Gelezen: Oostzee Romance – Anita VerkerkGelezen

9789462041578

In Oostzee Romance van Anita Verkerk vaart het luxe cruiseschip Cupido voor de tweede keer uit om zijn passagiers een onvergetelijke maar vooral romantische vakantie te bieden. Een reis waar de lezer thuis lekker ontspannen van mee kan genieten.
Hoewel het een tweede deel is kan het zonder problemen afzonderlijk gelezen worden. De plaats waar het verhaal zich afspeelt is weer aan boord van het cruiseschip Cupido maar deze varende stad biedt genoeg mogelijkheden voor nog vele verhalen.
Denk maar aan de populaire TV serie ‘Loveboat’ waar in iedere aflevering opnieuw een aantal romantische verwikkelingen te zien waren met steeds andere passagiers en een aantal bekende bemanningsleden. Zo is het ook met deze serie: oude bekenden komen langs maar nieuwe personages spelen de hoofdrol.

Romantisch, ontspannen en vermakelijk verhaal.

In deze liefdesroman zijn de hoofdrollen weggelegd voor:

Famke Oosthof is een dertigjarige alleenstaande moeder die het beslist niet goed met haar ex kan vinden. Ze werkt thuis als vertaalster en dat komt heel goed uit vanwege haar kind maar vooral omdat ze overal bang voor is, in alles een mogelijke ramp ziet en dus het liefst veilig thuis zit.
Ze heeft dan ook absoluut geen zin om met haar tante mee op reis te gaan en al zeker niet op een boot (die kan zinken) en die zo groot is dat er liften in zitten (wie weet storten ze neer of …). Maar ze kan er niet onderuit en komt in de meest luxe suite (inclusief eigen butler) terecht die je je maar kunt voorstellen. Eigenlijk geweldig maar Famke vindt alles eng en veroorzaakt dan ook de nodige scenes die voor haar (en vooral voor haar dochter) gênant zijn maar voor de lezer grappig.
Ze ontmoet een man waar ze weg van is en dat geeft de nodige verwikkelingen en misverstanden. Grotendeels voorspelbaar maar dat is in deze feelgood roman geen punt.
In de loop van het boek wordt op luchtige maar duidelijke manier hoe Famke zo geworden is en of ze hier iets aan gaat doen.

Tante Irma is schatrijk en deelt deze rijkdom graag met haar familie. Ze maakt zich zorgen om Famke en haalt haar over om mee te gaan in de hoop dat het Famke goed doet. Eigenlijk zet ze Famke op ingenieuze wijze gewoon voor het blok. Zij helpt Famke en haar dochter maar doet dat niet altijd even tactisch, wat tot grappige aanvaringen leidt.

Merel is een durfal en een vrolijk en onverschrokken kind. Ze weet precies hoe ze tante Irma moet bespelen en kan wat verwend doen maar het is een heerlijk kind. Merel heeft een aandoenlijke en begrijpbare manier gevonden om met de buien van haar moeder om te gaan. Iets waar zelfs Famke wat aan heeft. Merel is dol op haar vader al laat ze dat zo min mogelijk aan haar moeder merken (ook hiermee gaat tante Irma aan de slag).

Een bijrol is er o.a. voor Fleur Zomerdijk die de hoofdrol speelde in deel 1 en nu een baan heeft bij het recreatie team. Op deze manier krijgt ze veel te maken met Famke, haar tante en haar dochter die aan allerlei activiteiten mee doen aan boord. Voor lezers van het eerste deel is het leuk om te lezen hoe goed ze in haar vel zit en met hoeveel flair ze haar werk doet. Maar ook voor lezers die bij dit deel beginnen is ze een levendig personage om over te lezen. Hoe zij omgaat met de nukken en grillen van de passagiers (en met name die van Famke) is grappig om te lezen en zet haar neer als een daadkrachtig en vriendelijk persoon. Van mij had er nog kort iets over het privé leven van Fleur in het boek mogen staan. Het viel een beetje tegen dat het verhaal van haar persoonlijke leven niet als een rode draad doorloopt in de serie. Wat vooral ook een indicatie is voor het plezier dat ik heb gehad met het lezen van deel 1 en het aansprekende personage Fleur.

Famke sprak me wat minder aan dan Fleur in het eerste boek, met name omdat Famke zo nu en dan wel heel erg verwend kon reageren en daarmee ook haar dochter belastte. En dat stoorde soms een tikje. Toch wist ook Famke me te vermaken en gaf haar verhaal me een prettige leeservaring waarbij ik regelmatig moest glimlachen. Bovendien werd het steeds meer duidelijk dat Famke zeker van goede wil was en zo neurotisch geworden was door haar verleden. En de manier waarop Anita Verkerk haar belevenissen vertelt is vlot, en met de nodige humor.
Tante Irma daarentegen vond ik heerlijk om over te lezen. Ze is kordaat, neemt geen blad voor haar mond en pakt Famke vaak hard en met het nodige sarcasme aan. Maar ze is ook vrijgevig, liefdevol en een beetje apart. Een kleurrijk en pittig personage waar ik me prima mee vermaakt heb en die ik graag in het echt zou willen ontmoeten.

Famke, tante Irma en Merel zorgen met elkaar en de bemanning en passagiers van cruiseschip Cupid voor een romantische en vermakelijke reis over de zeven zeeën. Waarbij je alle verwikkelingen en het reilen en zeilen op een groot cruiseschip kunt beleven ontspannen vanuit je luie stoel.

Achterflap

Het super-de-luxe romantische cruiseschip Cupido vaart met een bonte verzameling passagiers en bemanningsleden over de zeven zeeën.

Alleenstaande moeder Famke Oosthof (30) heeft allerlei angstklachten en is ontzettend bang om te varen. Als haar suiker-oom Josef van een stoepje valt en met zijn enkel in het gips aan huis gekluisterd is, regelt tante Irma dat Famke in zijn plaats met haar mee zal gaan op een cruise naar de Oostzee. Famke weigert pertinent, maar tante Irma zet haar zin gewoon door…..

Boekgegevens

9789462041578

Titel :Oostzee Romance
Auteur :Anita Verkerk
Uitgever :Cupido
Verschenen :April 2016
ISBN :9789462041578

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789462041578′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Wie zin heeft in een heerlijk feelgood boek voor de zomer moet zeker meedoen met deze winactie. Van uitgeverij Cupido mag ik het boek Oostzee Romance van Anita Verkerk verloten. Ik heb het met plezier gelezen, mijn recensie kun je hier vinden. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.