Bespreking: Het enige echte mandala kleurboek – artist’s edition 2Gelezen, Creatief

9789045323794

Het enige echte Mandala kleurboek – artist’s edition is een kleurboek waar ik ontzettend enthousiast over ben. Echt een aanrader voor iedereen die al dol is op mandala’s kleuren of er mee wil beginnen. Door de mooie hardcover uitvoering heeft het boek een chique uitstraling wat (wanneer alle mandala’s gekleurd zijn) een mooie omlijsting is voor de vele creatieve uren die je in het boek gestoken hebt.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0008Het mandala kleurboek bevat 48 nieuwe mandala’s op stevige pagina’s die enkelzijdig bedrukt zijn. Door het stevige papier kun je met allerlei materialen werken zonder dat het papier gaat opbollen of beschadigd. Ik heb één van de mandala’s helemaal ingekleurd met verfstiften (ook de achtergrond) en het papier kon het prima hebben. En ook het werken met alcoholmarkers gaat prima, natuurlijk drukken die door het papier maar niet verder en dus ook niet op het papier dat ik er voor de zekerheid onder gelegd had. Toch zal ik een volgende keer dat ik alcohol markers gebruik weer voor de zekerheid een papier tussen de bladen leggen. Beter te voorzichtig dan dat er een kleurplaat verknald wordt.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0009Van de andere materialen die ik gebruikt heb (stiften, markers, verfstiften, Panpastel, kleurpotloden, fineliners, gelpennen) drukte er niets door.
Dat de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn vind ik een groot pluspunt. Het werkt niet alleen prettiger maar het staat veel mooier in je kleurboek en de kleurplaten komen zo meer tot hun recht. Het enige wat ik jammer vindt is dat er geen scheurrand zit in het boek zodat de platen er makkelijk en netjes uitgehaald kunnen worden. Voor wanneer je iets met de mandala wil doen zoals inlijsten, weggeven of in je Artjournal plakken.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0010De mandala’s variëren van heel fijn en gedetailleerd naar mandala’s met grotere vlakken om te kleuren. Iedere kleurplaat heeft iets unieks waardoor het moeilijk kiezen is met welke mandala je aan de slag wil gaan. En dat is natuurlijk alleen maar positief wanneer eigenlijk alle platen in een kleurboek je aanspreken.

Ik heb 5 mandala’s gekleurd voor deze bespreking en heb dat met verschillende materialen gedaan. Op de foto’s kun je zien welke materialen dat zijn. Soms heb ik eerst de achtergrond gekleurd andere keren eerst de mandala. Bij ieder kleurplaat heb ik me prima vermaakt en kon ik ik me heerlijk ontspannen.

Dit zijn de mandala’s die ik gekleurd heb:

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181025-0002

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181025-0023

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181027-0002

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181029-0024

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181029-0023

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181030-0005

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181030-0003

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181031-0005

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181031-0009

Achterflap

Mandala’s zijn het favoriete onderwerp van volwassenen om in te kleuren. Ze vormen een bron van rust, wijsheid en meditatie en het inkleuren van mandala’s heeft dan ook een haast meditatief effect. Maar door de bijzondere details en prachtige geometrische figuren zijn mandala’s ook gewoon heel leuk om in te kleuren.
Ze zorgen ervoor dat je je dagelijkse beslommeringen even achter je kunt laten en dat je je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Het is dus geen verrassing dat de mandalakleurboeken ongekend populair blijven onder de fanatieke en beginnende kleurders.

Boekgegevens

9789045323794

Titel :Het enige echte mandala kleurboek – artist’s edition 2
Auteur :BBNC uitgevers
Uitgever :Mus creatief
Verschenen :Februari 2018
ISBN :9789045323794
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.