Bespreking: Wollige Winterdromen, 20 ansichtkaarten om te kleuren – Hanna KarlzonCreatief

9789045320427

De winter en de feestdagen lijken nog ver weg toch zullen de creatievelingen onder ons die zelf kerstkaarten maken daar nu aan gaan beginnen. Het is immers veel werk en om het ook leuk en ontspannen te houden is het handig om op tijd te beginnen.
Ik ben ook al begonnen en ben aan de slag gegaan met Wollige winterdromen van Hanna Karlzon.

Van Hanna Karlzon besprak ik eerder haar kleurboek Dagdromen waar ik erg enthousiast over ben. En aangezien ik het erg leuk vind om zelf kerstkaarten te maken was ik erg benieuwd naar dit boekje met 20 ansichtkaarten om te kleuren.

JMF-20170806-0008In de mooie gedetailleerde en sfeervolle kaarten herken je direct de stijl van Hanna Karlzon. Het zijn sfeervolle kaarten die uitnodigen om te gaan kleuren. Wat ik een beetje miste was het feestdagen en wintergevoel bij het boek. Ik had iets meer variatie hierin verwacht en meer voor mij echte winterse taferelen. Deels zijn ze er en die kaarten sprongen er voor mij dan ook uit. Maar een aantal andere kaarten kunnen net zo goed ook bij een ander jaargetijde passen. Het is niet dat ze niet mooi zijn maar voor mij te algemeen voor het winter thema.

De kaarten zijn van dik papier dat niet doordrukt, zelfs niet bij het gebruik van de hobby colour alcoholmarkers. De kleur is crème kleurig wat een warme uitstraling geeft.
Het uitscheuren van de kaarten gaat makkelijk, al moet je soms wel even de scheurrand wat nabewerken omdat die iets rafelig is.
Het papier werkt prettig al en het blenden met kleurpotloden werkt erg goed.

Zelf vind ik het leuk om mijn gekleurde ansichtkaarten in een envelop te versturen, zo blijven ze toch mooier. Deze kaarten passen niet in een standaard envelop, je hebt 1 maat groter nodig.

Ik heb een aantal kaarten gekleurd en daar had ik veel plezier mee. De kaarten nodigen echt uit om aan de slag te gaan. Er zijn zoveel kleurencombinaties mogelijk bij deze afbeeldingen en ook met de achtergronden kun je als je dat wil aan de slag. Ik zou dan ook zeker een flink aantal kaarten meerdere keren willen hebben om ze steeds anders in te kunnen kleuren.

De kaarten die klaar waren heb ik aan man en kids laten zien en het is grappig hoe de meningen verschillen over welke kaart het beste gelukt is. Een kaart die ik totaal mislukt vond (staat hier dan ook niet bij) was volgens mijn zoon erg mooi.

Deze kaarten heb ik gemaakt:

JMF-20170806-0002

Met gelpennen, markers en stiften in de kleuren, rood, groen en roze.

JMF-20170806-0003

Voor dit huisje gebruikte ik gelpennen in de tinten zilver en rood, en Faber Castell potloden in combinatie met wat vaseline.

JMF-20170806-0005

Bij deze kaart heb ik de achtergrond licht aangezet met kleurpotlood. Voor het inkleuren gebruikte ik drie gelpennen (goud, koper en blauw) en Faber Castell kleurpotloden

JMF-20170806-0006

Het rendier is gedaan met gelpennen, Stabilo stiften en fineliners en Faber Castell kleurpotloden.

JMF-20170806-0007

Bij de vogel heb ik eerst de achtergrond gedaan met twee kleuren Rembrand softpastels en daarna alles ingekleurd met Stabilo fineliners.

JMF-20170806-0004

Deze kaart heb ik heel eenvoudig gehouden. Hiervoor heb ik drie gelpennen in de kleuren goud zilver en koper gebruikt.

JMF-20170806-0001

De sneeuwbal heb ik als laatste gedaan en hier heb ik het karton zwaar op de proef gesteld door te werken met alcohol markers en met lijm (voor de sneeuw). Een test die goed doorstaan werd want de kaart bolde slechts een beetje op maar kwam weer keurig in vorm.
Hierbij heb ik gebruikt: hobby sneeuw, embossing lijm, Hobby colour markers, knutselzand, posca stift wit.

Achterflap

Wentel je in winterse sferen met deze prachtige collectie van vogeltjes en bosdieren, rijke versieringen, dwarrelende sneeuwvlokken, sierlijke rendieren en nog veel meer prachtige illustraties die zijn samengebracht in Wollige winterdromen

Hanna Karlzon is een illustrator uit Umea, Zweden. Ze is de auteur van de wereldwijde bestsellers Dagdrömmar en Sammarnatt. Hanna haalt haar inspiratie vooral uit de natuurlijke wereld die haar studio omgeeft in Noord-Zweden en voegt af en toe een vleugje art-nouveau, een snufje punkrock en een scheutje design uit de jaren ‘ 70 toe.

Boekgegevens

9789045320427

Titel :Wollige winterdromen
Auteur :Hanna Karlzon
Uitgever :BNC Uitgevers
Verschenen :mei 2017
ISBN :9789045320427

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789045320427′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

4 antwoorden
 1. Elly
  Elly zegt:

  Hallo Connie,

  Zelf kerstkaarten maken is niks voor mij, maar ik dacht…..ik ga toch even kijken bij de wollige winterdromen ( aansprekende titel).
  En wat heb jij die kaarten mooi gekleurd……ergens gaat het kriebelen, want vroeger kleurde ik heel graag, maar het kriebelt nog niet genoeg…….

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.