dat het boek geen zware depressie of andere psychologische zaken oplost omdat daarvoor altijd een arts geraadpleegd moet worden. Dat is precies wat mijn indruk van het boek was na het doorbladeren en lezen van de opzet van het boek. Het geeft handvaten en een gerichte manier om te zoeken naar wat jou blij kan maken en hoe je dit inzicht kunt gebruiken om dat gevoel vast te houden.

Het boek heeft een hardcover, een leeslint en een elastiek om de pagina’s bij elkaar te houden. Een degelijk boek dus om een jaar lang mee aan de slag te gaan. Hoeveel de cover me niet heel erg aanspreekt is die zeker wel licht en vrolijk.
Naast de “opdrachten“ staan er in het boek heel veel pagina’s in allerlei verschillende kleuren vol met illustraties, tekeningen en foto’s. Allerlei weetjes, feiten, en onderwerpen die bij het boek passen worden daar besproken. Met tips, vragen en persoonlijke input van de auteur wordt er een scala aan informatie gegeven die je kan helpen om te zoeken naar wat jou gelukkig maakt. Zelfs als je verder niets met het boek doet zijn deze pagina’s al de moeite waard.

Indeling boek
In het voorwoord stelt de auteur zich voor en vertelt ze iets over haarzelf en hoe het boek ontstaan is. De toon wordt direct gezet door de prettige en persoonlijke manier van vertellen en de fijne en ruime lay-out van de pagina’s. Het is hierbij snel duidelijk dat dit geen zwaar zelfhulp boek is of dat het boek precies op één manier gebruikt moet worden.

Vervolgens wordt er iets verteld over geluk en hoe dat werkt, onder andere over de geluksstofjes in je hersenen die er voor zorgen dat je je gelukkig voelt.

Daarna wordt uitgelegd hoe het boek werkt en kun je aan de slag
Aan het einde van het boek kun je aan de hand van wat je ontdekt heb / geleerd heb je eigen gebruiksaanwijzing voor een blijer leven maken aan de hand van een aantal vragen. Hiermee maak je een samenvatting van wat je het afgelopen jaar over jezelf te weten bent gekomen. Zodat je je ook nadat je het boek 52 weken ingevuld hebt door kunt gaan met het zien en vasthouden van geluksmomenten.

Hoe werkt het boek
Het wordt duidelijk uitgelegd hoe het boek werkt, waarbij je aan de hand van een aantal vragen bepaald wat jou startpunt is en waar je naar toe wil werken.
In vijf stappen die tredes genoemd worden ga je in het boek aan de slag. Iedere trede heeft een aantal verschillende onderwerpen, die passen bij de informatie pagina’s die er bij staan.

Per week doe je een aantal opdrachten in het boek. Er is ruimte genoeg om goed in het boek te werken. Deze opdrachten zijn de basis en komen steeds terug. Daarnaast staan er gevarieerde andere opdrachten en vragen in. Zoals bijvoorbeeld het maken van een mood board, tekenen of doedelen om iets uit te drukken.
Het is allemaal erg toegankelijk en herkenbaar zonder een beladen gevoel te geven.

Aan het einde van het boek zijn er tips hoe je kunt blijven werken aan je geluk.

Achterflap

Happlify is een blije leidraad voor het vinden van een moment van klein geluk, het ontmoeilijken van een snel bestaan en het creëren van rustmomenten.

Met dit praktische werkboek vind je binnen 52 weken op een relaxte manier uit hoe je voelsprieten kweekt voor het herontdekken van plezier, geluk en liefde. Je hervindt dingen die je misschien was kwijtgeraakt: geduld, vriendelijkheid, vertrouwen in een ander (of in jezelf), tevredenheid, zelfspot en humor.

Je bekijkt een jaar lang je vijf belangrijkste behoeften : overleven, zekerheid, sociaal contact, waardering en zelfrealisatie. Door de weken heen vorm je, met je eigen foto’s, quotes en lijstjes, jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing voor geluk.

Boekgegevens

9789038810898

Titel :Happlify your life
Auteur :Mariko Naber
Uitgever :Nijgh & van Ditmar
Verschenen :September 2021
ISBN :9789038810898

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.