Gelezen: O jee, mama is een fee!Gelezen

9789044756654

Sophie Kinsella is een bekende bestseller auteur en een aantal van haar boeken is verfilmd, waaronder de shopaholic-reeks.
Ze heeft nu ook kinderboeken geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar. Leuk om voorste lezen of voor kinderen om zelf te lezen. Met de ruime lay-out en het grote lettertype ziet het boek er uitnodigend uit. De vrolijke en sprekende (zwart/wit) illustraties versterken dat effect.

Het boek O jee, mama is een fee! gaat over Ella Braam. Ella heeft blauwe ogen en bruin haar, haar beste vrienden zijn Tom en Lenka. De vervelende en gemene Cleo kan ze niet uitstaan. Ze woont met haar vader en moeder en haar kleine broertje Sam in Kersendam.
Ze is dol op haar moeder en er trots op dat haar moeder de beste moeder van de wereld is en ook nog eens de baas op een kantoor is.
Tot zo ver niets bijzonders, tot Ella haar geheim vertelt: Haar moeder is een fee!

In de familie van Ella worden alle meisjes ooit fee en Ella kan niet wachten tot het haar tijd is. Ze kijkt bij haar oma en tante Fien vaak mee als ze toveren, zo kan Ella alvast wat leren. En als je het boek leest merk je dat Ella talent heeft en later vast een goede fee zal worden.
De moeder van Ella is als fee niet zo succesvol, om het vriendelijk te zeggen, ze doet regelmatig iets verkeerd wanneer ze tovert.
Wanneer haar moeder gaat toveren kijken Ella en haar vader ongerust toe wat er nu weer mis zal gaan. Er worden door haar moeder grappige vergissingen gemaakt, als de melk op is tovert ze een koe in plaats van een pak melk. Een andere keer zette haar moeder de hele supermarkt op z’n kop toen ze de rij bij de kassa sneller wilde laten gaan, de boodschappen vlogen door de supermarkt. Gelukkig let Ella goed op bij haar oma en tante waardoor ze haar moeder vaak kan helpen als het mis gaat.

Het verhaal wordt met humor verteld en is een geslaagde mix van magie en het echte leven. Ella vertelt in de ik vorm het verhaal en het is leuk om te lezen dat ze er niet mee zit dat haar moeder een fee met weinig talent is. Haar moeder is immers heel goed in andere dingen.
Je krijgt als lezer een kijkje in het leven van feeën, die gewoon tussen de mensen wonen. Met een speciale spreuk worden ze fee (inclusief vleugels) en kunnen ze toveren. Om te toveren hebben de meeste feeën een moderne tele-toverstaf. Haar oma ziet dat niet zitten en heeft nog gewoonten ouderwetse toverstaf met een ster op de top.

Naast toveren en van alles en nog wat dat misgaat wanneer haar moeder tovert, vertelt Ella ook over naar school gaan en over haar vrienden. Helaas heeft ze nogal last van de vervelende Cleo die vervelde opmerkingen maakt en Ella pest omdat ze niet zo goed in sporten is.
Ella heeft dan ook helemaal geen zin in de komende sportdag waar Cleo vast weer overal eerste in wordt.
Haar tante stelt voor om wat te helpen met magie maar daar steekt haar moeder een stokje voor. Op een grappige / slinkse manier weet haar tante het verbod op magie te omzeilen. Met als gevolg een sportdag met glorieuze momenten voor Ella.

Uiteindelijk merkt Ella dat het zo niet echt leuk is en draait haar tante alles weer terug. Toch wint Ella één van de onderdelen samen met haar vrienden. Samenwerking was hierbij nodig en dat ging Cleo niet goed af. Ella is maar wat trots dat zij deze leuke vrienden heeft en is dik tevreden.

Een heerlijk boek met magie, humor en belevenissen die kinderen kunnen herkennen. Het is vlot geschreven met korte zinnen en zonder lange of moeilijke woorden.

Absoluut een aanrader.

Achterflap

Hallo! Ik ben Ella.
Zal ik je eens een groot geheim vertellen?

Mijn mama ziet er heel normaal uit…..
Maar dat is ze niet. Want mam kan veranderen in een fee!
Ze moet gewoon haar ogen sluiten, met haar billen schudden, suikerspin zeggen en POEF! mama kan vliegen en toveren !
Maar vaak gaat het helemaal fout.
Dan staat er opeens een koe in de keuken, begint het chocolade melk te regelen en kan de zwabber praten. Gelukkig ben ik er altijd om mama te redden…

Boekgegevens

9789044756654

Titel :O jee, mama is een fee!
Auteur :Sophie Kinsella
Uitgever :Centrale Uitgeverij Deltas
Verschenen :Maart 2021
ISBN :9789044756654

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.