Gelezen: Mijn tuin – een paradijs voor dieren – Noemie Vialard & Robert ElgerGelezen

9789044762341

De kleine beestjes in je tuin, die je vaak behoorlijk irritant vindt, hebben echter een belangrijke functie. In het boek Mijn tuin – een paradijs voor dieren lees je waarom het heel nuttig is om deze dieren in je tuin te verwelkomen en hoe je dit kunt bewerkstelligen.
In diverse hoofdstukken wordt beschreven hoe je een natuurlijke tuin kunt krijgen door het kiezen van een diverse vegetatie en hoe je zelf kleine schuilplaatsen kunt creëren voor deze noodzakelijke insecten.
Het boek staat vol met mooie foto’s en is dan ook erg prettig om door te bladeren en te bekijken.

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel is De kleine diertjes in de tuin.
Hierin wordt in diverse korte hoofdstukken van alles verteld over een natuurlijke tuin. De manier van vertellen is vlot en geeft veel informatie over de kleine beestjes in je tuin. Niet alleen over hoe ze leven maar ook over wat ze doen in de tuin en hoe belangrijk de juiste samenstelling van planten en beestjes in je tuin is.
De auteurs schrijven met passie en enthousiasme en zijn duidelijk in de ban van alles wat er kan leven groeien en bloeien in een tuin. Uit wat zij vertellen blijkt waarom zij een natuurlijke tuin niet alleen ontzettend boeiend vinden maar ook erg belangrijk.
Met tips en informatie laten ze zien hoe je daar in je eigen tuin mee aan de slag kunt.

Onderwerpen die voorbij komen zijn onder andere: anders tuinieren / kleine beestjes leren waarderen / planten verzorgen met hulp van andere planten / diversiteit voorop.

Het tweede deel is Mijn kleine schuilplaatsen.
Dit is een erg leuk en interessant deel omdat je hier kunt leren hoe je zelf kleine schuilplaatsen kunt creëren voor de beestjes in je tuin.
Met foto’s en tekst wordt stap voor stap uitgelegd en getoond hoe je bijvoorbeeld een lieveheersbeestjes kunt maken. Bij ieder project staat duidelijk vermeld welke materialen je nodig hebt.
Daarnaast wordt er ook steeds beschreven welke rol de beestjes in je tuin hebben. Zo voeden de lieveheersbeestjes zich met bladluizen. En aangezien bladluizen een echte plaag zijn en veel schade aanrichten bij met name rozen en moestuinen zijn de lieveheersbeestjes een welkome gast in je tuin.
Er staan ook tips en wat extra informatie over de dieren waarvoor je misschien wat wil gaan maken.

Over de auteurs
Noemie Vialard is columniste en schrijfster. Haar favoriete onderwerpen zijn kleine dieren, tuinen en groen koken. Haar grote passie is het verzamelen van eetbare wilde planten en bloemen.
Ze woont in Bretagne, waar wilde en gecultiveerde planten samen voorkomen. Met die planten maakt ze graag kleine gerechtjes voor familie en vrienden.

Robert Elger is een fervent tuinman, die zijn eigen groenten, fruit en kruiden produceert. Hij vindt het belangrijk om op een eenvoudige, goedkope, natuurlijke en doeltreffende manier te tuinieren. Hij heeft al verschillende boeken over dit thema gepubliceerd.

Achterflap

Maak van je tuin een klein stukje paradijs vol prachtige dieren en draag zo bij tot het ecologische evenwicht om ons heen!

Kleine diertjes zorgen voor meer leven, biodiversiteit en schoonheid in de tuin. Ze zijn bovendien een grote hulp voor de tuinier bij de bestuiving van planten, de beluchting van de bodem en het bestrijden van plagen.

In dit boek vind je talloze tips en adviezen om van je tuin een aantrekkelijke leefomgeving te maken voor allerlei nuttige beestjes.
Daarnaast bevat het stap-voor-stapinstructies om eenvoudige schuilplaatsen te maken voor egels, zwaluwen, mezen, lieveheersbeestjes, oorwurmen, vlinders, metselbijen en andere tuindieren.

Boekgegevens

9789044762341

Titel :Mijn tuin een paradijs voor dieren
Auteur :Noémie Vialard
Uitgever :Uitgeverij Deltas
Verschenen :Maart 2022
ISBN :9789044762341

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.