JMF_20160922-0170

Interview met Aloysius Keller – auteur #6 van Boek10Interview

Na de hele leuke boekpresentatie van Boek 10 volgt op mijn blog nu iedere dag een interview met één van de auteurs. Ieder interview start met een korte introductie van de schrijver/schrijfster en daarna een aantal keuzevragen waar iedereen uit mocht kiezen.

Het zesde interview is met Aloysius Keller, schrijver van Symfonie der Dagelijkse dingen.

9789492115157

Godijn-logo-379

JMF_20160923-0001-2Vertel in het kort even iets over jezelf.

Mijn naam is Aloysius Keller. Ik ben geboren op West-Java in het voormalig Nederlands-Indië. Als kind kwam ik met mijn ouders naar Nederland. Ik heb onder andere geschiedenis en cultuurwetenschappen gestudeerd in Nederland en in het buitenland. Sinds enkele jaren ben ik met pensioen. Ik ben weduwnaar en de vader van drie dochters.

Vertel iets over je boek. Dat mag over de inhoud maar ook over het tot stand komen van het boek of andere interessante onderwerpen zijn.

Ik ben met het boek begonnen als een soort therapie om gebeurtenissen uit het verleden naar boven te halen. Dat ging zo goed dat ik ben schrijven ben doorgegaan en er de vorm voor heb gekozen waarin het uiteindelijk is verschenen. Het boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar is niet geheel autobiografisch.

Ik zet hier 10 vragen neer waaruit jullie 4 vragen kunnen kiezen om te beantwoorden. (meer vragen beantwoorden mag natuurlijk ook).

 1. Las je als kind veel en welke boeken? Lees je nu nog veel en welke genres lees je graag? Wat is je favoriete auteur en waarom? Kun je een top 3 noemen van jouw beste boeken ooit?
  Als kind las ik erg veel, bij voorkeur Belgische (Vlaamse auteurs) als Ernest Claes. Ik lees nog steeds erg veel, bij voorkeur historische romans. Mijn favoriete auteur is Arnon Grunberg vanwege zijn observaties, aforismen en zijn taalgebruik en stijl.
  Mijn top 3 is: ‘De Naam van de Roos’ (Umberto Ecco), ‘Het Verzameld Werk’ (Franz Kafka), ‘Het Verdriet van België’ (Hugo Claus).
 2. Wat korte vragen om de mens achter de auteur een beetje te leren kennen
  Koffie of thee?
  • IJs of chocola?
  • E-book of papieren boek?
  • Serie of losstaand boek?
  Hond of kat?
  • Eerst de boekverfilming zien of eerst het boek lezen? Eerst het boek lezen
  • Winter of zomer?
  • Thriller of roman?
  Wijn of bier?
  Boekenlegger of pagina omvouwen?
  • Leen jij je boeken uit? Ja
  • Vind je de cover van een boek belangrijk? Heel belangrijk
  • Kijk je wel eens aan het einde van een boek om te zien hoe het afloopt? Nooit
 3. Wat is je schrijfritme? Schrijf je op vaste tijden? Kun je overal schrijven of moet je een vaste plek of een rustige omgeving hebben? Schrijf je met de hand of op de computer?
  Mijn schrijfritme is dagelijks. Niet op zaterdag en zondag. Ik schrijf op vaste tijden (meestal in de ochtend). Ik heb een vaste plek aan mijn bureau. Ik schrijf alles op de laptop.
 4. Hoe ben je op het idee gekomen voor je boek? Wat was je inspiratiebron?
  Het idee kwam door de omstandigheden waarin ik verkeerde: de ziekte en dood van mijn vrouw.
 5. Had je van te voren het hele verhaal, de opbouw, de karakters en het einde al vast staan? Of gebeurde dat tijdens het schrijven? Is er veel veranderd t.o.v. het eerste plan voor je boek?
  Het verhaal, de opbouw, karakters en het einde stonden behoorlijk vast. Ten opzichte van het eerste plan is er nauwelijks iets gewijzigd.
 6. Zijn de karakters gebaseerd op bestaande personen? Of kunnen familie / bekenden wat trekjes van zichzelf herkennen in personages uit je boek? Lijkt een van de personages op jou?
  De karakters zijn losjes gebaseerd op bestaande personen. Familie en vrienden zullen wel herkenning zien. Een van de personages lijkt ook op mij.
 7. Vertel waarom iedereen jouw boek zou moeten lezen.
  De enige intentie die ik met mijn boek heb is om harten aan te raken en ogen te openen. Als dat gebeurt is ik mijn doel verwezenlijkt.

Boekgegevens

9789492115157

Titel :Symfonie der dagelijkse dingen
Auteur :Aloysius Keller
Uitgever :Godijn Publishing
Verschenen :2016
ISBN :9789492115157

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789492115157′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.