De Gouden Lezersuil juli 2020Nieuws

Gisteren zag ik het leuke bericht dat ik de Gouden Lezersuil van juli 2020 gewonnen heb. En eerlijk gezegd ben ik daar erg blij mee. Net als met het jury commentaar dat ik dan ook graag met jullie wil delen.

Jurycommentaar: Connie Flipse is de trotse eigenaar van Connies boekenblog, waar zij recensies deelt en winacties bekend maakt. Met haar Facebookpagina onder dezelfde naam heeft zij een flink bereik. Connie is onafhankelijk, schrijft goede en gedegen recensies en stelt zich in de boekenwereld positief en constructief op. Zij is een frequent lezer van diverse genres, zoekt verbinding met andere blogs en boekensites, deelt nieuwsberichten uit het boekenvak en doet geregeld mee met leesclubs. Connie is vanuit meerdere kanten genomineerd en is de terechte winnaar van de Gouden Lezersuil voor de maand juli. Gefeliciteerd Connie!

Het is een MAANDELIJKSE PRIJS VOOR DE LEZER MET EEN POSITIEVE BIJDRAGE IN DE BOEKENBRANCHE. Georganiseerd door de ThrillerAcademie in samenwerking met leesgroepen Thrillers & More , Samenlezenisleuker en het team van Mustreads or not. Omdat zij lezers ontzettend belangrijk vinden.

 

Informatie van pagina ThrillerAcademie

WAAROM?
We willen de boekenbranche een stukje mooier maken. Daarom introduceren we de Gouden Lezersuil. Een award voor de lezer die zich op een constructieve manier bezig houdt met boeken en een positieve bijdrage levert aan het schrijf- en leespubliek. Dit betekent dat de nominatie valt op een lezer die zich op een positieve manier inzet in woord of daad. Uiteraard mag de genomineerde lezer ook kritisch zijn over een boek of schrijver, zij het op een respectvolle wijze. Op een manier die bijdraagt aan het wederzijds begrip en ook vanuit lezersperspectief de schrijver of de boekenbranche in zijn algemeenheid iets mee wil geven. Het kan ook zijn dat de genomineerde in een bepaalde discussie de diverse kanten van een verhaal laat zien en hierdoor een beter inzicht geeft en zorgdraagt voor wederzijds begrip.

HOE
Ieder lid van de lezersgroepen Thrillers & More, Samenlezenisleuker en Mustreads or not mag een lezer aandragen voor de award. Zij kunnen iemand nomineren via het contactformulier op de website van Thrillers & More, Samenlezenisleuker.nl en Mustreads or not of via de mailadressen: info@thrillersandmore.com, mustreadsornot@gmail.com of samenlezenisleuker@gmail.com. Elke nominatie dient vergezeld te gaan met een goed betoog waarom diegene de award van de maand verdient.

Elke maand kiezen de beheerders van deze samenwerkingspartners samen met de ThrillerAcademie de winnaar uit de longlist van aangedragen kandidaten. De maandwinnaar van de Gouden Lezersuil wordt bekend gemaakt op de website en via social media van de ThrillerAcademie en de lezersgroepen.

Jaarlijks nomineren we uit de maandwinnaars de jaarprijs: DE LEZER VAN HET JAAR. Deze uitreiking gebeurt tijdens een speciaal lezersevenement, georganiseerd door de ThrillerAcademie en de lezersgroepen/boekenwebsite.

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.