Bespreking: Winter kleurkaarten – Julia WoningCreatief

9789045321851

Deze keer heb ik een bespreking van de leuke en vrolijke Winter kleurkaarten van Julia Woning.
Het is een doosje met 20 verschillende kaarten met envelop. De kaarten zijn vierkant, van mooi dik papier en enkelzijdig. Natuurlijk ontbreken de bekende dikke dames niet maar er staan nog veel meer uitnodigende afbeeldingen op de kaarten.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171105-0002De winterkaarten

  • Achterop staat Gezellige kerstdagen en een vrolijk nieuwjaar zodat het meer kerstkaarten zijn dan winterkaarten. Maar kerstkaarten maken en een persoonlijke groet naar iemand sturen met de feestdagen blijft voor mij toch iets speciaals dus wat mij betreft is dit geen punt.
  • De kaarten zijn enkelzijdig zodat wanneer je bijvoorbeeld met alcoholmarkers werkt het doordrukt op de achtergrond. Toch hoeft dat geen reden te zijn om het niet te doen. Ik heb twee kaarten gemaakt waarbij de stiften doordrukten. Bij de ene kaart heb ik het zo gelaten omdat het aan de achterkant mooi eruitzag. De contouren van de tekening gaven een leuk accent aan de achterkant van de kaart. Bij de andere kaart heb ik een stukje papier in kerstkleuren achterop geplakt, en voorop een stikker geplakt met prettige feestdagen. Het zelfde papier heb ik gebruikt om de envelop wat te versieren.
  • Het zijn kaarten waarbij je direct de stijl van Julia Woning herkend wat voor haar fans een extra stimulans zal zijn om er mee aan de slag te gaan. Maar ook wanneer je Julia Woning en haar werk niet kent zal de vrolijke en gezellige sfeer die de kaarten uitstralen de meeste mensen
  • De kaarten variëren niet alleen in motief maar ook in de grootte van de te kleuren vlakken. In de workshop die ik pas bij Julia Woning gevolgd heb, vertelde ze dat grote vlakken niet staat voor makkelijk maar een uitdaging kunnen zijn om er meer mee aan de slag te gaan, en dat je zo je eigen invulling kunt geven aan de kleurplaten. Dat telt ook voor open achtergronden die wit kunnen blijven, ingekleurd kunnen worden of waarop je je eigen fantasy nog meer op los kunt laten
  • Ik vind de kaarten erg gevarieerd, heerlijk om aan te werken, erg vrolijk en inspirerend. Ik zou het geen punt vinden om dezelfde set nog eens in te kleuren.

Voor deze bespreking heb ik 5 kaarten gemaakt.
Na de workshop bij Julia ben ik bij een aantal kaarten wat meer aan de achtergrond gaan doen. Ook ben ik na deze workshop helemaal fan van Panpastel en daar ben ik ook mee aan de slag gegaan. Er valt nog veel te oefenen en te leren maar het leuke is dat het resultaat ook bij een beginner al snel leuk er uit ziet.

Een van de kaarten verknalde ik al in een vroeg stadium. Die heb ik gebruikt als proefkaart om kleuren en materialen uit te proberen. Ik zou het fijn vinden als er standaard een lege kaart bij de kaarten zit om een en ander op uit te proberen.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171105-0008

Dame met chocomelk

Deze is gemaakt met diverse soorten stiften en Faber Castell kleurpotloden. Hierbij heb ik veel mijn blender potlood gebruikt.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171105-0005

Vogels met kerstklokjes.

De achtergrond is heel licht bewerkt met twee kleuren metallic Panpastel. Ik hoop dat het op de foto te zien is. Het geeft een licht glimmend effect en maakt de kaart net iets warmer van kleur.
Het inkleuren heb ik met hobby colour alcoholmarkers gedaan en dat geeft een mooi helder effect waar ik erg tevreden over ben. De stiften drukken erg door maar omdat het er erg leuk uitziet aan de achterkant van de kaart heb ik er verder niets aan gedaan.
Het oogje vond ik wel erg priegelig voor deze stiften dus daarvoor heb ik een fineliner gebruikt.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171105-0007

Olifant

Deze is gekleurd met Stabilo stiften en met de kleurpotloden van het Bruynzeel keverblik.
Hierbij heb ik in veel laagjes gekleurd wat op zich goed ging maar de Faber Castell potloden vond ik fijner werken.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171105-0006

Vogel op tak

Hier heb ik eerst de achtergrond gedaan en ben ik aan het oefenen gegaan met Panpastel. Met sjablonen heb ik de twee sterren gemaakt en dat ging verbazend makkelijk. Ook heb ik wat sjablonen gebruikt om wat lijnen in de achtergrond te maken. Verder aan het proberen geweest met een aantal kleuren te blenden voor de achtergrond. En dit dit ga ik vaker doen echt heel leuk om te doen en er zijn nog zoveel meer mogelijkheden.
De vogel is gekleurd met glitter gelpennen en kleurpotloden.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171105-0004

Engel

Hierbij heb ik voor het eerst mijn nieuwe Copic markers gebruikt en ik ben helemaal weg van de kleuren. Zelf met de kleine set ik ik had gekocht kon ik al prima uit de voeten.
De achtergrond is met diverse kleuren grijs en groen Panpastel gedaan.
De stiften drukken behoorlijk door maar het resltaat is de moeite waard en met een mooi stuk papier erop geplakt ziet het er prima uit. En ik heb er nog een blanco rondje opgeplakt zodat de afzender er nog op kan.
Het zelfde papier heb ik gebruikt om een bijpassende envelop te maken.

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171105-0011

Kaarten met enveloppen

Dat vond ik er erg feestelijk uitzien, dus heb ik voor de ander kaarten ook bijpassende enveloppen gemaakt. Waarbij weer bleek hoe fijn het is dat ik al jaren knutsel en van alles in huis heb. En hoe leuk het is dat ik van familie en vrienden voor verjaardagen / feestdagen vaak wat leuks krijg om te knutselen zoals een blog leuk papier, stikkers, fotolijm en dergelijke. Ook koop ik zelf ook wel eens wat in de aanbieding of omdat het leuk is en goed geprijsd. Zo heb ik bij de Action en Zeeman al vele leuke kleine knutselspullen gekocht.

Dus mocht je zin hebben om voor dit jaar (of alvast voor volgend jaar) kerstkaarten te gaan maken dan kan ik je deze set zeker aanbevelen.

Boekgegevens

9789045321851

Titel :Winter kleurkaarten
Auteur :Julia Woning
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :2017
ISBN :9789045321851
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.