Recensie: Het geheime leven van schrijvers – Guillaume Musso3 sterren, Recensie

9789401615259

Twintig jaar geleden vertrok de succesvolle auteur Nathan Fawles zich terug uit de literaire wereld. Hij trok zich terug op Beaumont, een dun bevolkt eiland voor de Franse zuidkust. Daarna heeft hij nooit meer iets gepubliceerd en heeft hij geen enkel interview meer gegeven. Desondanks blijft hij in de belangstelling staan vanwege zijn boeken die nog steeds geliefd zijn, en vanwege de mysterieuze waas die over zijn bestaan als kluizenaar hangt.
Vele theorieën zijn er over de reden waarom hij niet meer schrijft maar niemand is ooit in de buurt van de waarheid gekomen.

Maar nu lijkt daar verandering in te komen wanneer de jonge journaliste Mathilde naar het eiland reist en vastbesloten is om de geheimen van Nathan te ontrafelen. Ze gaat sluw en behendig te werk en al snel ontstaat er een boeiend kat en muis spel tussen Mathilde en Nathan. Wat nog versterkt wordt wanneer er een gruwelijke moord op het eiland gepleegd wordt en de politie het eiland afsluit voor de buitenwereld.

Het lijkt erop dat de moordenaar nog op het eiland is en als lezer krijg je het idee dat Mathilde en Nathan op een of andere manier met de moord in verband staan. Ze blijken ieder hun geheimen te hebben waar je heel langzaam achter komt tijdens het lezen. Het is duidelijk dat er iets speelt maar de auteur houd je nieuwsgierig waardoor je tijdens het lezen vele vragen hebt waarop je antwoord wil hebben.
Om er maar een paar te noemen: Wat houdt Nathan geheim en heeft dat iets met Mathilde of de moord te maken? Waarom is Mathilde werkelijk op het eiland? Wie is de vermoorde vrouw? En wat heeft het verhaal van de jonge schrijver die sinds kort op het eiland woont te maken met de rest van het verhaal?

De nieuwsgierigheid die de auteur op weet te roepen en tot het einde vast weet te houden is wat mij betreft het sterkste punt van dit boek. Het verhaal, de manier van schrijven en het plot zijn niet slecht en het boek is ook best aardig maar het springt er niet echt uit als heel goed.
Er zijn meerdere verhaallijnen en er staan ook stukjes krantenartikelen en dergelijke in het boek, de wisselingen zorgen ervoor dat het verhaal niet lekker doorloopt. Dat er veel informatie tegelijk gegeven wordt en meer óver de personages wordt verteld dan vanuit maakt dat het niet heel meeslepend is.

De manier waarop de auteur de verhaallijnen in elkaar verweeft en je als lezer een aantal keren op het verkeerde been weet te zetten is goed gedaan. Het verhaal kent hierbij onthullingen en wendingen die een geheel andere dynamiek aan het verhaal geven.

Een leuke toevoeging aan het boek is dat het omschrijvend gaat en er van alles gedeeld wordt over de ins en outs van het schrijven van een boek en het schrijvers leven.

Boekgegevens

9789401615259

Titel :Het geheime leven van schrijvers
Auteur :Guillaume Musso
Uitgever :Xander Uitgevers B.V.
Verschenen :Juli 2021
ISBN :9789401615259

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.