Gelezen: Pokémon – Het mega super de luxe handboekGelezen

9789044762730

Voor de jonge Pokémon liefhebbers is er bij uitgeverij Deltas een prachtig boek verschenen: Pokémon, het mega super de luxe handboek. Het boek is een hardcover uitvoering en heeft twee leeslinten. Dit is het boek dat ik jaren terug voor mijn twee zoons had gekocht als het er toen was geweest. Hier zouden ze lang heel veel plezier aan hebben gehad, net als de grote poster met vele Pokémons en hun namen erop die ongeveer tot ze op zichzelf gingen wonen in hun kamer hing.
Als jong volwassenen hebben ze ook Pokémon Go gespeeld dus ik kan wel zeggen dat ze min of meer experts zijn.

Uiteraard heb ik hen dit boek ook laten zien en hun mening gevraagd en hun oordeel was heel positief. Met als enige punt dat als ze nu zo een boek zouden kopen het in het Engels zou zijn omdat ze met gamen en internationale contacten bij spellen altijd Engels spreken.

Wat vonden ze beide erg goed aan het boek?

  • De luxe lay-out
  • De kleurrijke en mooie afbeeldingen
  • Het feit dat het handboek heel erg compleet is en vrijwel alle Pokemon erin te vinden zijn. Er staan meer dan 875 Pokémon in uit alle acht bekende regio’s.
  • Dat de Pokemon op alfabetische volgorde staan
  • De informatie die bij iedere Pokémon staan is precies wat ze willen weten als ze een Pokémon opzoeken.

Kort gezegd mijn zoons vinden het beslist een aanrader voor Pokémon fans. Dat kan ik me erg goed voorstellen want het is een prachtig en luxe uitgevoerd boek met mooie illustraties van de Pokémons en heel veel informatie.

Bij de start van het boek wordt de lezer welkom geheten in de wereld van Pokémon en wordt uitgelegd hoe je het boek kunt gebruiken.
Er zijn 18 bekende Pokémon typen (zoals vuur, water, staal) en die worden allemaal op een rij gezet.
Ook is er kort informatie over diverse onderwerpen zoals waarom er Pokémon gevechten zijn / hoe je de beste Pokémon voor een gevecht kunt kiezen / wat een mega evolutie is en wat een trainer moet bezitten om deze te kunnen trainen. Precies de informatie die een Pokémon fan wil hebben.

Alle pagina’s zijn kleurrijk en een lust voor het oog. Het lettertype is groot en de lay-out is ruim zodat het gemakkelijk en prettig leest.

De Pokemons staan op alfabetische volgorde, iets dat volgens mijn zoons erg handig is bij het opzoeken. Bij de Pokemons staat kort maar krachtig de complete informatie over het type, de categorie, de moves, de lengte en het gewicht. Ook staat er vermeld uit welke regio ze komen, hoe je de naam uit moet spreken (erg handig want het zijn pittig namen als Chandelure, Furfrou, Hydreigon en …), en of en welke vervangende vormen er zijn.
Bij iedere Pokémon staat een afbeelding en kleine afbeeldingen. Het ziet er leuk, vrolijk en aantrekkelijk uit.

Bij iedere Pokémon staat er nog wat extra weetjes over deze specifieke Pokémon. Zoals bijvoorbeeld hoe de drie hoofden van Exeggutor samenwerken of over de legende die bestaat over Jirachi, maar ook weetjes zoals het feit dat Passimian leven in groepen van ongeveer twintig waarbij elk lid een toegewezen rol vervuld en dat ze door samen te werken kunnen overleven.
Voor kinderen die helemaal opgaan in de Pokémon wereld zijn dit weetjes waar ze graag over lezen en zo meer over Pokémon te weten te komen.

Een prachtig en compleet boek om als naslagwerk te gebruiken, om meer te weten te komen over Pokémon, om te genieten van alle weetjes en kleurrijke afbeeldingen en om te gebruiken bij Pokémon spellen.

Boekgegevens

9789044762730

Titel :Pokémon Het mega super de luxe handboek
Auteur :
Uitgever :Uitgeverij Deltas
Verschenen :Maart 2022
ISBN :9789044762730

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.