Recensie: Droom man – Sarah Morgenthaler4 sterren, Recensie

9789400513204

Droomman is het tweede deel van de Moose Springs feelgood serie van Sarah Morgenthaler. Het boek is zo geschreven dat je het zonder moeite kan lezen ook wanneer je het eerste deel niet kent. Voor degene die wel Droom vakantie gelezen hebben wordt er niet teveel herhaald waardoor het niet stoort dat het boek zo geschreven is dat nieuwe lezers ook met dit boek kunnen beginnen. Maar het is wel de moeite om eerst deel 1 te lezen: het is een grappig romantisch boek en je valt dan bij het lezen van Droomman zonder moeite in de sfeer van het stadje Moose Springs en kan er van genieten wanneer personages uit het eerdere deel weer voorbij komen.

In het eerste deel maakte je als lezer kennis met het kleine stadje Moose Spring in Alaska en de sympathieke maar zeer aparte bewoners. Het is een stadje tussen de bergen, met veel sneeuw, en waar elanden soms gewoon over straat lopen.
Het stadje heeft moeite om te blijven bestaan en slechts door het toerisme houden ze hun hoofd boven water. Dat de bewoners deze toeristen niet kunnen luchten of zien was in het eerste deel goed te merken. Het was dan ook zuur voor één van de grootste toeristenhaters Graham dat hij verliefd werd op de toeriste Zoey. Hun romance stond centraal in het eerste deel, maar er werd ook verteld over een aantal andere personages en hoe Lana Montgomery een plan heeft om het stadje te helpen door het bouwen van een luxe appartementen complex.

In dit boek staat Lana centraal en lees je hoe de bewoners van het stadje haar pogingen om te helpen beslist niet kunnen waarderen. Ze zien haar als een rijke jonge vrouw die denkt hun stadje wel even te kunnen veranderen. Lana wordt dan ook flink tegen gewerkt door de lokale bewoners. En alsof dat niet genoeg is heeft ze ook nog last van haar neef die uit is op haar baan in het familiebedrijf.
Gelukkig kan Lana rekenen op de onvoorwaardelijke steun van haar vriendin Zoey, die in Moose Springs is gebleven om bij haar grote liefde Graham te zijn. En hoewel Graham absoluut tegen de plannen van Lana is beschouwd hij haar wel als een vriendin en springt hij voor haar in de bres waar dat nodig is.

De grootste hulp krijgt Lana van Rick. Hij komt uit Moose Springs en is tot over zijn oren verliefd op Lana. Wanneer hun wegen zich op grappige manieren een aantal keren kruisen ontstaat er een vriendschap en misschien iets meer tussen Rick en Lana.
Er zijn nogal wat obstakels op de weg naar een romance tussen Rick en Lana. Rick is heel teruggetrokken en aandoenlijk verlegen zodat hij Lana niet zomaar durft te benaderen. Lana is onder al haar zelfverzekerdheid en glamour best eenzaam en durft niet toe te geven aan haar gevoelens voor Rick. Bovendien reist ze voor haar werk de hele wereld rond dus hoe zou ze iets kunnen beginnen met iemand uit een klein stadje? Zeker haar rijke en wat arrogante familie zou daar niet over te spreken te zijn.
Dat zij op het moment aartsvijand nummer één in het stadje is, en de vrienden van Rick haar niet zien zitten als zijn vriendin maakt het er niet gemakkelijker op.

Sara Morgenthaler weet op grappige en overtuigende manier over te brengen hoe deze twee toch met elkaar in contact blijven komen. Waar de humor in het vorige boek soms wat over de top was is het hier subtieler gebruikt. Dit komt voor mij juist sterker en geloofwaardiger over.
De karakters van Rick en Lana zijn goed uitgewerkt, net als hun achtergronden zodat het makkelijk is om ze tijdens het lezen voor je te zien en mee te gaan met wat er gebeurd.
Het zijn leuke en sympathieke mensen om over te lezen, zeker ook doordat de auteur een vlotte pen heeft en je door haar humoristische manier van schrijven vaak laat glimlachen.

Een prachtig plaatsje in Alaska, romantiek, aparte sympathieke personages en humor zorgen voor een heerlijk boek. En ook weer net als in het eerste deel een eland, want daarmee heeft de auteur weer iets grappigs verzonnen dat als een rode lijn door het boek loopt.

Boekgegevens

9789400513204

Titel :Moose Springs 2 – Droomman
Auteur :Sarah Morgenthaler
Uitgever :Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschenen :Maart 2021
ISBN :9789400513204

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.