Gelezen: Op de vlucht – Nora RobertsGelezen

9789022588130

Voor de liefhebbers van de boeken van Nora Roberts heeft haar nieuwste boek Op de vlucht weer alles wat je in een boek van deze auteur kan verwachten. (samenvatting staat onderaan dit blog )
Het boek leest prettig en is heel ontspannen om te lezen. Je vliegt er gewoon doorheen. Ik heb het dikke boek in 2 dagen uitgelezen toen ik na het helpen verhuizen van mijn zoon totaal gevloerd was en nergens meer puf voor had. Wat is het heerlijk om dan een boek te hebben waarmee je terwijl je uitrust ook nog veel leesplezier hebt.

Wat ook herkenbaar is in de boeken van Nora Roberts is de aanwezigheid van een tikje humor en een flinke hoeveelheid romantiek. In het begin van het boek wist ik al welke twee mensen elkaar zouden vinden. Toch stoorde me dat geen moment. Het hoort bij de charme van deze boeken en bovendien is de weg naar deze romance zo geschreven dat ik er tijdens het lezen helemaal in mee kan kon gaan. Ook met andere aspecten in het boek die weliswaar mogelijk zijn maar die je in de werkelijkheid waarschijnlijk niet ziet gebeuren liet ik me tijdens het lezen volledig meetrekken in het verhaal.

Maar de grootste kracht zit voor mij in de manier waarop het hoofdpersonage Cate en de mensen om haar heen neergezet worden. De gesprekken zijn levendig en komen oprecht en reëel over. De warmte en vriendschap tussen een aantal personages verwarmt je hart en wordt niet te sentimenteel omdat ze elkaar ook flink kunnen ergeren en in de haren vliegen. Het zijn personages om in je hart te sluiten. En die op een enkele uitzondering na heel goed neergezet worden.

Naast de romantiek is er ook spanning in het verhaal die begint bij de ontvoering van Cate wanneer ze nog een kind is. Dit achtervolgt Cate tot in haar volwassenheid, doordat er mensen zijn die haar alsnog willen treffen en pijn willen doen. En omdat Cate uit een beroemde Hollywood familie komt en de pers haar altijd achtervolgd. Je krijgt in het boek zo ook een tikje van de glamour en de nare kanten mee van het leven van een beroemdheid.
Deze spanning is er vooral in het begin en is daarna op de achtergrond aanwezig waarbij er soms gebeurtenissen zijn waardoor de spanning weer oplaait.
In het laatste deel ligt er meer nadruk op haar (nieuwe) beginnende relatie en op spanning. Er worden moorden gepleegd die te maken lijken te hebben met de ontvoeringszaak van jaren terug. Cate is mogelijk in gevaar.
Het is een fijne mix van ontspannen lezen / romantiek en spanning / moordonderzoek.

Je volgt Cate in verschillende fases van haar leven en leest wat de impact van de ontvoering en het hebben van beroemde ouders op haar heeft. Ze komt vriendelijk, doortastend, koppig, liefdevol en ook kwetsbaar over en het is een aangenaam persoon om over te lezen. In het boek zie je haar opgroeien van kind naar jonge vrouw. Je kijkt als lezer mee in hoe ze zoekt naar wat ze in het leven wil, de pijnlijke ervaringen op het liefdespad en hoe de ontvoering haar blijft achtervolgen. Daarnaast leer je haar uitgebreide familie en een aantal vrienden kennen en ook over hen wordt een verhaal verteld dat de moeite is.

Achterflap

Caitlyn – Cate – Sullivan, dochter van Hollywoodberoemdheden, is op haar tiende al een ster, en nog steeds gek op verstoppertje spelen met haar nichtjes in het grote familiehuis in Big Sur. Tijdens een van die spelletjes verdwijnt Cate: ze blijkt ontvoerd.
Maar ze is en slimme overlever en ze slaagt erin om te ontsnappen.

Tiener Dillon Cooper is geschokt als hij het bont en blauwe, doodsbange meisje vindt, in elkaar gedoken in een uithoek van de ranch waarop hij woont. Als hij en zijn familie haar verhaal horen, bieden ze haar bescherming en onderdak en regelen ze de hereniging met haar dierbaren.

Maar Cates beproevingen zijn nog niet voorbij. Wat ze niet weet is dat er lang geleden twee zaadjes zijn geplant: één van liefde en één van wraak.

Boekgegevens

9789022588130

Titel :Op de vlucht
Auteur :Nora Roberts
Uitgever :Boekerij
Verschenen :Juli 2020
ISBN :9789022588130

2 antwoorden
  1. Elly
    Elly zegt:

    Dankjewel voor je recensie. Ik heb al wel aardig wat boeken van haar gelezen, de meesten waren trilogieën. Deze staat op mijn tbr lijst.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.