Helaas geen Koffietijd voor Connie’s BoekenblogNieuws

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0010

Een tijdje terug plaatste ik enthousiast een bericht over de opnames voor Koffietijd waarin ik over drie boeken wat mocht vertellen. Het was een bijzondere dag en erg leuk om te doen en natuurlijk zag ik uit naar om het resultaat van de opnames te zien.

Helaas komt daar niets meer van, vandaag ontving ik dit bericht:

Hi Connie,
Waarschijnlijk heb je de afgelopen maanden contact gehad met Kelsey. Maar ik heb haar stage overgenomen en regel nu de ECI boekentips.
Helaas heb ik vervelend nieuws. De harde schijf van onze editor Mikey is gecrasht en al zijn bestanden zijn weg, waaronder ook de gedraaide beelden van ECI. Dat betekent dat we geen beelden meer van jou hebben en het dus ook niet kunnen uitzenden… Onwijs jammer, maar dat is niet terug te draaien.

Eerlijk gezegd baal ik hier wel van en vind ik het heel jammer. Maar het is wat het is en het is gewoon domme pech.

Omdat mijn keuzes niet uitgezonden worden plaats ik hier de boeken waarover ik verteld heb en in het kort waarom ik deze boeken uitgekozen had. Er was me gevraagd om voor de zekerheid twee boeken extra mee te nemen dus die zal ik ook laten zien.

Mijn geplande boeken voor de uitzending

9789025761844

Alleen op de wereld in de bewerkte uitgave van Tiny Fisscher met illustraties van Charlotte Dematons.
Lezen doe ik al zo lang ik me kan herinneren en één van mijn favoriete jeugdboeken was Alleen op de wereld van Hector Malot. Een boek dat ik meerdere keren las en waarbij ik steeds weer aangedaan was door alles wat Remi, de hoofdpersoon, meemaakte, maar ook kon genieten van de spanning en avonturen in het boek.
Het boek is op een prachtige manier opnieuw uitgegeven, toegankelijk gemaakt voor de jeugd van nu. Het is ontzettend mooi gedaan, taalgebruik en lay-out passen helemaal bij de jeugd van tegenwoordig. Het verhaal is nog steeds betoverend en houd je aandacht vast. Oók als volwassenen. Het moment dat Remi zijn pleegvader verliest, hoort dat moeder Barberine zijn moeder niet is of wanneer hij zijn echte moeder vindt blijven ontroerend.
De illustraties passen perfect bij de stemming van het verhaal en zijn vaak zo mooi dat je ze in zou kunnen lijsten.
Een klassieker in een nieuw prachtig geslaagd jasje.

De Bieb-Bende / De legende van de Hemelrijders van Michael Reefs
Een bijzonder boek om meerdere redenen.
Dit zou in de toekomst wel eens “een klassieker“ kunnen worden vanwege de impact die het heeft op jonge lezers. Met dit boek zijn zelfs kinderen die niet van lezen houden aan het lezen geslagen.
Niet alleen door de mysterieuze en fantasievolle avonturen die de hoofdpersonen beleven of omdat de hoofdpersonen heel herkenbaar zijn en ieder een goed uitgewerkt eigen karakter hebben. Maar ook doordat er voor kinderen met dyslexie speciaal gekozen is voor een extra ruime lay-out en duidelijke letters. Uit eigen ervaring weet ik hoe frustrerend het voor kinderen met dyslexie is als boeken die ze willen lezen te lastig zijn en de boeken die ze wel kunnen lezen saai zijn…
Bovendien heeft het boek veel extra’s voor kinderen die ook graag op computer e.d. bezig zijn. Via QR codes gaat het verhaal op internet verder en daar gebeurt van alles.
Ondertussen is het 6e deel (van de 12-delige serie) verschenen en het niveau blijft hoog en de kinderen ontwikkelen zich door de boeken heen.
Ik volg de auteur op Facebook en heb hem voor mijn blog mogen interviewen. Hiervoor ben ik samen met mijn man naar Maastricht geweest. Waar we ook de boekpresentatie bezocht hebben en er meteen maar een weekendje weg van hebben gemaakt.
En het is in een genre dat ik in alle leeftijdsgroepen (jeugd, Young Adult en volwassen) heel graag lees.

