Bespreking: Het boek met alle antwoorden – Carol BoltGelezen

9789045324883

Al 20 jaar is ‘Het boek met alle antwoorden‘ een bestseller. Generatie na generatie omarmt het boek en laat zich leiden door de antwoorden die het boek geeft op belangrijke en minder belangrijke levensvragen.

Ter gelegenheid van het twintigjarige jubileum van Het boek met alle antwoorden is er een nieuwe uitgave waarbij de vormgeving van het boek volledig gerestyled is in een modern, strak design.

Het boek geeft antwoorden op belangrijke en minder belangrijke levensvragen. Heel serieus moet je dit natuurlijk niet nemen het is vooral grappig om te doen.

Hoe gebruik je Het boek met alle antwoorden?

  1. Houd het boek gesloten in de hand, op schoot of leg het op tafel.
  2. Concentreer je tien tot vijftien seconden op je vraag. Je mag geen open vragen stellen: ze moeten met “ja“ of “nee“ te beantwoorden zijn. Bijvoorbeeld ‘Is de vacature waarop ik solliciteer de juiste voor mij?‘ of ‘Zal ik dit weekend op reis gaan‘? Stel niet meer dan één vraag tegelijk.
  3. Terwijl je je vraag formuleert, in gedachten of hardop, leg je één hand op het boek en strijk je met de vingers van je andere hand van onder naar boven langs de zijkant van de bladzijden.
  4. Wanneer je het gevoel hebt dat ‘t juiste moment is, sla je het boek open en je krijgt het antwoord op je vraag.
  5. Herhaal deze procedure voor alle vragen die je hebt. Heb je vragen? Dit boek geeft alle antwoorden.

Natuurlijk heb ik het boek uitgebreid uitgeprobeerd en allerlei vragen gesteld. Alleen en samen met mijn dochter. Waarbij gelijk opviel dat dit boek veel leuker is wanneer je het samen met iemand doet. Het samen bezig zijn met vragen verzinnen en lachen om de antwoorden heeft iets gezelligs. Ik vind het dan ook meer een boek dat de moeite is om te kopen wanneer je het samen met andere mensen gaat gebruiken. Alleen voor mezelf zou ik het niet aanschaffen.

Over de vele antwoorden is goed nagedacht want wat voor vraag je ook stelt er komt bijna altijd een antwoord uit dat daadwerkelijk ergens op slaat.
Neem het voorbeeld de vraag die in de gebruiksaanwijzing van het boek staat ‘Is de vacature waarop ik solliciteer de juiste voor mij?’
Dit zijn antwoorden die het boek gaf: Nu wel / misschien / twijfel er aan

Goed gevonden algemene antwoorden waar je verder niet veel mee kan. Het is vooral vermakelijk.

Carol Bolt is kunstenares en woont in Seattle.
Ze studeerde Beeldende Kunst aan de Universiteit van Delaware en haalde een masterdiploma aan de Universiteit van Washington. Het Boek met alle Antwoorden en De Liefde – Het Boek met alle Antwoorden zijn bestsellers.

Boekgegevens

9789045324883

Titel :Het boek met alle antwoorden
Auteur :Carol Bolt
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :Februari 2020
ISBN :9789045324883
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.