JMF_20161003-0002

Kerstkaarten kleuren voor volwassenenCreatief

JMF_20161003-0001Het duurt nog wel even voor het kerstmis is en de kaarten verstuurd moeten worden. Maar voor wie zelf kaarten wil maken is het een prima tijd om te beginnen.
Kaarten maken past misschien niet helemaal in mijn boekenblog maar het ligt wel in het verlengde van de kleurboeken die ik op mijn blog bespreek, zeker als het kleurkaarten zijn.
Voor mijn verjaardag kreeg ik De enige echte kleurkerstkaarten voor volwassenen.

JMF_20161003-0005JMF_20161003-0004Bij het open maken bleken er 20 verschillende kaarten in te zitten en 20 rode enveloppen. Het zijn grote vierkante kaarten met leuke en mooie afbeeldingen erop. Op de achterkant van de kaarten staat Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar waarbij de letters nog ingekleurd kunnen worden. En waarbij je naast de namen natuurlijk ook verder nog wat kunt schrijven of versieren.

De kaarten zijn van BBNC uitgevers. Op hun site las ik dat er vier dozen met kaarten te koop zijn, ieder met een unieke set met kleurkaarten. Zodat er in het totaal 80 verschillende kerstkleurkaarten te koop zijn.

Een paar van de kaarten laat ik hier zien.

JMF_20161003-0006Ik ben enthousiast aan de slag gegaan en heb verschillende materialen uitgeprobeerd. Met wisselend succes. Niet vanwege de kwaliteit van het papier maar omdat de ene kaart nu eenmaal beter lukte dan een andere. Zo had ik op een kaart een heel stuk ingekleurd met 3D lijm om te kijken of het karton hier tegen kon. De kaart doorstond de test glansrijk maar het resultaat was erg saai en niet naar m’n zin. Over de andere kaarten die ik tot nu toe ingekleurd heb ben ik wel tevreden. Hoewel ik een aantal kaarten best nog eens zou willen maken maar nu met andere kleuren of materialen. Ik zou het dan ook helemaal geen bezwaar hebben gevonden als er meerdere kaarten met hetzelfde motief in de doos hadden gezeten. Misschien dat ik deze set zelf nog een keer koop om nog verder mee te experimenteren.

JMF_20161003-0007Het karton is stevig en drukt niet door, ook niet met gelpennen of stiften. Het is ook stevig genoeg om glitterlijm of 3D lijm te gebruiken. Het enige kleine nadeel vond ik dat wanneer ik langer met een gel-pen of stift over één plek ging het papier soms iets los begon te laten.

Dit zijn wat kaarten die ik gemaakt heb met gebruik van, stiften, gelpennen en kleurpotloden.

JMF_20161003-0003Bij deze kaart heb ik na het inkleuren met lijm en knutsel sneeuw een sneeuwlaagje op de kaart aangebracht.

Ik vond het erg leuk om kleuren en kaarten maken te combineren, het heeft wel iets om te kleuren om op te gaan sturen.

Voor liefhebbers van kleuren voor volwassenen vind ik dit zeker de moeite. Het zijn mooie kaarten die veel kleurplezier geven.

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.