Gelezen: Winterberg – Kiki van DijkGelezen

9789401611657

Kiki van Dijk schrijft thrillers die zich op bekende vakantiebestemmingen afspelen. Deze keer speelt het verhaal zich af in het wintersport plaatsje Winterberg. In de proloog wordt er direct al spanning opgeroepen omdat er een dode vrouw gevonden wordt. Daarna gaat het verhaal terug in de tijd en kun je als lezer mee puzzelen wie van de vrouwen in het boek zal overlijden.
De kans is groot dat het Rose is. Zij is tijdens een sneeuwstorm spoorloos verdwenen. Bovendien zijn er meerdere mogelijke daders met geloofwaardige motieven om Rose naar het leven te staan.

Rose heeft zowel privé als zakelijk een zware tijd achter de rug en kan wel wat rust gebruiken. Wanneer de eigenaar van het hotel waar ze vroeger als kind vaak kwam haar uitnodigt maakt ze daar dankbaar gebruik van. Samen met twee vriendinnen gaat ze naar Winterberg voor een lekker ontspannen weekend weg. Dat lijkt prima te lukken wanneer ze zich al snel weer helemaal thuis voelt in het hotel waar ze als kind regelmatig gekuurd heeft vanwege haar astma. Ook de aanwezigheid van de leuke maar wat onhandige sportjournalist Frank maakt dat Rose het erg naar haar zin heeft.
Maar dan beginnen er wat vreemde dingen te gebeuren, Rose heeft het idee dat ze gevolgd wordt, ontvangt mysterieuze berichten en ontdekt een naar geheim over een van haar vriendinnen. Bovendien lijken er geheimen te zijn die met Winterberg en haar moeder te maken hebben die van grote invloed kunnen zijn op het leven van Rose.

Wanneer Rose verdwijnt denkt de politie aan een ongeluk maar Frank vermoedt dat er meer aan de hand is. Gedreven door nieuwsgierigheid naar een goed verhaal en door zijn interesse voor Rose gaat hij op onderzoek uit. Zijn onderzoek haalt veel naar boven in het dorpje en toont dat de Tweede Wereldoorlog nog steeds het leven van vele mensen in Winterberg beïnvloedt.

Het verhaal leest heerlijk vlot en heeft iets weg van mix tussen feelgood en spanning. De vriendinnen onderling zijn sprankelend en leuk om over te lezen. Ook de vriendschap die ontstaat tussen Frank en een van de vriendinnen van Rose is mooi om over te lezen.
Echt heel spannend vond ik het boek niet, omdat ik al vrij snel een vermoeden had over de afloop (wat ook bleek te kloppen) en omdat er duidelijk personages verdacht werden gemaakt.

De ontwikkeling van het uiteindelijke motief en de ware toedracht van de gebeurtenissen is een goed uitgewerkt verhaal. Het geeft heel goed weer wat geheimen en schuldgevoelens met mensen kunnen doen. Samen met de fijne schrijfstijl en de sprankelende personages maakt dit een fijn boek om te lezen, zelfs al valt de spanning voor een thriller wat tegen.

Achterflap

EEN SKIWEEKEND DAT ALLES ZAL VERANDEREN
Roos is toe aan een break en nodigt haar twee beste vriendinnen uit voor een weekendje skiën in Winterberg. Ze verblijven in het knusse Hotel Bremberg, waar Roos als kind regelmatig kwam. Het hotel is niets veranderd en ze voelt zich er meteen weer op haar gemak. Hun verblijf wordt nog leuker als de vriendinnen gezelschap krijgen van sportjournalist Frank, met wie Roos direct een klik voelt.

Die nacht breekt een hevige sneeuwstorm uit en de gasten mogen het hotel niet verlaten. De volgende ochtend blijkt Roos spoorloos verdwenen. De plaatselijke politie gaat uit van een ongeluk, maar Frank vertrouwt het niet. Wat heeft het hotel en de rest van Winterberg te verbergen en hoe kan hij op tijd achterhalen wat er met Roos is gebeurd?

Boekgegevens

9789401611657

Titel :Winterberg
Auteur :Kiki van Dijk
Uitgever :Xander Uitgevers B.V.
Verschenen :November 2019
ISBN :9789401611657

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.