Geef een (prenten)boek cadeauNieuws

De nieuwe titels voor de leesbevorderingscampagne ‘Geef een boek cadeau’ en ‘Geef een prentenboek cadeau’ zijn dit jaar de klassiekers De brief voor de koning van Tonke Dragt en Max en de Maximonsters van Maurice Sendak.

Vanaf 23 april is De brief voor de koning voor 3,50 te koop in boekhandels in Nederland en Vlaanderen
Max en de Maximonsters is verkrijgbaar vanaf 18 Juni in boekhandels in Nederland en Vlaanderen voor 2,50 euro.

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken.
Hoe worden kinderen bereikt? Door te geven!

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.
En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland. Kijk onder het kopje ‘boekhandel’ bij welke boekhandels je kan doneren.

In drie jaar tijd zijn meer dan een miljoen kinderen bereikt.
En hiermee is de doelstelling van de samenwerkende partijen en ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ gehaald. Alleen al in 2020 hebben 576.000 boeken hun weg naar kinderen gevonden: 254.000 jeugdboeken en 322.000 prentenboeken. ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ steunt het Leesoffensief en hoopt dat ook dit jaar minstens een half miljoen kinderen de gekozen campagneboeken ontvangen van gulle gevers.

Een ontzettend mooi initiatief waar ik in mijn blog dan ook graag aandacht aan besteed. De boeken van dit jaar zijn weer toppers die je voor een heel klein bedrag kunt aanschaffen om een kind blij mee te maken.

 

Boekgegevens

Max en de Maximonsters

Max en de Maximonsters
De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de Maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en er wordt een wild feest gevierd. Maar toch voelt Max zich wat eenzaam…

Max en de Maximonsters verscheen voor het eerst in 1963. De GEBC-versie is vanaf 18 juni 2021 te koop.
In 2009 verscheen de Amerikaanse fantasy-film Where the Wild Things Are door regisseur Spike Jonze. De film is gebaseerd op het Max en de maximonsters uit 1963

DE BRIEF VOOR DE KONING

EEN JONGE HELD
EEN GEHEIME OPDRACHT
EEN ONGELOOFLIJK AVONTUUR
Tiuri is bijna ridder. Nog één nacht scheidt hem van de ridderslag. Deze laatste nacht moet hij in afzondering en absolute stilte doorbrengen. Juist dan klinkt er een schreeuw om hulp. Als Tiuri antwoordt, wordt hij geen ridder. Maar het gaat om leven en dood… Tiuri opent de deur.
De nachtelijke bezoeker stelt hem een vraag die zijn leven zal veranderen. Hij moet een geheime brief bezorgen aan de koning aan de andere kant van de bergen – een brief die het lot van het hele koninkrijk zal bepalen. Tiuri moet alles achterlaten: zijn thuis, zijn dromen – voor een opdracht die hem zijn leven kan kosten.

  • De brief voor de koning verscheen voor het eerst in 1962
  • Kinderboek van het jaar in 1963 (wat nu de Gouden Griffel heet)
  • Bekroond met de Griffel der Griffels 1955 – 2004
  • Nu te zien als serie op Netflix
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.