Gelezen: Het grote Creachick doeboekGelezen, Nieuws

9789045327044

Het grote Creachick doeboek heeft 50 creatieve opdrachten waar je mee aan de slag kunt. Met dit boek wil Creachick je een geheel andere kant van creatief bezig zijn laten ontdekken met een grote variatie aan challenges en opdrachten.

In haar voorwoord vertelt ze dat het boek gemaakt heeft om de drempel om aan een creatieve pagina te beginnen weg te nemen. Niet alleen omdat er van alles voorbij komt waar je aan kunt beginnen of vanwege de lange lijst met ideeën die achter in het boek staat. Maar ook omdat het de bedoeling is dat dit echt jou persoonlijke doe boek wordt waarin je niet verplicht prachtige creaties moet maken. In dit boek kun je uit proberen, fouten maken, en zien waar je uit komt wanneer je eens iets nieuws probeert.

Bij iedere opdracht geeft ze uitleg en tips en bij een aantal opdrachten staat er een QR – code naar een video waarin je meer over de opdracht kunt zien.

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220501_0012Voordat je aan de slag gaat staat er een uitgebreide lijst met wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Fijn hierbij is ook hier tips bij staan en Creachick aangeeft dat je beslist niet alles hoeft te kopen en gewoon aan de slag kunt gaan met wat je al in huis hebt. En met veel opdrachten kom je met wat stiften, een pen of kleurpotloden al een heel eind.
De manier waarop ze vertelt over de materialen is erg inspirerend en geeft je echt het idee dat je in dit boek nog veel meer kunt doen.

Leef jezelf daarnaast helemaal uit ! Gebruik washi-tape, plakband of misschien zelfs stikkers, het maakt niet uit! Je mag gebruiken wat je wilt, en waarvan jij denkt dat het de pagina helemaal afmaakt. Niets is te veel of te gek en misschien ontdek je je hierdoor zelfs wel heel leuke nieuwe materialen!

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220501_0013

De lay-out is uitnodigend en vrolijk en nodigt uit om met een van de pagina’s aan de slag te gaan. Het papier is stevig zodat je er van alles op kunt gebruiken. Bij veel opdrachten is de pagina erachter bewust leeg gelaten zodat je ook met materialen kunt werken die doordrukken. Natuurlijk kun je die pagina ook gebruiken om te tekenen of doedelen of …..

Het is een fijn en inspirerend doeboek waardoor je allerlei ideeën krijgt om te gaan doen. Het is ideaal op dagen dat je zin hebt om iets creatiefs te doen maar niet kunt kiezen wat je wil doen, of geen puf hebt om aan iets te beginnen. Deze pagina’s hebben dan niet te lange creatieve opdrachten in allerlei verschillende soorten. Je kunt precies kiezen waar je op dat moment zijn in hebt.
Het is te veel om allemaal te noemen, maar ik zal een aantal opdrachten noemen die je in het boek kunt vinden.

  • Een dobbelsteen challenge waarmee je een dobbelsteen laat bepalen wat je gaat maken
  • Kleuren met verschillende materialen, met slechts 1 kleur of met maar 1 stift, een kleurplaat inkleuren. Of uitgedaagd worden om met een materiaal te kleuren dat je anders nooit gebruikt. Vaak staan er op de pagina’s ernaast vakjes om je kleuren uit te proberen.
  • Doedelen en Zentangle
  • Opdrachten die je samen kunt doen.
  • Bloemen en bladeren drogen en inplakken
  • Van vlekken of penkrabbels iets maken
  • Tekenopdrachten op allerlei verschillende manieren
  • Collages maken

 

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220501_0014

En nog veel meer leuke en zeer wisselende opdrachten. In het boek staan ook vrij veel tekenopdrachten, maar ook als je niet van tekenen houdt is dit een prima doeboek.
Creachick zegt hierover

In dit doeboek staan veel tekenopdrachten maar je hoeft uiteraard niet te tekenen, je kunt ook schilderen of met collage technieken aan de slag. Het is jou doeboek – alles mag.

Er zijn genoeg mogelijk heden om de tekenopdrachten om te buigen en je prima te vermaken met het boek. Wanneer je niet wil teken zijn er sjablonen, stempels en dergelijke die je kunt gebruiken. Dat heb ik bij de vlinder die ik in het boek gemaakt heb gedaan. Of je trekt over vanuit andere plaatjes, voor de opdracht om een tekening met paddenstoelen te maken heb ik zowel sjablonen gebruikt als een paar tekeningen waarvan ik iets overgetrokken heb.

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220501_0015De opdracht om buiten bladeren te verzamelen en te drogen vind ik ook een erg leuke opdracht. Ik heb in het verleden vele bloemen en bladeren gedroogd om later voor kaarten en dergelijke te gebruiken. Het zou wel erg lang duren voor deze bespreking op mijn blog stond als ik zou wachten tot ik bladeren gedroogd heb. Dus heb ik vijf verschillende bladeren gemaakt en die opgeplakt.

Het is een ontzettend leuk doeboek en beslist een aanrader.

Achterflap

Geen idee waar je moet beginnen, angst voor de lege pagina of gewoon zin om je onder te dompelen in een grote hoeveelheid creativiteit? Duik dan in het grote CreaChick doeboek en laat je verrassen door de tekenopdrachten, challenges, oefeningen, uitleg, en voorbeelden van creatieve duizendpoot CreaChick. Je wordt echt niet meteen in het diepe gegooid: CreaChick geeft je de nodige handvaten. Ze deelt haar tips en trucs om de opdrachten tot een goed einde te brengen en jou vaardigheden naar een hoger plan te tillen.
Bovendien vind je achterin het boek een lijst ideeën voor nog meer inspiratie.

Boekgegevens

9789045327044

Titel :Het grote CreaChick doeboek
Auteur :Creachick
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :April 2022
ISBN :9789045327044
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.