Bespreking: PlannerGelezen, Creatief

9789045323015

Na een weekendje knutselen ligt mijn Planner / Agenda voor 2019 al klaar en ik ben ontzettend blij met het resultaat. Het is een planner van BBNC Uitgevers die helemaal te personaliseren is.
De hardcover is een plaatje om te zien en helemaal mijn smaak.
Binnenin zit een ringband en stevige tabbladen om de maanden van het jaar aan te geven. Iedere maand start met een inspirerende (Engelse tekst) met daaromheen ruimte om je creativiteit op los te laten.

Iedere maand start met een maandoverzicht waarbij ook een kleine plek is voor:  verjaardagen / taken / notities / belangrijk / quote. En met pagina’s per week, waarop ook steeds een vakje is voor: niet vergeten / belangrijk / taken. Er zijn meer dan genoeg pagina’s en als laatste is er steeds een gelinieerde pagina. Altijd handig voor extra aantekeningen of TODO lijstjes die niet op een specifieke datum gedaan moeten worden maar die je niet wilt vergeten. En voor degene die hun agenda’s bewaren kan het ook gebruikt worden voor persoonlijke aantekeningen.
De datums en dagen zijn nog niet ingevuld zodat je op ieder moment van het jaar kunt beginnen.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180902-0007

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180902-0027

Achter in het boek zitten 4 vellen met stickers om in de agenda te plakken. Zo zijn er kleine stickers in de kleuren van de cover om alle datums in te vullen. Dat ziet er heel leuk uit en passend bij de stijl van de planner. Ik heb het in de planner deels met deze stikkers gedaan en deels heb ik de datums met gekleurde gelpennen er in geschreven. Er zijn ook nog stickers met teksten in de kleuren van de cover en witte stikkers.

Een deel heb ik al ter versiering in de planner geplakt, maar de andere heb ik laten zitten om in de loop van het jaar te gaan gebruiken. Dat zijn meer de stickers met teksten als: meeting / lunch / great day / me time right now / deadline / later. Handiger en leuker dus om pas te gebruiken wanneer het van pas komt.

Achterin zit nog een papieren insteek vakje om losse spulletjes in te doen.

Dit zijn mijn eerste pagina’s van de planner:

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180902-0008

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180902-0010

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180902-0011

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180902-0013

De planner is handig en overzichtelijk ingedeeld en zelfs wanneer je er verder niets mee zou doen dan de datums invullen is het al de moeite waard. Het enige wat ik hierin mis is een lint om meteen bij de week uit te komen waar ik op dat moment in zit.

Maar het is natuurlijk veel leuker om de planner te personaliseren. En de mogelijkheden hiervoor zijn natuurlijk eindeloos. Wanneer je de planner ook als logboek / dagboek wil gebruiken kun je steeds aan het einde van de maand iets over deze maand in de planner zetten.
Met stempels werken kan natuurlijk ook en ze dan meteen inkleuren of in de loop van het jaar. En zo kan er natuurlijk van alles, net wat bij jou past.

Zelf heb ik er voor gekozen om de planner / agenda meteen helemaal af te maken zodat ik er heerlijk van kan genieten wanneer ik erin ga beginnen.
Dit was ook mogelijk omdat ik allerlei bakjes heb staan met uitgeknipte plaatjes, achtergronden, en al gekleurde en geknipte kleurplaten heb staan. Vaak als ik weinig tijd heb of geen zin heb om echt iets te creëren ben ik daar mee bezig. En dat kwam nu perfect van pas.

Dit zijn een aantal van de pagina’s die ik gemaakt heb:

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180902-0019

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180902-0022

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180902-0025

Op de Facebookpagina van Connie’s knutselhoek kun je de foto’s van alle pagina’s zien.

Met deze bakjes, kleurpotloden, lijm en wat foto’s en stikkers ben ik aan de slag gegaan en heb me prima vermaakt. Met als resultaat een handige overzichtelijke planner met een prachtige cover. En helemaal gepersonaliseerd en passend bij mij, waarbij er bij vele pagina’s iets speciaals is. Zo staan mijn hondjes Bobbie en Emma erin, heb ik plaatjes gebruikt die ik al jaren geleden geknipt heb en heb ik krasplaatjes gebruikt die ik dit jaar voor mijn verjaardag heb gekregen.

Boekgegevens

9789045323015

Titel :Planner
Auteur :Flowers & Birds
Uitgever :BBNC / Flowers & Birds
Verschenen :September 2018
ISBN :9789045323015
1 antwoord
  1. Leandra
    Leandra zegt:

    Dit is echt een leuke planner! Heb de pagina’s op de fb ook bekeken en echt mooi gemaakt. Ik ga je ’tip’ stelen 😉 Ik zorg dat ik ook spulletjes klaar heb liggen, plaatjes, teksten e.d

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.