Gelezen: Ssst, de draak slaapt – Bianca SchulzeGelezen

9789045325576

Ssst, de draak slaapt is een prentenboek voor jonge kinderen over een draak die in een groot kasteel woont. Voor het verhaal begint zie je al aan de binnenzijde van het boek een kasteel in de nacht en kun je door een van de ramen de draak zien.

JeroenMiesFotografie-JMF-6D-20200909-0007Het boek wordt in de ik vorm verteld zodat je bij het voorlezen net kunt doen alsof jij een draak naar bed gebracht hebt. Het begint met

Ssst
Wees heel HEEL stil
Ik heb net de ALLERDRUKSTE draak naar bed gebracht.
Dus sla de bladzijde heel langzaam om,
En wat je ook doet…… maak haar niet wakker

Op de illustratie zie je hierbij een grote rode slapende draak die een knuffel vasthoudt. Het is een leuke en vrolijke illustratie die erg leuk is om te zien. Dit zet de toon voor de rest van het boek dat vol staat met mooie kleurrijke illustraties waarop van alles gebeurd zonder dat het te druk is en afleidt van het verhaal. De illustraties zijn eigenlijk hetzelfde verhaal maar dan zonder woorden. Wanneer je het boek 1 of twee keer voorgelezen hebt kan een kind het waarschijnlijk zelf “voorlezen“.

Het is echt een boek waarbij je het kind dat je voorleest helemaal kan betrekken bij wat er gebeurd. Zoals het zachtjes omslaan van de pagina zonder de draak wakker te maken, of door zachtjes over haar rug te kriebelen wanneer ze bijna wakker wordt.
Het blijkt in het boek ook niet mee te vallen om te zorgen dat de draak niet wakker wordt. Deuren die dichtvallen, de kok die pannen laat vallen, of de ridders van het kasteel die wel heel erg luid een feestje gegeven. Je ziet ze uitgebreid feesten, en liedjes zingen en ze luisteren niet wanneer ze gevraagd worden om wat rustiger te doen.
Naar bed gaan of zachtjes doen omdat een broertje of zusje slaapt is heel herkenbaar en is op een leuke manier neergezet met een draak die moet slapen.

Er gebeurt van alles. In de teksten wordt het lawaai met grote letters geschreven zodat het bij het voorlezen heel gemakkelijk is waar je nadruk op kunt leggen.
Uiteindelijk wordt de draak toch even wakker en wordt er van alles geprobeerd om de draak weer te laten slapen. De kop, de ridders en iedereen uit het boek helpt mee, maar ook het kind aan wie je voorleest kan mee helpen door het slaapliedje mee te zingen. In plaats van slaap kindje slaap wordt er nu slaap draakje slaap gezongen.
En het werkt, nu de draak slaapt kan het kind ook lekker gaan slapen. Een heerlijk voorleesboek voor het slapen gaan.

Achterflap

Ssst ! Wees heel, heel stil. De enorme dikke draak ligt eindelijk te slapen. Maar wanneer je de pagina omslaat, zorgt dat voor een zuchtje wind dat de deur dicht blaast met een KLAP. Zal de draak daar wakker van worden ?

Ga samen op een geweldig, interactief bedtijd avontuur en breng een draak die niet wil slapen naar dromenland.
Kriebel, wieg en zing tot de draak heerlijk slaapt.

Dit boek zal zowel jonge als oude draken zachtjes in slaap sussen!

Boekgegevens

9789045325576

Titel :Ssst, de draak slaapt!
Auteur :Bianca Schulze
Uitgever :Flamingo
Verschenen :Juli 2020
ISBN :9789045325576
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.