Bespreking: Young Scientist vakantieboekRecensie

9789085716464

Het Young Scientist vakantieboek is een boek voor kinderen vanaf 8 jaar en staat boordevol weetjes en puzzels. En ziet er kleurrijk en uitnodigend uit.
Een vakantie tip om aan te schaffen voor kinderen die dol zijn op kleine en grotere weetjes, puzzelen en op het zelf uitvoeren van experimenteren.

ConniesBoekenblog-JMF-20190715-0009

Het boek begint met een invulpagina over de zomervakantie, om het zomervakantieboek te personaliseren. Ik vind het jammer dat er ingevuld kan worden waar het kind naar toe gaat op vakantie. Er zijn genoeg kinderen die niet op vakantie kunnen en dit niet in kunnen vullen. Met weinig moeite zou dit veel algemener kunnen.
Buiten dit, wat mij betreft kleine, minpuntje ben ik erg enthousiast over het boek. Het is duidelijk met zorg en aandacht samengesteld en zowel de weetjes als de puzzels zijn heel gevarieerd.
Bovendien staan er ook nog testen in om te doen, experimenten om thuis te proberen en quizzen

De lay-out is ruim en goed te overzien en in het boek staan mooie illustraties bij de puzzels en bij de weetjes.

Puzzels
Bij de puzzels is er van alles te vinden zodat er voor ieder kind genoeg bij zit en je ook per keer kunt kiezen waar hij / zij zin in heeft. De uitleg is duidelijk en vaak wordt er een tip gegeven.
Er staan gezellige plaatjes bij die bij het onderwerp passen en er wordt, zonder dat het te druk wordt, met meerdere kleuren gewerkt.
In het boek staan onder andere: allerlei codekrakers / nonogram / rekenklok / van punt naar punt / doolhof / woordzoeker / van punt naar punt / zoek de verschillen…..

ConniesBoekenblog-JMF-20190715-0010

Testen / quizzen en experimenten
Ook hier staan er sprekende en leuke illustraties bij.
De Quizzen hebben de antwoorden (ondersteboven) onder aan de pagina staan en zijn kort zodat de aandacht niet verslapt. En ook als een kind de antwoorden niet weet is het de moeite omdat het zo weer een nieuw weetje is
Bij de experimenten staat er duidelijk wat je nodig hebt en wat de bedoeling is. Deze zullen zeker aanslaan bij enthousiaste jonge onderzoekers. Zo wordt er bijvoorbeeld met een zaklantaarn, aluminiumfolie, een kom water en een pen uitgelegd hoe het komt dat sterren lijken te twinkelen terwijl ze helemaal niet bewegen. Een ander interessant en eenvoudig experiment laat zien hoe wolken ontstaan. En zo zijn er nog enkele erg leuke experimenten.

Feiten, weetjes en informatie
Er zijn 10 onderwerpen die in allerlei facetten aan bod komen in het boek. Hierbij wordt er afgewisseld tussen korte feitjes en informatie die ongeveer één pagina beslaat. De onderwerpen hebben allemaal met de zon te maken, maar zijn heel divers en erg leuk en interessant om te lezen. De zinnen zijn niet te lang en er is een ruime lay-out wat prettig is voor het lezen.

De feitjes gaan over van alles en nog wat en het is verbazingwekkend wat er allemaal met de zon in verband gebracht kan worden. De illustraties geven van alles mooi weer van een sterrenhemel, de poolcirkel tot een auto die kan rijden op zonnelicht.

Al met al een heerlijk doe, puzzel en feitjes boek voor de zomervakantie.

Achterflap

Wist je dat de zon stormen veroorzaakt in het heelal? En dat er kleding bestaat waarmee je via zonne-energie je telefoon kunt opladen?

In het Young Scientist Vakantieboek 2019 lees je alles over de zon! In tien hoofdstukken kom je erachter hoe planten dankzij de zon kunnen groeien, en waarom het in de zomer warmer is dan in de winter.

Naast al deze weetjes staat dit boek vol zonnige woordzoekers, logigrammen, codekrakers en nog veel meer uitdagende puzzels. Zo hoef je je, met of zonder zon, geen moment te vervelen.
Maar vergeet je ondertussen niet in te smeren!

Boekgegevens

9789085716464

Titel :Young Scientist Vakantieboek Zomer 2019
Auteur :NewScientist
Uitgever :New Scientist
Verschenen :Mei 2019
ISBN :9789085716464

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.