Recensie: De eerste zin – Astrid Harrewijn3,5 sterren, Recensie

Bij Kobo Original verscheen vandaag De eerste zin, het eerste deel van de nieuwe feelgood serie van Astrid Harrewijn.

Het boek gaat over de dertigjarige Elkie, die tot nu toe beschamend weinig in haar leven bereikt heeft. Dit in tegenstelling tot haar succesvolle broer en zus die ook niet aarzelen om dat bij haar er in te wrijven. Zeker nu ze pas weer in Nederland is nadat ze met haar laatste beltegoed haar ouders moest bellen om geld over te maken voor een ticket naar huis. Wat het avontuur van haar leven had moeten worden is uitgelopen in een beschamende ervaring.
Haar familie komt bij elkaar om te bespreken wat ze met Elkie aan moeten.
Er wordt besloten dat ze een paar maanden naar een vriend van haar ouders in Florida gaat, die een luxe sportschool heeft, om over haar toekomst na te denken.

Wanneer ze aankomt bij de sportschool wordt ze door een misverstand voor iemand anders aangezien. Elkie ziet hierin een kans om zichzelf te bewijzen en om geld te kunnen verdienen. Ze grijpt deze kans en gaat werken in het het luxe sportcomplex waar vooral rijke senioren sporten.
Ze merkt al snel dat haar bedrog voor veel complicaties zorgt, zeker wanneer ze de sympathieke Justin ontmoet en langzaam voor hem begint te vallen.

Dit is het begin van allerlei grappige situaties die door Elkie zelf in de ik vorm verteld worden. Hier begint het boek na de introductie van Elkie en haar hernieuwde vriendschap met twee vriendinnen je echt in het verhaal te trekken. De start is door het korte en bondige taalgebruik van Elkie nog niet zo meeslepend. Wanneer er meer gaat gebeuren en er nieuwe personages voorbij komen wordt het verhaal steeds vermakelijker en wordt Elkie interessanter.

Elkie ontmoet Justin die ook bij het sportcomplex werkt en langzaam ontstaat er een vriendschap die misschien in iets meer kan veranderen. Doordat Elkie onder valse vlag een baan heeft aangenomen duiken er allerlei complicaties op die deze romance dwarsbomen.
Maar de nadruk ligt niet alleen op Justin en Elkie, er gebeurt nog veel meer. Elkie probeert met vallen en opstaan het beste van haar baan te maken en ontmoet zo een aantal leuke personages.
Hierdoor leer je een onder andere een aantal opmerkelijke senioren kennen die naar de sportschool komen. Hun verhalen zijn zowel amusant en warm en een enkele keer ontroerend.

Ook leuk zijn de mailwisselingen die Elkie heeft met haar vriendinnen heeft. In de loop van het boek krijg je als lezer steeds meer interesse in deze vriendinnen en in hun leven. In de volgende delen wil ik daar dan ook graag meer over lezen, en over wat er verder met Elkie gebeurt want er zijn een aantal onverwachte wendingen in haar leven gekomen.

Het boek is luchtig en vermakelijk en leest makkelijk. In de start van het verhaal vond ik Elkie wel heel oppervlakkig en miste ik iets in haar manier van vertellen. Gelukkig laat ze in de loop van het boek iets meer zien van wat haar bezighoudt en hoe ze het bedrog en haar nieuwe leven ervaart. Nog steeds niet heel diepgaand maar genoeg om lekker mee te gaan in haar verhaal en te genieten van haar persoonlijke perikelen en haar geploeter om iets van haarzelf te maken.
Ik ben dan ook zeker van plan om ook de volgende delen te lezen.

Boekgegevens

Titel :De eerste zin
Auteur :Astrid Harrewijn
Uitgever :Kobo Original
Verschenen :April 2022
ISBN :

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.