Recensie: Grote Panda & Kleine Draak – James Norbury5 sterren, Recensie

9789464040890

Het duurt nog even voor de feestdagen eraan komen maar ik heb toch al een tip voor je om op je wensenlijst te zetten of om iemand heel erg blij mee te maken. Ik ben helemaal weg van het boek Grote Panda & Kleine Draak. Het is een boek dat me raakt, laat nadenken, een glimlach op mijn gezicht tovert, herkenning oproept en dat in alle eenvoud een heleboel wijsheid toont.

ConniesBoekenblog_JMF-6D-20211010_0001De illustraties die op iedere pagina’s staan zijn prachtig en ik kan er naar blijven kijken. Ik zou er vele zo als schilderij aan mijn muur willen hebben hangen. De illustratie zijn veelal zwart wit en wanneer er kleur gebruikt wordt is dit heel subtiel gedaan. Het is heel knap gedaan hoe de illustraties tegelijkertijd iets minimalistisch hebben én heel veel sfeer uitstralen.
De illustraties en de korte teksten vertellen samen eigenlijk een veel groter verhaal.

Grote Panda & Kleine Draak is geschreven en geïllustreerd door schrijver en kunstenaar James Norbury. Hij werd hiervoor geïnspireerd door boeddhistische filosofie en spiritualiteit. De auteur wil op deze wijze de ideeën die hem door moeilijke tijden geholpen hebben met de lezer delen en hij hoopt dat ze lezers ook kunnen helpen.

In het boek reizen een grote panda en een piepkleine draak door de wereld en maken ze alle seizoenen mee. Dit staat erover achter op het boek:

Op hun weg raken ze vaak verdwaald, en hoewel ze niet weten waar ze zijn, ontdekken ze veel mooie bezienswaardigheden die ze nooit zouden hebben gevonden als ze de juiste weg hadden gevold.
Samen onderzoeken ze gedachten en emoties, de ontberingen en het geluk dat ons allemaal verbinden. In de natuur leren ze hoe ze in het moment moeten leven, hoe ze vrede kunnen hebben met onzekerheid en hoe ze de kracht kunnen vinden om samen de obstakels van het leven te overwinnen.

ConniesBoekenblog_JMF-6D-20211010_0002

Grote Panda & Kleine Draak heeft een hardcover en leeslint en heeft een een luxe uitstraling.
Via de seizoenen en de daarbij passende illustraties volg je hun reis. Op bijna iedere pagina staat een korte tekst met een daarbij passende illustratie. Soms zijn er pagina’s met alleen een illustratie. Het zijn toegankelijke en warme teksten die van heel nuchter naar ietwat filosofisch gaan en die de kracht van vriendschap laten zien. In het boek maken Panda en Draak niet alleen in afstand een reis maar ook in het vinden van zichzelf en het meebuigen met wat het leven je brengt.

Een prachtig boek dat ik nog vele keren zal oppakken om een paar teksten te lezen en om te genieten van de illustraties.

Boekgegevens

9789464040890

Titel :Grote Panda & Kleine Draak
Auteur :James Norbury
Uitgever :Fontaine Uitgevers
Verschenen :september 2021
ISBN :978946404890

4 antwoorden
  1. Wil
    Wil zegt:

    Wat een lief en bijzonder boek. Een boek om aan vrienden te geven en aan kinderen om ze te laten zien wat vriendschap kan betekenen. Een boek om bovenaan een verlanglijst te zetten! Zeker bij mij!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.