Bespreking: Creachick washitapeCreatief

ConniesBoekenblog-JMF-20200205-0008

Voor deze bespreking ben ik de washitape set van Creachick gaan uitproberen.

In deze set vind je tien rolletjes washitape in een handig klein doosje. Dit het weinig ruimte inneemt komt doordat de rolletjes plat zijn. Een ander voordeel hiervan is dat de rolletjes niet van tafel rollen wanneer je aan het knutselen bent. Hoewel de rolletjes klein lijken, zit er ruimschoots wat tape op. ik heb flink wat tape gebruikt en ben nog niet door mijn rolletjes heen.

Het leuke van deze set is dat de kleuren op elkaar afgestemd zijn zodat je ze samen kunt gebruiken en zonder moeite een harmonieus geheel krijgt. Er zit 1 rolletje effen zwart tape bij wat ik erg fijn vind om wat schaduw en contrast aan te brengen.
Daarnaast zijn er twee rolletjes met teksten erop (1 wit en 1 zwart) met onder andere de dagen van de week erop. Hier ben ik niet zo enthousiast over om twee redenen. Ten eerste vind ik het onhandig werken wanneer je net een woord wil hebben dat wat verder op de rol zit. En ten tweede vind ik het heel erg jammer dat in een speciale set twee “gewone“ rolletjes zitten. Ik had het veel mooier gevonden wanneer er nog twee rolletjes in deze tinten had gezeten, of ook erg leuk twee contrasterende kleuren om wat meer pit aan de creaties te geven.

Het washitape werkt prima, het hecht zich goed maar is ook weer makkelijk los te maken wanneer je een foutje maakt. De motieven en kleuren bij elkaar vind ik echt heel leuk, dit zou ook in andere tinten (zonder de teksten) wel iets zijn dat ik zou kopen of op mijn verjaardagslijst zou zetten.

Met Washi tape is er ontzettend veel te doen zoals kaarten / labels, allerlei knutsels, mooi inpakken, (art) journals, het maken van collages en nog veel meer. Ik heb een aantal dingen gemaakt om te laten zien hoe deze set uitpakt wanneer je er mee werkt. Naast de washitape uit het doosje heb ik ook wat andere kleuren gebruikt om het contrast war groter te maken.

Op een aantal vellen papier ben ik stroken Washi tape gaan plakken, zowel recht als schuin. Op de Facebook pagina van Connies’s knutselhoek staan hier wat foto’s van.
Daarna ben ik met deze vellen weer wat gaan doen.

 

Artjournal met bloemen
Na het maken van de achtergrond op deze Artjournal pagina heb ik de pagina versierd met Washi tape en met bloemen. De bloemen zijn gemaakt door te stempelen op de vellen met stroken washitape. Omdat het Washi tape een gladde ondergrond is duurde het vrij lang voordat de stempelinkt opgedroogd was en moet ik goed opletten om geen vlekken te maken.
Daarna heb ik de bloemen uitgeknipt en kon ik ze op de Artjournal pagina plakken

 

ConniesBoekenblog-JMF-20200209-0011

 

ConniesBoekenblog-JMF-20200209-0014

ConniesBoekenblog-JMF-20200209-0013

Boekenleggers
Ik werk graag met Inka gold omdat het niet alleen fijn materiaal is maar ook mooie metaalachtige resultaten geeft.
Voor deze boekenleggers heb ik stoken gesneden uit stevig papier en die daarna met Inka gold geverfd. Dat was de basis, daarna heb ik ze versierd met het washitape en met gestempelde plaatjes.
Bij de vlinders heb ik gestempeld op een vel met washitape in hetzelfde motief als dat op de boekenlegger. En na het drogen van de inkt de vlinders uitgeknipt en opgeplakt.

Het lamineren ging niet helemaal vanzelf, waarschijnlijk door de gladde ondergrond van inkagold en Washi tape wilde het plastic niet helemaal hechten. Maar even nabewerking met een heattool bleek perfect te werken en zo waren de boekenleggers gelukkig toch nog gelukt.
Hier dook gelijk een leermomentje op, namelijk druk het washitape nog even stevig aan voor je gaat lamineren. Bij een van de boekenleggers was er een stukje verschoven en dat staat wat slordig.

Van de restjes en de vellen met Washi tape die ik niet gebruikt had, heb ik diverse vormen geknipt en nog wat gestempeld en uitgeknipt. Die liggen in een van mijn verzamelbakken nu klaar om een andere keer te gebruiken.

ConniesBoekenblog-JMF-20200209-0023

ConniesBoekenblog-JMF-20200209-0009

Reisboek en agenda
In mijn Creachick journal heb ik met het tape wat pagina’s in mijn reisboek gemaakt.
Achterin de agenda van 2020 die ik gebruik heb ik plek gemaakt alvast voor januari 2021. Voor bij het journal heb ik een potlood met washitape omwikkeld, heel eenvoudig maar het ziet er leuk uit.
In de laatste maanden van het jaar zit ik altijd tussen twee agenda’s in dus dan is het handig als ik afspraken voor januari hier alvast kan noteren.

Kaarsen
Aangezien ik dol met op kaarsen en het maken van zelf gemaakte cadeaus heb ik ook wat waxine lichtjes versierd met Washi tape.

ConniesBoekenblog-JMF-20200209-0017

ConniesBoekenblog-JMF-20200209-0022

Labels
Als laatste heb ik een aantal cadeau labels versierd met Washi tape.

Boekgegevens

ConniesBoekenblog-JMF-20200205-0008

Titel :CreaChick Washitape
Auteur :Creachick
Uitgever :
Verschenen :Februari 2020
ISBN :9789045325057

Tags:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.