Bespreking: Het Philippe en Giovanni VakantieboekGelezen

9789464340204

Laura Janssens is illustrator en de vrouw achter de webcomic Niet nu Laura. Hieruit zijn twee boeken ontstaan waarvan Het jaar van de hamster het recentste is.
Nu heeft Laura een leuk vakantieboek gemaakt voor millenials (zo om en nabij 25-35 jaar). Maar ook voor andere (jong) volwassenen is het prima geschikt.

Het vakantieboek begint met een persoonlijk voorwoord van Laura waarin ze onder andere zegt dat ze hoopt dat wanneer je haar voorwoord leest je lekker in het zonnetje in de tuin zit of ergens op een zonnig strand hier of in het buitenland.

Het vakantieboek bevat cartoons / stripverhalen van de hamsters Philippe en Giovanni en van Laura. Ik kende ze nog niet maar vond hun vakantiebelevenissen grappig en vaak erg herkenbaar. Het zijn vrolijke, sprekende en vaak lieve cartoons.
Van alles wat er in een vakantie kan gebeuren komt er voorbij zoals een opsomming (met tekeningen uiteraard) van zomerse nachtmerries (o.a. de onsterfelijke mug). Het leuke en de stress van samen in een kano zitten of vier grappige (maar belachelijke) manieren om insectenbeten te voorkomen.
Heerlijk om om je gemak te lezen, bekijken op een (hopelijk) zonnige vakantiedag. Het boek is niet zo groot dus kun je makkelijk mee nemen.

ConniesBoekenblog_JMF-6D-20210615_0002Naast de cartoons staan er ook allerlei soorten puzzels (in vakantiethema) in dit boek. Zoals puzzels waar alle letters door elkaar staan, of twee woorden waar je één woord tussen moet zetten zodat er twee nieuwe woorden ontstaan. Er staan ook spreekwoorden uitgebeeld in plaatjes en woordzoekers in het boek.

Tussendoor vindt je nog andere pagina’s die met vakantie te maken hebben. Een pagina waar je de boeken op kunt schrijven die je wil lezen / 2 ansichtkaarten / do en don’ts over welk wc papier je op vakantie meeneemt / een recept voor een mojito.
En natuurlijk staan achterin de antwoorden van de puzzels.

Echt een leuk vakantieboek om te kopen voor je zelf of om aan iemand cadeau te geven.

Laura Janssen (Niet Nu Laura) maakt comics voor millenials (om en nabij 25 – 35 jaar). Het Philippe en Giovanni vakantieboek is ook voor die doelgroep bedoeld!

Achterflap

Of je nu je vakantie doorbrengt in eigen land of over de grens: met het Philippe en Giovanni vakantieboek kan de zomer niet meer stuk!
Philippe en Giovanni, de twee olijke hamsters die op korte tijd veel harten wisten te veroveren, nemen je mee op hun staycation: van strijden om het laatste plekje op het terras tot kajakken in de Ardennen en barbecues in de tuin. Ze hamsteren een extra grote portie vakantieperiode, want naast cartoons vind je in dit boek ook tal van puzzels en spelletjes terug. En zoals je van dit guitige duo gewend bent: allemaal met een knipoog en de nodige humor.

Boekgegevens

9789464340204

Titel :Het Philippe en Giovanni vakantieboek
Auteur :Laura Janssens
Uitgever :Uitgeverij Davidsfonds
Verschenen :juni 2021
ISBN :9789464340204
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.