Bespreking: Ik kan 1000 dingen tekenenGelezen

9789044757873

Bij uitgeverij Deltas verschijnt deze maand het boek Ik kan 1000 dingen tekenen. Een boek voor jong en oud waarbij je in een aantal stappen leert hoe je van alles kunt tekenen.
De onderwerpen zijn heel gevarieerd en verdeeld in 8 hoofdstukken. Achterin het boek staat een register waarin je kunt zoeken wat je wil tekenen.

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200831-0002Indeling boek

Mensen
Gezichten, beroepen, sprookjesfiguren en meer.
Hierbij vind je onder andere stokmannetjes is verschillende houdingen / gezichtsuitdrukkingen / een fotograaf, dokter Viking, piraat / kerstman / repelsteeltje, Sneeuwwitje.

Fantasie wezens
Kabouters, monsters en eenhoorns.
Hier komt van alles en nog wat voorbij waaronder: trol / zeemeermin / elfje / mummie / weerwolf / alien / draak /

Dieren
Dino’s, zoogdieren, vogels, vissen en co.
De dinosaurussen zijn goed vertegenwoordig allerlei soorten komen voorbij. Maar er zijn nog volop andere dieren om te teken zoals onder andere diverse soorten apen / stekelvarken /paard / alpaca / rendier / diverse katachtigen en honden / beren / olifant / vliegende eekhoorn / dolfijn / allerlei vissen en vogels en insecten. En ook diverse planten en bloemen

Eten en drinken
Groente, fruit, frietjes en nog meer lekkers
Van gezond eten tot fastfood er is hier van alles om na te tekenen. Heel veel groente en fruit, maar ook volop koek, taart snoep. Allerlei soorten eten zoals brood, macaroni,hamburgers, pizza, rijst in een kom. Ook specerijen en servies bestek staan erbij.

Dagelijkse dingen
Muziekinstrumenten, kleding, sport en spel.
Hier kun je van alles vinden in hele verschillende tekeningen zoals onder van alles andere alles wat je nodig hebt bij het koken, in de keuken en de badkamer / gereedschap / spullen voor de tuin zoals een tuinkabouter en een hark /pennen,gummen en dergelijke / klokken en horloges / panfluit, trompet /smartphones, laptop / meubilair / kleding / speelgoed

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200831-0003Voertuigen
Alles wat rijdt, vliegt en drijft
Denk hierbij aan onder andere Auto’s / werkvoertuigen zoals graafmachines / openbaar vervoer / fietsen en dergelijke / ouderwetse voertuigen zoals een koets of huifkar / en je kunt natuurlijk ook vervoerd worden met een kabelbaan of een sneeuwscooter. / allerlei soorten schepen en vliegtuigen tref je in dit boek.

Plaatsen
Planeten, landschappen en monumenten
Dit is niet zo een groot hoofdstuk maar heeft wel erg interessante tekeningen zoals, onze aarde / de maanstanden / het strand / een woestijn / een eiland / mount rushmore, verenigde staten / de grote muur in China / big ben / Kremlin / Eiffeltoren.

Gebouwen
Huizen en andere bouwsels
Het boek sluit af met gebouwen in allerlei delen van de wereld. Hierbij vind je onder andere / kathedraal / pagode / iglo / tipi / booreiland / wolkenkrabber / windmolen.

Prachtige en gevarieerde verzameling voor zowel kinderen als volwassenen die van tekenen houden. Geeft mogelijkheid om allerlei dingen zelf te tekenen doordat het in meerdere stappen getoond wordt hoe dat moet. Er staan meerdere tekeningen op 1 pagina.

Wat mij betreft is dit boek wat meer voor de zeer geïnteresseerde en misschien iets geoefende tekenaars omdat het boek alleen maar de stappen biedt en de plaatjes redelijk klein zijn.
Voor iemand die wat minder geoefend is of zich minder zeker voelt is het wat overweldigend en mis ik de inspiratie om aan de slag te durven gaan.

Hierbij mis ik het een en ander in het boek

  • De plaatjes zijn klein en wanneer je moeite met tekenen hebt zijn grote lijnen duidelijke en makkelijke om na te doen.
  • Het boek heeft niet de mogelijkheid om in het boek te oefenen en bijvoorbeeld met stippellijnen of gedeeltelijke afbeeldingen te experimenteren. Herhalen en oefenen is erg belangrijk, zeker als je met tekenen (nog) niet zo handig bent. Wanneer dat in het boek kan geeft dat waarschijnlijk net iets meer een zetje om te proberen.
    Er staat helemaal geen tekst bij om je op wel te helpen, tips te geven of te inspireren. Ook iets wat een drempel kan zijn
  • Het zou voor mij van toegevoegde waarde zijn wanneer er ook voorbeelden te zien waren hoe de tekeningen gecombineerd kunnen worden en hoe je ze kunt gebruiken om er iets meer mee te doen.
  • Er worden geen hulplijnen gebruikt die je later uit kunt gummen. Die helpen erg goed om de grote en de plek van de onderdelen van de tekening goed te krijgen.

Voor iedereen die puur een heleboel tekeningen wil hebben om te kunnen tekenen is dit een ideaal boek. Voor kinderen / volwassenen die net wat meer inspiratie en durf nodig hebben om aan de slag te gaan mist is dit boek wat minder toegankelijk.

Achterflap

TEKEN ALLES WAT JE WIL.
Een koala, een racewagen, een piraat, een ananas of het Vrijheidsbeeld – je kan ze allemaal tekenen! Met de stap-voor-stap instructies in dit boek zet je in een handomdraai meer dan 1000 eenvoudige dingen op papier.
Zo wordt je een echte kunstenaar !

VOOR IEDEREEN DIE GRAAG TEKENT VAN 7 TOT 77 JAAR.

Boekgegevens

9789044757873

Titel :Ik kan 1000 dingen tekenen
Auteur :Norbert Pautner
Uitgever :Centrale Uitgeverij Deltas
Verschenen :September 2020
ISBN :9789044757873
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.