Kort berichtje: Opnames voor KoffietijdNieuws

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0010

Vandaag was ik weer eens op pad met Jeroen. Deze keer voor iets waar ik best een beetje zenuwachtig voor was. Ik was namelijk door ECI gevraagd of ik voor het TV programma Koffietijd iets wilde vertellen over boeken waar ik iets speciaals mee had.

Koffietijd

Na even aarzelen (zou ik niet gaan stotteren of van de zenuwen niet uit m’n woorden kunnen komen…) besloot ik het te doen. Het leek me wel heel speciaal om een keer televisie opnames mee te maken. Een prima beslissing bleek vandaag want ik heb echt een ontzettend leuke ochtend gehad.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0001Er zijn zoveel boeken waarover ik graag en veel zou willen vertellen, maar ik heb toch een keuze kunnen maken.

Van te voren had ik een uitgebreide mail gehad met naast de route beschrijving ook kleding voorschriften (geen logos, streepjes of ruitjes) en andere huishoudelijke mededelingen.

Dus ging ik op pad met een tas met boeken, een extra set kleding (voor het geval dat m’n kleding niet geschikt zou zijn), make-up (zodat ik er op tv niet als een wit spook uit zou zien) samen met Jeroen op pad naar de villa van Koffietijd.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0009Daar werden we heel vriendelijk ontvangen wat al een ontspannen sfeer gaf, en kwam ik Sandra, haar man en Heleen tegen. Daardoor werd de spanning definitief gebroken, terwijl er om ons heen van alles gebeurde konden wij gezellig kletsen. Ook was het leuk om te horen welke boeken Sandra en Heleen meegenomen hadden.

Vóór de opnames echt begonnen werden er wat vragen over de boeken gevraagd om me op m’n gemak te stellen. En dat werkte prima want zodra ik enthousiast begon te vertellen vergat ik om zenuwachtig te zijn. En het hielp ook dat de sfeer gezellig en ontspannen was.
Daarna heb ik over drie boeken het een en ander verteld. Het was de bedoeling om niet over de inhoud te vertellen maar vooral waarom ik deze boeken speciaal vond. Alles werd twee keer opgenomen en er werd ook wat meer opgenomen dan nodig is. Ik ben dan ook reuze benieuwd wat het eindresultaat zal zijn.

In Koffietijd wordt er een heel kort een teaser (zoals het genoemd werd) getoond en het wat uitgebreidere filmpje komt op internet te staan.
Wanneer de uitzending is weet ik nog niet, ik hou jullie op de hoogte. (P.S. mijn gekozen boeken blijven natuurlijk ook nog een verrassing)

De voorbereidingen

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0004

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0004

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0006

De koffietijd studio

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0007

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0013

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0014

En dan is het zover: de opname…

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0010

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0011

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0012

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0016

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170902-0017

9 antwoorden
 1. Elly
  Elly zegt:

  Wat een belevenis Connie, ik ben wel benieuwd en zal zeker kijken als het wordt uitgezonden!! Door de foto’s van je man heb ik alvast een indruk hoe het er daar uitziet!
  Dankjewel!

  Beantwoorden
 2. Helga Hoogerwaard
  Helga Hoogerwaard zegt:

  Superleuk. Helaas ben ik om de week alleen op maandag vrij en hopelijk wordt het dan op die dag uitgezonden, zodat ik het kan zien. Groetjes Helga

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] tijdje terug plaatste ik enthousiast een bericht over de opnames voor Koffietijd waarin ik over drie boeken wat mocht vertellen. Het was een bijzondere dag en erg leuk om te doen […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.