9789044534030

Made in Sweden van Roslund & Thunberg
Dit boek heeft veel indruk op me gemaakt en heeft een geheel eigen verhaal.
Het is écht gebeurd, het veranderde Zweden en beide auteurs hebben iets met de overvallen te maken. Roslund heeft als reporter verslag gedaan van de overvallen en Thunberg was de vierde broer die wel op de hoogte was maar niet mee deed. Ik heb de auteurs ontmoet en van alles gevraagd en gehoord over de totstandkoming van het boek en de impakt van het boek na het verschijnen. Mijn recensie is in Nederland heel veel gelezen en een vertaalde quote verscheen in Zweden. Inmiddels is er nu een tweede deel waarin te lezen valt hoe het met de broers verder gaat – iets wat je na het lezen zeker wil weten.
Bovendien is het een spannend en psychologisch sterk opgebouwd verhaal. De voorbereidingen van de overvallen en de politie die op hen jaagt zorgt voor spanning. Het verhaal over de achtergrond van de broers is aangrijpend en maakt duidelijk waarom hun band zo onverbreekbaar sterk is.
Met kort en krachtig taalgebruik zetten de auteur sfeer en spanning neer, waarbij het feit dat het grotendeels echt gebeurd is het verhaal nog intenser maakt.

En dit waren de andere twee boeken die ik bij me had maar waar geen opnames van gemaakt zijn.

Schaduwkinderen van Linda Jansma
Ik heb altijd al veel gelezen en daar zaten zeker ook Nederlandse auteurs bij, maar pas de afgelopen 10 jaar heb ik ontdekt hoe veel getalenteerde auteurs we in Nederland hebben. Zowel op het gebied van fantasy, romans, thrillers heb ik prachtige boeken gelezen. Te veel om te noemen maar één van deze boeken is Schaduwkinderen van Linda Jansma.
Jaren geleden kreeg ik van een goede vriendin die ook graag leest een boek van Linda Jansma. En sindsdien ben ik verkocht en heb ik al meerdere boekpresentaties van Linda Jansma bezocht en haar gesproken
Dit boek vind ik haar beste boek tot nu toe. Het leest vlot en vertelt zowel een persoonlijk verhaal (waarin ook een mysterie verborgen zit) als het oplossen van misdaden die heel dichtbij komen.
Het is het eerste deel van een trilogie en ook het tweede deel is weer sterk.
Het heeft wat je zoekt in een goede thriller: karakters die overtuigen, veel spanning die je op het puntje van je stoel laat zitten, persoonlijke verhalen die raken, en een goed en sterk opgebouwd plot. Dit is een boek waarbij je niet kunt stoppen met lezen.

Cirkel van het kwaad

9789047708728

Spelen met prentenboeken van Anke van Boxmeer & Els van Dijk
Een boek om verliefd op te worden en een must-have voor iedereen die kinderen heeft of met kinderen werkt.
De eerste uitgever die ik bij naam kende was uitgeverij Lemniscaat vanwege de prachtige prenten die in hun prentenboeken stonden. Ik heb er dan ook vele gelezen en nog meer voorgelezen op mijn werk als peuterleidster en thuis voor de kinderen. Mijn kinderen kunnen van een aantal boeken nog steeds met een glimlach op hun gezicht een aantal afbeeldingen of een zin noemen.
Nog steeds kan ik genieten van een prentenboek waarin prachtige illustraties staan en waarin met weinig woorden een compleet verhaal verteld wordt.
Maar er kan zoveel meer met (prenten) boeken en aan de hand van 22 prentenboeken (zowel oude bekenden als recentere) van Lemniscaat worden er handig, praktische en leuke tips gegeven voor activiteiten met kinderen aan de hand van een boek. Spontaan kreeg ik heimwee naar de tijd van mijn werk en het voorlezen aan de kinderen.
Naast handig en werkbaar is het boek ook een lust voor het oog door de illustraties die erin staan. Alleen daarom zou je het boek al kopen, tekeningen uit o.a. Ga je mee kleine beer, Max en de Maximonsters, de Tangramkat in één boek. Ideaal.

Natuurlijk zijn er nog vele mooie bijzondere boeken en vind im het lastig om een keuze te maken. Maar dit zijn zeker boeken die absoluut indruk op me gemaakt hebben en op deze manier toch nog even in het zonnetje gezet zijn.

Groetjes van Connie.

8 antwoorden
 1. Gerda
  Gerda zegt:

  Dat is balen zeg! Je kijkt er zo naar uit en verricht veel werk en dat allemaal voor niets gedaan…Het waren juist mooie boeken waarover je wilde vertellen!
  Hoop wel dat ze je nog een keer vragen.

  Beantwoorden
 2. Will
  Will zegt:

  Goh, wat sneu!
  Het zijn toch professionals , die maken toch een Back-up van de opnames.
  Teleurstellend voor jou, je had je er zo op verheugd om het terug te zien.
  Trouwens leuk dat ze “Alleen op de wereld” herschreven hebben, maar ik ga nog altijd voor het origineel, van Hector Malot.

  Beantwoorden
 3. zwartraafje
  zwartraafje zegt:

  Wat jammer voor je! Ik weet dat zo’n dingen kunnen gebeuren en maak daarom vaak een back-up. Gek dat een professional dat niet heeft gedaan. Wel leuk dat je de boeken hier even in de spotlight zet.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.