Gelezen: Levenslessen van een kat – Jamie ShelmanGelezen

9789045324180

Jamie Shelman heeft in haar leven veel katten gehouden en met katten geleefd, en vindt dat we veel levenslessen kunnen leren van deze harige vriendjes. In deze snelle en verwarde wereld merkt ze dat ze zich tot haar katten wendt (met name tot haar buurkat Brooksy aan wie het boek opgedragen is) voor troost, rust en plezier.
Wat haar betreft zijn katten wijs en dwaas, veeleisend en afstandelijk, simpel en uniek. En briljant in het tevreden zijn met niets doen.
Dit heeft ze in woord en vooral in beeld tot uitdrukking gebracht in Levenslessen van een kat.
Ze hoopt dat mensen in dit boek wat lessen herkennen die ze van hun eigen kat geleerd hebben en dat iedereen kan leren om volkomen stil te kunnen zitten, met de ogen dichtgeknepen van plezier en compleet tevreden te zijn tot de volgende maaltijd.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20190328-0001

In het boek staat 100 levenslessen die vanuit de beleving van een kat gegeven worden. Iedere pagina heeft een illustratie van een kat in allerlei verschillende situaties met daarbij een levensles van een kat.

De illustraties zijn erg goed gemaakt en vertellen per afbeelding een klein verhaal. De uitdrukkingen en houdingen van de katten zijn heel sprekend. Kattenliefhebbers zullen waarschijnlijk genieten van de leuke illustraties en de herkenning van wat zij zien bij hun katten. Maar ook als je, zoals ik, zelf geen kat hebt is het een lief, grappig en regelmatig werkelijk wijs boek. De levenslessen die gegeven worden door de katten zijn eenvoudig maar doeltreffend en de katten hebben vaak een goed punt in wat ze de lezer mee willen geven.

Zo is er bijvoorbeeld een dubbele pagina waarop je op ieder pagina een tevreden slapende kat ziet liggen. De tekst die erbij staat is 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20190328-0004

Neem voldoende rust…. want voor dutjes hoef je je nooit te schamen. Goed punt, zeker wanneer je zoals ikzelf met je gezondheid tobt en rust hierbij van groot belang is.

De levenslessen worden met de nodige humor gegeven zoals het plaatje waarbij een kat naar een hoge vogelkooi staart en de tekst is Stel hoge doelen.
Leuk zijn ook de eigenwijze lessen die eigenlijk vooral voor katten bedoeld zijn zoals het plaatje waarbij een kat een andere kat wegduwt bij de etensbak en de tekst Zorg eerst voor je zelf.

Een boekje waarvan je in al z’n eenvoud vrolijk en geïnspireerd van wordt.

Achterflap

BETER LEEF JE ALS EEN KAT

Ze mogen er zelf dan wel negen hebben, maar we kunnen van katten veel leren over dat ene leven dat wij hebben. Of het nu is hoe je je vrije tijd perfectioneert, hoe je navigeert door romantiek, door vriendschappen of door je carrière, dit boek bevat 100 essentiële levenslessen die je door alle ups en downs heen helpen.
Dus leg dat zelfhulpboek neer, pak die kat op en doe een dutje met de levensgoeroe die zich al die tijd al recht onder je neus bevond.

Boekgegevens

9789045324180

Titel :Levenslessen van een kat
Auteur :Jamie Shelman
Uitgever :BBNC
Verschenen :Februari 2019
ISBN :9789045324180
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.