Kennen jullie de dwarsligger 2 +1 gratis al?Nieuws

Ieder jaar heeft uitgeverij Ambo Anthos in de zomer een 2+1 actie met de dwarsligger boeken. Om lezers uit te nodigen kennis te maken met dwarsliggers, en omdat ze door het kleine formaat zo handig zijn om mee op vakantie te nemen.
Dit jaar loopt de actie van 1 juli t/m 30 september en voor alle titels geldt op = op.
Er zijn 21 titels die bij deze aanbieding horen.

Voor degene die de dwarsliggers nog niet kennen, zet ik kort wat informatie neer
Dwarsliggers zijn overdwarsboekjes, die op heel dun papier geprint zijn, waardoor complete boeken in klein formaat geleverd kunnen worden. Dwarsligger bestaat ondertussen al 10 jaar en wordt door Ambo Anthos uitgegeven. Maar het zijn niet alleen titels van Ambo Anthos die uitgegeven worden, 2/3 van de titels komen oorspronkelijk van een andere uitgeverij.

Link naar actie
Link naar nieuwsbrief

ConniesBoekenblog-JMF-R-20200706-0002Persoonlijk lees ik het liefst in papieren boeken. Dat heeft toch iets extra’s wat een e-reader niet kan bieden (al vind ik het voor vakanties een ideale oplossing). Zoals het genieten van een mooie cover, of het omslaan van de pagina’s en het gevoel van een boek in je handen.

Ook vind ik het heerlijk om boeken in mijn boekenkast te hebben staan. Ik kan er van genieten om alleen al naar mijn boeken te kijken of om om de zoveel tijd de boekenkasten opnieuw in te delen. Ook voor de boekenkasten staan en bedenken wat ik zal gaan (her-) lezen hoort bij de charme van papieren boeken. Daarnaast zijn de boekenkasten in de loop van de jaren een soort van “memory lane“ geworden waarbij ieder boek een eigen verhaal heeft. Van wie ik het gekregen heb, waar het gekocht is, omdat het gesigneerd is of….
Het enige nadeel is dat boekenkasten veel en veel te klein zijn en zelfs wanneer je plek hebt voor nog een kast is die, voor dat je er erg in hebt, weer te klein.

Naast de e-reader zijn er ook de dwarsliggers: wel een boek maar dan veel kleiner. Het lezen van de kleine boekjes (ik heb er ondertussen een aantal gelezen) is prettiger dan ik eerst had verwacht. Ondanks dat mijn bril een leesbril gedeelte heeft en de pagina’s klein zijn kan ik deze boekjes prima lezen. Aan het dunne papier moest ik wel wennen, dat bladert niet altijd even gemakkelijk en je moet beslist geen vochtige handen hebben want dan scheurt je papier direct.
Maar al met al is het een perfecte oplossing om gemakkelijk een boek bij je te kunnen hebben.

ConniesBoekenblog-JMF-R-20200706-0004ConniesBoekenblog-JMF-R-20200706-0006Het past zonder moeite in de kleine tas die ik meestal bij me heb. Weegt niet veel dus als je meer boeken meesjouwt scheelt dat behoorlijk. En je kunt er zonder moeite mee van meenemen in je vakantie tas koffer.

Ook het probleem met de te kleine boekenkasten, of ruimtegebrek kun je met dwarsliggers oplossen. Of wanneer boeken te zwaar worden voor je handen. Deze stap zet ik niet want hoe fijn ik de dwarsliggers ook vind om mee op pad te gaan, ik vind het standaard formaat boeken toch nog prettiger lezen en mooier staan in mijn boekenkasten. En ik heb een boekenpoef voor zware boeken. Maar aangezien ik zelden op pad ga zonder boek, zijn de dwarsliggers daarvoor ideaal,

Mijn top 3

Uitgegeverij Ambo Athos heef mij gevraagd om wat van mijn ervaringen over dwarsliggers te delen. En om mijn top drie van de dwarsliggers te delen. Ik kreeg als dank een dwarsligger toegestuurd die ik op mijn blog verloot.

Op de lijst zag ik boeken die me mooi lijken maar die ik nog niet gelezen heb, voor mijn top drie heb ik gekozen voor boeken die ik ken en van harte kan aanbevelen.

  1. Reisverslag van een kat van Hiro Arikawa.
    Een prachtig en ontroerend verhaal zonder vals sentiment dat erg mooi geschreven is. Mijn recensie kun je hier vinden.
  2. Oorlogskind van Camilla Läckberg.
    Dit is het vijfde boek uit de serie rond Erica Falck en Patrick Hedström. Prima los leesbaar maar des te intenser wanneer je de boeken op volgorde leest vanwege de rode draad die door de boeken loopt over het persoonlijke verhaal van Erica en Patrick. Het is een ijzersterk, gecompliceerd en aangrijpend verhaal. Op mijn blog kun je diverse verslagen vinden over de auteur.
  3. Het Rosie resultaat van Greame Simsion heb ik nog niet gelezen maar staat wel al in mijn boekenkast. Aangezien ik de vorige boeken Het Rosie project en het Rosie effect erg kon waarderen ga ik er maar vanuit dat ook dit boek me weer zal laten glimlachen en zal weten te vermaken. Mijn recensies kun je hier en hier vinden.

ConniesBoekenblog-JMF-R-20200706-0007

“Even ontspannen tijdens de fitness…”

ConniesBoekenblog-JMF-R-20200706-0009

“Voor mij is dit ook een leuk formaatje…”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.