Bespreking: DromenvangerCreatief

9789045321868

Wat heb ik genoten van het kleuren in Dromenvanger, de beschrijving op de achterflap (zie onderaan) zegt geen woord te veel.
Alleen het doorbladeren van het boek is al genieten en dan ben je nog niet eens begonnen.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171124-0013Het boek begint met een kort inspirerend berichtje van Tomislav Tomic

We dromen allemaal wel eens van prachtige vreemde plaatsen en werelden. Onze fantasie helpt ons om even te ontsnappen uit onze eigen wereld.
Dit kleurboek bevat op elke pagina een nieuwe wereld om je in te verliezen. Elke plaats vertelt een verhaal – luister en kies de kleuren die passen bij het gevoel dat elke nieuwe wereld je geeft.
In welke fantasiewereld je ook terecht komt, ik hoop dat het verhaal van elke plaats een happy end heeft.

Inspirerende woorden (die uitdagen om op je gevoel af te gaan – wat kan leiden tot de meest fantasierijke creaties) en prachtige gedetailleerde platen zetten wat mij betreft zonder moeite aan tot het beginnen aan het kleuren in Dromenvanger.
Het zijn kleurplaten waar menig uur aan kleurwerk in gaat zitten door de vele kleine details die op de pagina’s te vinden zijn (Er gebeurd van alles in de werelden die Tomislav Tomic getekend heeft). En omdat er een flink aantal kleurplaten in het boek staan die uit 2 pagina’s bestaan. Het boek is hierbij heel goed plat neer te leggen zodat er geen probleem is bij de overloop van de twee pagina’s en de kleurplaat 1 geheel vormen.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171124-0014De kleurplaten zijn niet uitneembaar en aan beide kanten bedrukt. Op zich jammer omdat het werken met stiften op alcoholbasis nu zorgt voor doordrukken en het nu lastiger is waneer je bijvoorbeeld de kleurplaat op wil hangen. Anderzijds valt dat natuurlijk op te lossen door de gewenst kleurplaat in te scannen en op goed papier uit te printen.
Daarentegen staan er veel kleurplaten in het boek en is het papier heel stevig zodat je er met allerlei stiften en materialen op kunt werken zonder dat het doordrukt.

In het boek vindt je van alles: elfen, koninginnen, draken, boomhuizen, een onderwaterwereld, kabouters, vlinders, portretten, ridders, tuinen, grote en piepkleine wezens, paleizen en nog veel meer.
Soms zit er een sierrand om de tekening en iedere keer weer zijn de kleurplaten prachtig .

Voor deze bespreking ben ik met drie kleurplaten aan de slag gegaan.

Het paddenstoel huis
Het was ontzettend leuk om hier aan te werken en ook wel een beetje een uitdaging. Want met zoveel details had ik zoiets van waar zal ik beginnen en welke kleuren (en hoeveel) zou ik kiezen? Voordat ik echt zou gaan twijfelen ben ik gewoon begonnen, want stel dat ik deze plaat “verprutste“ wat dan nog. Daar leer je gewoon toch van, bovendien zitten er talloze mooie platen in het boek dus genoeg om ook mee te experimenteren en vooral om te ontspannen en plezier te hebben.

Voor deze kleurplaat heb ik Faber Castell potloden en stiften gebruikt.
Bij de kleurpotloden heb ik met heel veel laagjes gewerkt waar veel tijd in ging zitten maar een mooi resultaat gaf.
De achtergrond heb ik ingekleurd met drie kleuren (wit, crème en heel licht zalm) en wat accenten met de kleuren die ik voor de tekening gebruikt had. Het geeft een mooi zacht effect waar ik erg tevreden over ben. Hopelijk is het op de foto te zien…

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171124-0010

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171124-0011

Kasteel in de lucht met vlinders
In het kader van je moet gewoon proberen anders leer je het niet, ben ik hier met mijn eerste grote project met Panpastel begonnen.
Als eerste ben ik met de achtergrond aan de slag gegaan die vooral uit wolken bestaat. Het blenden en de overloop van de kleuren bleek best nog lastig te zijn en er zijn zeker punten van verbetering. Maar wat een genoegen was het om er mee bezig te zijn en om het een volgende keer weer op te pakken.
Al snel kwam ik er achter dat ik een leeg blad onder de tekening moest doen omdat er anders Panpastel op andere kleurplaten kwam.

Daarna kwamen de vlinders aan de beurt. Heel veel vlinders waarvoor ik fineliners en glittergelpennen heb gebruikt en kleurpotloden van het bruynzeel kever blik. Heerlijk ontspannen werk om steeds een paar vlinders te kleuren.

Het kasteel was een grotere uitdaging. Ik wilde het niet te fel hebben qua kleuren maar ook niet saai. Dus ben ik met heel veel tinten van dezelfde kleuren aan de slag gegaan met Faber Castell stiften, gouden gelpen en kleurpotloden uit het keverblik.

De fee heb ik als laatste gekleurd met gelpennen en kleurpotloden.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171124-0008

Vlinders
Als laatste heb ik wat verschillende materialen uitgeprobeerd op de vlinders op deze pagina en heb ik de open ruime gebruikt om nog wat meer te proberen.
De copic markers en de hobby colour zijn voor het hele fijne werk best lastig (en drukken door) maar de kleuren zijn wel erg mooi
Eigenlijk doet alles het goed op dit dikke papier, zelfs de dikke laag glitterlijm die ik aanbracht kon het papier prima hebben.

Al met al vind ik dit boek echt een aanrader.

Achterflap

Welkom in de wondere wereld van Tomislav Tomic. Ontspan en ga op een bijzondere reis door zijn droomachtige fantasiewereld. In de betoverende illustraties ontmoet je talrijke kleurrijke diëten, feeën, elfjes, zeemeerminnen, draken, eenhoorns en vele andere mythische wezens. Je bezoekt mysterieuze kastelen, verborgen in de nevel, je loopt door betoverde bossen en duikt in mysterieuze onderwaterkoninkrijken. In de wereld van Dromenvanger beleef je het avontuur van je leven.

Boekgegevens

9789045321868

Titel :Dromenvanger
Auteur :Tomislav Tomic
Uitgever :Mus
Verschenen :Oktober 2017
ISBN :9789045321868

3 antwoorden
  1. Elly
    Elly zegt:

    Dat heb je mooi gedaan Connie…………die vlinders……….fantastisch, je hebt een goed kleur gevoel. Met zoveel details lijkt het me zeker moeilijk om alles goed te kleuren.
    Ik kleur wel eens een mandela, maar het wordt haast nooit naar mijn zin…..kortom, ik ben dus geen ster in het kleuren.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.