Filmpjes en Foto’s van het Unicorn knutselboekCreatief, Gelezen

9789045212685

Deze week verschijnt bij uitgeverij Karakter Het Unicorn Knutselboek. Een doe boek om van alles te maken met eenhoorns.
Jeroen en ik mochten het boek al eerder ontvangen en zijn gezellig aan het knutselen gegaan. Zeker voor herhaling vatbaar om samen creatief bezig te zijn en foto’s te maken.

We kozen voor 2 totaal verschillende dingen om te maken uit het boek: een T-shirt en muffins. En voor iets dat niet precies zo in het boek staat maar geïnspireerd is op het boek. Een unicorn tasje maar dan met de spullen die we al in huis hadden of low budget konden kopen.

T-shirts
Van het T-shirt hebben we twee stuks gemaakt omdat het ons tijdens het zoeken naar witte T-shirts opeens een leuk idee leek om een ouder / kind set te maken.
Het patroon voor de afbeelding staat in het boek maar moest nog wel vergroot worden. De aanwijzingen waren goed te volgen. En het resultaat ziet er leuk uit.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180121-0008

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180121-0011

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180121-0030

Muffins

Bij de muffins zat een geheel eigen recept voor de basis muffins, maar wij hebben gewoon een kant en klare mix gebruikt.
Voor het kopen van fondant is het zeker de moeite waard om in een aantal verschillende winkels te gaan kijken want de prijzen schelen enorm. Om alleen voor de oogjes zwarte fondant te kopen vonden we niet nodig dus daarvoor hebben we zachte dropjes gebruikt. Hiervan hebben we steeds van een klein stukje drop oogjes gemaakt.
Ook hier was de gebruiksaanwijzing goed te volgen. De hoorns lukten prima maar hadden daarna wel de neiging om scheef te gaan staan.
Onze kids en de buren vinden de muffins erg lekker.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180121-0009

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180121-0027

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180121-0046

Cadeau tasje
Knutselboeken zijn heerlijk om door te bladeren daar is dit boek zeker geen uitzondering op. Maar vaak moet je wel een heleboel aanschaffen om te kunnen maken wat in het boek staat. Daarom vond ik het leuk om iets te maken met eigen spullen maar gebaseerd op het boek.
Voor het maken van de T-shirts hadden we een sjabloon gemaakt om langs de rand te kunnen stempelen. Dat sjabloon was niet meer nodig maar zag er wel vrolijk uit nadat er een randje verf op zat.

Die is daarna gebruikt om op het tasje te plakken. Bij de Action was voor weinig geld een tasje te koop, en de oogjes had ik nog liggen. (ik zag ook bij Zeeman en bij So Low voor een klein bedrag oogjes liggen). De bloemetjes zijn gemaakt van een bloemenslinger die we bij So Low vonden. Voor geen goud dat ik met die bloemenslinger rond zou willen lopen. Maar om te knutselen was het perfect. Het papier van de hoorn komt uit een blok knutselpapier dat ik al had liggen.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180121-0022

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180121-0028

Achterflap

Met de fantastische knutselideeën in Het unicorn knutselboek breng je magie in je leven, want papier, wol, stof en natuurlijke materialen bevatten magische eenhoornkracht. Probeer het zelf!

Geef een eenhoorn-feestje met een regenboogtaart en maak samen met je vriendinnen knuffel-eenhoorns. Of duik lekker in bad met speciale eenhoorn-glitter-bruisballen. Of wat denk je van een glinsterende eenhoorn-sneeuwbol?

Boekgegevens

9789045212685

Titel :Het Unicorn knutselboek
Auteur :Pia Deges
Uitgever :Karakter
Verschenen :Februari 2018
ISBN :9789045212685
3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Wie nog eens wil kijken wat je bijvoorbeeld kunt maken uit dit leuke knutselboek kan hier mijn bespr… […]

  2. […] Hoe de t-shirts en het tasje gemaakt zijn kun je hier op het filmpje en op de foto’s zien. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.