Bespreking: 60 jaar verjaardagsquizGelezen

9789044761320

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor iemand die eerdaags 60 jaar wordt dan is Hoera 60 jaar! Verjaardagsquiz misschien een leuk idee.
Het is een doosje met quizvragen die de jarige terugbrengen naar zijn of haar jeugdjaren. Het feestvarken kan zich onderdompelen in allerlei gebeurtenissen uit de geschiedenis, popcultuur, tv en films die relevant zijn voor een 60 jarige.
Een tikje nostalgie om alleen of samen met iemand anders te doen.

Het zijn 51 vragen op witte kaarten met verschillende vrolijk gekleurde randen. Op iedere kaart zit een nummer, en op een antwoorden kaart staan op volgorde alle antwoorden. De kans dat je het antwoord op de volgende vraag al ziet is vrij groot, dus het is wel nodig om de antwoorden met iets af te dekken. Het zou fijner geweest zijn waneer de antwoorden achter op de kaarten hadden gestaan of er iets anders verzonnen was.

Buiten dat kleine minpuntje is het een erg leuk cadeau om te krijgen of om aan iemand te geven. Dit jaar word ik 60 dus ik was een prima proefpersoon om met de vragen aan de slag te gaan. Samen met Jeroen heb ik een aantal keer de quiz gedaan en het bracht leuke veel herinneringen naar boven.
Veel vragen wisten we dan ook, en bij andere waarbij we het antwoord niet wisten was onze reactie op het antwoord veelal “O ja“.

De vragen zijn heel gevarieerd en gaan over van alles en nog wat zoals onder andere, speelgoed / films / tv series / weetjes over beroemde mensen / muziek / Star Wars / internationale conflicten / beroemde dieren in tv series / sport / presidenten en ………. En dat alles uit de jeugdjaren van de jarige.

Met vragen als waarom trad de Amerikaanse president Richard Nixon ook al weer af ? / Welke iconische band ging in 1970 uit elkaar? En toen Luke Skywalker dit ruimteschip voor het eerst zag noemde hij het ‘a piece of junk‘! Hoe heet het inmiddels iconische schip waarmee Han Solo in Star Wars door de ruimte zoeft  word je geheugen op de proef gesteld.

De verjaardagsquiz is er ook in de versie voor 40 en 50 jaar.

40-jaar50-jaar

Boekgegevens

9789044761320

Titel :Verjaardagsquiz Hoera 60 jaar!
Auteur :ZNU
Uitgever :ZNU
Verschenen :Februari 2022
ISBN :9789044761320
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.